poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2270 .



Al cui joc este acesta ?
eseu [ ]
Europa,CIA și Islamul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-02-15  |     | 



Unul din lucrurile cele mai curioase în afacerea caricaturilor este data izbucnirii scandalului. Caricaturile au fost publicate acum 5 luni. Onorabilii mulahi din Danemarca s-au trezit tocmai acum, când...
coincidența coincidențelor Parlamentul European anchetează cu interes afacerea închisorilor clandestine ale CIA pe diferite părți ale continentului nostru.
Aceasta este într-adevăr o afacere de mare importanță. Este un scandal imens faptul că SUA- mare putere democratică, dacă nu mama democrației moderne, etc., etc. recurge la astfel de mijloace murdare, mijloace pe care nici măcar KGB-ul nu risca să le folosească. Dar, paradoxal, reîncălzind foștii agenți ai KGB-ului și ai diverselor securități comuniste CIA folsoește acești oameni pe post de masteri torționari în niște întâmplări așa de absurde că n-ar fi putut gândite nici măcar de Kalfka.
Să spunem că te cheamă Abdul, ești inginer și cetățean vrednic al Germaniei reîntregite. Te pune naiba să vizitezi în vacanță Macedonia. Lume simpatică și de treabă. Evident că ești un turist naiv așa că nu vezi că pașaportul tău este studiat mai mult, nu sesizezi că ți se pune în mâncare la restaurant un vomitiv puternic cu efect întârziat și crezi că este o simplă eroare faptul că autocarul pe care l-ai oprit ca să verși pleacă. Se mai întâmplă, o să vină înapoi. Lângă tine oprește o mașină, coboară trei indivizi înarmați care-ți pun un sac pe cap și te trezești ...în Afganistan. La un centru de interogare CIA. Aici ai parte de un tratament extraordinar din partea americanilor, cu bătăi la tălpi, scufundări în apă rece și dialogul absurd "Tu ești Abdul, teroristul ! Hai,mărturisește- Nu, eu sunt Abdul inginerul.Nu, tu ești Abdul teroristul. etc.,etc.".După un an și ceva de detenție, după ce faci greva foamei, domnii de la CIA fac "OOps, Abdul teroristul a fost ucis acum doi ani- scuze, nu ne-am reactualizat baza de date" și te trezești din nou pe șoseaua pustie din Macedonia. Acesta este un caz foarte real.Din păcate. Stârnește încă un mare scandal la Berlin.
Cine sunt acești oameni care pot să-ți asculte telefoanele, să te aresteze fără mandat, să-ți răpească un an din viață ? Și, de ce ?
Cum se poate ca agenția CIA să nu fie interesată de capturarea lui Bin Laden ? Condi, doamna neagră a Americii declara de curând că "Bin Laden poate să fie în libertate dar nu acesta este lucrul cel mai important. El este pe fugă". Păi, dacă securiștii erau în stare să-i prindă pe partizani în munții noștri doar cu câini și Kalashnikoave iar SUA cu toată tehnica ei de sute de miliarde nu este în stare să distrugă o rețea ca cea a lui Bin Laden- este ceva putred în Danemarca.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!