poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1540 .



Omul multi(tarentat)
eseu [ ]
Neica nimeni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-01-11  |     | 



Nu avem plăcerea de a ne privi în oglindă. Am descoperi niște Neica Nimeni triști și singuri, fără prieteni.Nu avem plăcerea de a ne judeca noi înșine cu un ochi critic. Am descoperi niște actori ratați care dau grăbit din gură fricoși să mai apuce ziua de mâine pe un colț de scenă.Nu avem plăcerea să vedem ceea ce suntem cu adevărat.Eu, Eugen Gălățeanu, om prost. Nu știu să fac nimica, am două mâini stângi. Știu numai să dau din gură. Și am medalii și la înnot, trântă, logică și purtare.
Noi, Eugen Gălățeanu , suntem multipli. Acoperim toate domeniile, ne pricepem în toate. De la comentarii fotbalistice până la tehnologia informației- noi le știm pe toate.
Noi, Eugen Gălățeanu, puțim și puim. Puțim pentru că , încetul cu încetul șandramaua se duce dracului. E plină România de inși buni la gură, de oameni convinși că pot să facă totul- de la reparatul unei chiuvete la zborul în cosmos pentru că, nu-i așa , românul e talentat ?
În fiecare an apar cel puțin 100 de geniali în România, de la fizică la traforaj viteză. Dacă situația e așa- de ce nu trăim mai bine ? De ce nu am descoperit cura pentru cancer ? Sau ceva, acolo...dacă statistica e valabilă și pentru restul șărilor ar trebui să trăim în cea mai bună dintre lumi. Sau în ceva similar. Și noi trăim în gunoi. Pentru că gunoi e capitala noastră-Bucureștiul. Și gunoi e țara.Numai noi suntem grozavi.
Noi, Eugen Gălățeanu, în hainele noastre de doi bani, ne învățăm și copii cât de grozavi suntem. Și facem mulți copii. Care vor fi și ei, la rându-le, talentați pentru că talentul se moștenește.
Omul "talentat" e ca un cazan cu aburi- gata mereu să dea în foc de importanța domniei sale. Omul "talentat" nu e în stare să poarte un dialog nici să-l pici cu ceară. I-ai spus ceva, el va dansa o tarantelă ca să-ți răspundă. Sau te va înjura gros, ca de la un om "talentat" la un nimic.
Eu,Eugen Gălățeanu, prost ,neînsemnat și netalentat.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!