poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5495 .



Să râdem cu 13-15 și Piața Universității
eseu [ ]
Cum să ne simțim jenați

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2007-06-14  |     | 



Văzut la TV emisiune dedicată pieței .Probabil că înainte a fost dat un film și, la fel ca după proiecțiile de la cinematograful sătesc, cei mai teferi plecaseră deja acasă.
Există oameni care rămân centrați pe derizoriu, pe fleacuri, pe un eveniment crucial de 2.5 lei care li s-a întâmplat, într-o luni dimineață, pe când mergeau ei la serviciu.Astfel de oameni populau studioul TV, de la marele om Ilieșiu- parcă- total gaga și incoerent până la dl.Dincă care a părut chiar simpatic cu această ocazie.Reflecțiile profunde pălesc în fața acestei disperări abisale- niște manifestanți care nu aveau nici un drept să manifesteze au fost alungați din Piață pentru că blocau traficul, lumpenul Bucureștilor le-a luat partea, minierii la fel de stresați din Vale au venit convinși că se pregătește debarcarea marțienilor. Caft, sânge ca în filmele proaste, recitări poetice pro-FSN, gemete intelectuale anti-FSN. România a pierdut un prilej extraordinar să tacă din gură și să meargă înainte. Þi se face scârbă când rememorezi cine au fost liderii pieței- Marian Munteanu, un securist scârbos, etc., etc. Jalnic și jenant. De fapt, bătăția a 2 aripi a securității, cea care pusese mâna pe cașcaval în 22 și cei lăsați pe afară. Rezultatul ? România nix Europa pentru vreo 16 ani.
Sunt multe lucruri de spus pe care nu le spune nimeni. Ce căutau disperații în Piață ? De ce nu au intervenit forțele de ordine imediat ? Cine a provocat totul ? Din păcate și Iliescu și partidele istorice au fost prinse în exact același joc de păpuși. Iar când s-au trezit, cam plecase trenul.
Să-i căinăm pe cei ciomăgiți degeaba. Și să ne minunăm de firea superrezistentă a românilor care au spraviețuit cu n topoare înfipte peste tot. Povești mai grozave nu spun nici pescarii. Cinste lor, cinste lor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!