poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1824 .



Eu si tu... tu sau eu
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Zeppelinu ]

2006-03-16  |     | 



Ce reprezinta “eu” astazi? Te trezesti intr-o dimineata, la fel ca ieri, si, inevitabil, la fel cum vei face si maine, deschizand ochii. Dar asta este singurul moment din cele 24 de ore in care “tu” iti deschizi ochii.
Prieteni, mici miracole, parfumul unei cochete domnisoare, privirea unui curios pustiulica sau respiratia accelerata a unui alergator iti scapa, pentru simplul fapt ca tu esti prea cufundat in “eu”-ul tau. Datorita faptului ca maine reprezinta viitorul, prezentul devine o provocare pentru un viitor acceptabil, daca nu ideal. Exista doar un “eu” preocupat de o zi de maine mai buna. Dar daca maine nu mai e? Ai ratat fiecare “astazi” pentru a-ti proteja “mainele”, care eventual va deveni “astazi”. Tu, de fapt, n-ai trait nici o clipa aici, acum si nici nu stii asta.
Opreste-te pentru o clipa, in prezent, ingheata totul si priveste fiecare detaliu! Vei vedea ca fiecare fir de iarba este diferit si ca fiecare secunda pe care o traiesti este ori mai lunga, ori mai scurta decat cea din urma. Asa si tu esti diferit de mine si tu esti diferit de tine de la o clipa la alta.
Dar uita-te la iarba, mai intai de-aproape, apoi priveste-o din departare. De “acolo” toate firele par a fi identice. Urca-te pe o cladire si uita-te in jos. Toti iti vom parea la fel, mici si straini. Atunci tu si eu suntem doua mici fire de iarba (care se indreapta spre cer) calcate in picioare si lasate in voia ploii de catre un visator arogant si cu un negru simt al umorului.
Eu, tu? El, ea?... ce mai conteaza? Si-asa te vei culca, iar maine te vei trezi in acelasi vis diurn in care totul va fi mai bine… altadata. Acesta este EU, iar eu voi fi eu, acum!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!