poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3342 .



Marketing zen, sau despre contrarii
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2007-06-22  |     | 



http://i41.photobucket.com/albums/e295/petre_andrei/untitled1212121.jpg


În lumea de astăzi imaginea este cel mai important atribut al individului. Ești perceput de cei din jurul tău prin intermediul aparențelor. Este imposibil să te dezvălui, oamenii nu pot înțelege aproape niciodată mecanismele ascunse. Vedem efectele, în timp ce cauzele rămân ascunse adânc în noi. Reacțiile se bazează aproape exclusiv pe presupuneri. Nu cunoaștem totul de aceea completăm spațiile libere prin imaginile celor ce ne sunt accesibili. Esența nu contează atâta timp cât nu putem ajunge la ea.
Iată de ce individul care dorește să reușească trebuie să ofere publicului ceea ce acesta vrea să primească. Influența veștilor proaste se va răsfrânge asupra mesagerului, de aceea trebuie să evităm întotdeauna aceste conjuncturi. Cei care vor să învingă știu că trebuie să își creeze o imagine de învingători.
Din cauza dezvoltării frenetice, viața omului s-a transformat într-o cursă nebunească. Nu putem schimba realitatea, evoluția nu poate fi oprită, ci trebuie să ne adaptăm, să descoperim modalități noi prin care să ne apropiem de semenii noștri. Nu mai avem timp de tatonări, nu mai avem cum să pretindem înțelegere. Înving cei care știu să lupte în orice condiții, fără să își pună întrebări inutile și fără să apere principii absurde. Flexibilitatea este principala calitate a unui bun conducător. Dacă vrei să îi reprezinți pe cei din jurul tău trebuie să știi cum să îi asculți și mai ales când să ții cont de sfaturile și părerile lor.
Teoria propriu-zisă nu are nicio legătură cu practica. Poți construi sisteme, însă nu le suprapune experienței, nu încerca să o bazezi pe aceasta din urmă pe o construcție apriorică. Nu poți controla hazardul, nu poți impune un model funcțional înainte de a acționa. Fiecare gest, fiecare element exterior, te pot influența. Fii gata să îți schimbi teoria în orice moment și nimic nu te va mai surprinde, fii gata să sesizezi oportunitățile și vei reuși să găsești calea sigură spre victorie.
Instituțiile publice se concentrează prea mult pe legi artificiale, care nu au nicio legătură cu dorințele oamenilor. Atâta timp cât reprezinți majoritatea indivizilor, trebuie să ții cont de părerea acesteia sau măcar să dai această impresie. Învingătorul rămâne întotdeauna singur dacă nu știe să-și împartă gloria cu ceilalți. Nu contează că nu au niciun merit, nu contează că superioritatea este de partea ta, mâine se poate întâmpla orice. Fă întotdeauna alianțe, găsește punctele slabe și speculează-le.
Nu contează aproape niciodată valoarea intrinsecă, calitățile țin exclusiv de context. În loc să ne încrâncenăm apărând idei complexe fără nicio aplicabilitate practică ar trebui să acționăm. Să explicăm mai târziu și să facem acum, iată secretul succesului. Nu trebuie nici măcar să înțelegem ceea ce facem. Totul e o problemă de imagine.
Exemple există în jurul nostru. Chiar și crima devine o opțiune viabilă atunci când știi ce cuvinte să folosești și asta este perfect natural. Omul se bazează în primul rând pe sentimente. Teoriile trebuie să fie îmbrăcate în haine emoționante pentru a avea priză la public. Adepții te vor urma pentru că le poți oferi ceva, nu pentru că teoria ta este perfect construită. Vidul nu poate fi contestat din punct de vedere teoretic, însă el nu atrage pe nimeni. Să învățăm să ne promovăm! Marketing, sau o nouă formă de zen.
Să renunțăm la ipocrizie, să ne stabilim un scop clar și să facem totul pentru a-l atinge. Nu există scuze, lumea aparține învingătorilor. Astăzi, nu mai putem să ajungem la miez decât foarte rar. Lacrimile sunt inutile. Să ne întreținem mai bine coaja...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!