poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6795 .



Dicționarul politic electoral - îndrumar și ghid de bune practici
eseu [ ]
- act de bunăfacere - Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-10-26  |     | 



JURÃMÂNTUL DE CREDINÞÃ

- Jur pe barba mea că sunt un cetățean onest al acestei țări.
- Jur pe barba mea că nu sunt angajat politic, că nu plătesc cotizație și nu dețin carnet de membru al vreunui partid politic.
- Jur pe barba mea că voi sluji prin demersul meu de mai jos interesul electoratului român educat de televizor, atâta cât mă duce pe mine mintea și mă ține talentul.
- Jur pe barba mea să nu las electoratul român educat de televizor - așa cum e lăsat copilul ăla din reclame cu ideea/fraza neterminată.

PROFESIUNEA DE CREDINÞÃ
Pentru că electoratul român educat de televizor merită, eu îi pun la dispoziție un instrument practic și ușor de "mânuit", un ghid orientativ și un mijloc de apărare care să îi satisfacă interesele și nevoile - atunci când împrejurările sunt de o asemenea natură! - căci, Slavă Domnului!, suntem fix în campanie electorală. Mai bine spus în campanii electorale, că sunt două, trei, chiar mai multe la prima scrutinătură de ochi.

PREFAÞÃ ȘI ÎNDRUMÃRI
Pun la îndemâna electoratului român educat de televizor: Dicționarul politic electoral - îndrumar și ghid de bune practici.
De la bun început, rog electoratul român educat de televizor să ignore orice lege sau act normativ care privește exercitarea drepturilor electorale, pentru că acestea sunt pline de erori și produc, prin consecință și urmarea întocmai a aplicării lor, orori.
Termenul fundamental, singurul de altfel, al dicționarului meu este SUPRA. Alte dicționare definesc acest termen a fi un element de compunere pentru substantive, adjective și verbe. Dar eu nu urmăresc așa ceva. Eu vreau ca termenul meu să fie un ghid al minții și o armă de apărare și atac.
În sensul și litera Dicționarului meu termenul SUPRA se aplică numai domeniului/spațiului și clasei politice românești de acum și de aici, fie că este vorba de instituții, formațiuni și organizații, formule, doctrine, tactici și proceduri, grupuri, persoane, obiceiuri, calități, defecte, poziție sau funcție.
În suscesiunea lor, definițiile mele urmează ordinea alfabetică.

DICÞIONARUL POLITIC ELECTORAL - ÎNDRUMAR ȘI GHID DE BUNE PRACTICI
- București, 2007 -

A
SUPRAapreciere - este calitatea și deopotrivă suferința frontală a clasei politice românești de acum și de aici, fie că este vorba de instituții, formațiuni și organizații, formule, doctrine, tactici și proceduri, grupuri, persoane, obiceiuri, calități, defecte, poziție sau funcție.

C
SUPRAcotare - este calitatea și deopotrivă suferința derivată din SUPRAaprecierea clasei politice românești de acum și de aici, fie că este vorba de instituții, formațiuni și organizații, formule, doctrine, tactici și proceduri, grupuri, persoane, obiceiuri, calități, defecte, poziție sau funcție.

SUPRAcurent - indică localizarea teoretică a clasei politice românești de acum și de aici, fie că este vorba de instituții, formațiuni și organizații, formule, doctrine, tactici și proceduri, grupuri, persoane, obiceiuri, calități, defecte, poziție sau funcție prin raport cu alte curente, precum și față de turbulențele atmosferice.

D
SUPRAdominantă - indică palierul din vârful piramidei tuturor problemelor românilor, adică locul unde se plasează clasa politică românească de acum și de aici, fie că este vorba de instituții, formațiuni și organizații, formule, doctrine, tactici și proceduri, grupuri, persoane, obiceiuri, calități, defecte, poziție sau funcție.

Mai departe vă invit pe dumneavoastră să faceți exerciții politice liber alese între literele E-Zet, după următorul model: SUPRAelastic (nu-i trecut în DEX!) - definiție; SUPRAestimare - definiție; SUPRAetajare...; -evaluare; -excitație; -expunere; -față; -firesc; -impresiune; -impunere; -incitare (nu-i trecut în DEX!); -infecție; -înălțare; -încălzit; -încărcare; -licitare; -natural; -normativ; -nume, -numerar, -numit; -ofertă; -om; -ordinare, -ordonat; -pământesc; -populat; -presiune; -preț; -problemă; -profit; -punere; -pus; -real; -realism (excludeți tentațiile suprarealismului artistic!); -realist (evitați realismul cinematofgafic post-belic), etc.

NOTÃ
Nu vă pierdeți timpul cu exerciții politice onomastice de genul SUPRABombonel, SUPRAFelix, SUPRAJiji sau SUPRANelu, etc. Am în pregătire MICA ENCICLOPEDIE POLITICO-ONOMASTICÃ-ROMÂNEASCÃ - ghid și sprijin pentru electoratul român care are televizor dar nu se uită la emisiunile politice, cât și pentru electorii români care nu au televizor. Termenul de referință va fi SUPER, iar termenii compuși vor fi de forma: SUPERBomboo, SUPERFelatiox; SUPERJegu, SUPERIon, etc.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!