poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 86 .



Despre echilibru emoțional și spiritual
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-10-18  |     | 



Fizica cuantică demonstrează faptul că totul în jur este materie, energie și spirit.
Gândul este energie, emoția este energie, apa este energie, aerul este energie, focul este energie, pământul este energie cu tot ce ne oferă servind viața, evoluția.
Fiecare om se află înconjurat de energii, care odată asimilate în trup și spirit generează procesul de evoluție conform voinței universului și divinității.
Totul în viață pornește de la o credință puternică de nezdruncinat, încrederea în sine generează întotdeauna o stare de spirit pozitivă, astfel că omul poate realiza cu succes tot ceea ce își propune.
Este nevoie de echilibru total psihoemoțional pentru ca să nu se creeze blocaje în circulația energiilor în trup.
Fiecare om este unic, este centrul micro și macrouniversal, fiecare om are propria cale de evoluție, pe care și-o descoperă prin educare și învățare.
Totul depinde de calitatea gândurilor pe care un om le creează secundă cu secundă, stare care depinde de alegerile pe care le face prin prisma credinței în el și divinitate.
Sensul vieții este să înmulțim zestrea genetică , strămoșească precum și cea cerească, să ne descoperim misiunea pentru care existăm, să aplicăm toate învățăturile necondiționat visavis de semeni și de natură.
Capacitatea omului de a-și potrivi gândurile cu faptele ar putea reprezenta arta vieții lui.
Dacă Omul va trece toate învățăturile prin ecranul adevărului nu se va minți cu privire la evoluția lui, își va găsi propria cale de evoluție evitând să urmeze turma mediocrității.
Va învăța să aibă încredere în propriile idei, intuiții, instincte, chiar dacă ceilalți îi spun că se înșeală, va învăța din eșecuri și nu va trișa cu sentimentele lui, cu siguranță este mai onorabil un eșec decât o înșelătorie.
Un om este perfect echilibrat emoțional, spiritual , dacă are inteligență perfectă, greutate perfectă, imagine perfectă, sănătate perfectă, deși pare un lucru greu de realizat nu este imposibil atunci când există perseverență în realizarea obiectivelor, a planurilor evoluției.
Imaginea de sine perfectă ne influențează gândurile, faptele , determinarea, ne oferă energia și entuziasmul necesar realizării planurilor spirituale, ne oferă echilibru emotional și spiritual printr-o încredere de sine sporită.
Numai astfel un om poate considera obstacolele, provocări pe care trebuie să le depășească, să le asimileze ca pe niște lecții de viață necesare evoluției, numai astfel se pot obține performanțe profesionale, succese sociale.
Omul este perfect echilibrat spiritual dacă are stima de sine completată de autorespect, autoapreciere, autoacceptare.
Este nevoie și de echilibru între autoapreciere și autocritică pentru a nu cădea în extrema nici uneia dintre situații, astfel se poate trăi confortabil din punct de vedere emoțional și spiritual.
Pentru a nu crea escaladări ale tensiunilor din cauza neînțelegerilor, a neîmplinirilor, este foarte important să ne ascultăm vocea interioară, pentru că în ea se reflectă zestrea cerească (respectiv toate instrumentele din structurile ADN), reprezintă planurile divine cu care am venit pe pământ pentru ca să le realizăm. Energia cea mai miraculoasă este energia iubirii, ea conferă putere nemărginită în scopul dăruirii, al toleranței și a iertării. Un om plin de iubire nu va avea parte de conflicte emoționale și spirituale, va ști întotdeauna cum să rezolve situațiile neplăcute, nedorite.
Atunci când atingem, nivelul superior de iubire necondiționată, este cu siguranță îndeplinită voința lui Dumnezeu, atunci cu certitudine ne va privi ca pe o capodoperă spirituală pe calea îndumnezeirii.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!