poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 105 .



Despre abilități și competențe
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-11-06  |     | 



Conform teoriei universului cunoașterii există infinite abilități și competențe existențiale, în toate ființele naturii dar mai ales în oameni.
Fiecare om se naște cu un număr considerabil de abilități, moștenite transgenerațional, mai precis zestrea moștenită de la cel puțin douăsprezece generații de strămoși.
Realitate foarte frumos reprezentată metaforic de Arborele Vieții, arborele genealogic.
Ele se multiplică mult după perioada de paisprezece ani. Sunt abilități dobândite natural, cognitiv , dar și prin învățare și educare. Competențele sunt de asemenea aptitudini dobândite prin învățare , studiu și educare, sunt competențe funcționale și transversale.
Istoria cunoașterii și a umanității au demonstrat că o mare parte din omenire fără să aibă nici un an de școală, au devenit cu puterea propriei minți și credință, mari meșteri populari, mari sculptori, mari pictori, mari muzicieni, mari scriitori, realizând opera de artă și cultură de seamă. Oameni care s-au născut cu abilități și competențe de geniu, care au inventat tot felul de produse tehnologice și tehnice, necesare societății și familiei.
Mediul familial, rudele și cei apropiați au o mare influență pentru dobândirea de abilități și competențe. Sunt softuri înregistrate în subconștient care sunt scoase la suprafață de câte ori mentalul are nevoie de rezolvarea unor probleme. Societatea de asemeni influențează mare parte din abilități și competențe, rezultatele formării trebuie să folosească societății și familiei.
Cele mai multe abilități se dobândesc prin comunicare permanentă, cu membrii familiei, cu cei apropiați, cu colegii și prietenii la școală, astfel se dezvoltă sistemul emoțional, astfel se rezolvă toate nevoile de conviețuire dar și de supraviețuire, se dezvoltă în conștiință abilități de rezistență la factorii conflictuali, agresivi , care sunt întâlniți pe tot parcursul vieții.
Oamenii cu o gândire critică, analiști, realiști, atenți la detalii, dezvoltă abilități de adaptabilitate, de rezolvare a nevoilor vieții și profesionale cu mare eficiență, dezvoltă abilități de relaționare cu mediul înconjurător și cu cel din care face parte, devin foarte încrezători în propria ființă, în propriul destin.
Oamenii vremurilor actuale, moderne au mult mai multe opțiuni de dezvoltare a abilităților și competențelor cognitive, au la îndemână o tehnologie de ultima oră, avansată, genială, acești oameni dezvoltă abilități remarcabile de afirmare, de atingere a unor performanțe demne de admirat și de urmat, devin olimpici la discipline școlare și sportive.
Oamenii vremurilor actuale au mult mai multe motivații de a deveni manageri, lideri de proiecte, de softuri, de programe care să combată inteligența artificială.
Experiențele de viață trăite chiar din primii ani de viață, dezvoltă abilități de concentrare, de organizare, de stăpânire de sine în fața greutăților întâmpinate în rezolvarea problemelor, astfel se dezvoltă abilități de dezvoltare continuă, de evoluție pentru ca să poată fi îndeplinite cu succes misiunile cu care oamenii vin pe pământ, misiuni care diferă considerabil de la o vârstă la alta, de la un om la altul.
Întreaga știință este în continua dezvoltare, inventica a luat proporții uriașe, cultura și artele au atins cote înalte de evoluție.
Universul și divinitatea furnizează continuu date noi în ceea ce privește evoluția cunoașterii și drumurile ei tehnice, științifice.






.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!