poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 90 .



despre vindecarea sufletului
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-02-25  |     | 



Neîmplinirile, eșecurile generează în psihic, suflet și spirit, tristețe, suferință, nefericire, ca urmare omul își pierde încrederea în sine, coboară pe cele mai joase vibrații psihicul, sufletul, spiritul, ca urmare acestea atrag și mai multe necazuri, ghinioane, lumea se arată atunci neprietenoasă, ostilă deseori infernală, lipsită de speranțe.
Prima soluție este să găsim sprijin în familie, în prieteni, să comunicăm despre durerile sufletului până ce simțim o descărcare a energiilor negative, compasiunea lor deschide pentru noi calea spre energiile pozitive, spre încredere, acolo unde doi oameni se întâlnesc să povestească despre emoțiile trăite acolo este și divinitatea să producă o minune în suflet și spirit. Compasiunea( milostivenia) este apanajul divinității, fiecare om are în minte spirit și suflet un procent de divinitate.
Cei dragi ne pot ajuta să depistăm motivele care au dus la eșec, să ne eliberăm de ele, ne pot îndruma să descoperim în adâncul ființei alte aptitudini realizabile cu succes.
Fiecare om este înzestrat cu mai multe aptitudini trebuie doar să le acordăm spațiu și timp pentru ca ele să se materializeze.
A doua soluție este să coborâm mintea și sufletul în inimă, inima este locașul iubirii pure care nu poate fi dărâmat de nici o energie distructibilă, care ne poate așeza cu fața spre lumină, cu fața spre divinitate.
Să ne lăsăm conduși de inimă și vom vedea fața cea mai luminată a fericirii, a vieții, a credinței în Dumnezeu și Hristos mântuitorul.
Inima are puteri cognitive și îl așază constant pe om cu fața spre cea mai frumoasă latură a vieții și deopotrivă mai luminoasă.
Iubirea este comoara cea mai de preț cu care vine omul pe pământ, moștenită de la strămoși, iubirea este panaceul care vindecă sufletul în cel mai miraculos mod.
Eu cunosc foarte bine sentimentul crud al nefericirii încă din copilărie când am fost lipsită de dragostea părinților., obligată să-mi desfășor creșterea între mii de copii, diferiți și totuși asemănători în privința nevoilor, a educației, a formării, fenomen petrecut la Casa de copii din Beiuș în regiunea Crișana. M-a ajutat iubirea și credința moștenită care m-au ținut conectată cu divinitatea. Cunosc de asemeni nefericirea cumplită generată de faptul că mi-am pierdut soțul mult înainte de vreme, în împrejurări șocante, dramatice provocate de pandemia necruțătoare covid.
Suferința a fost greu de controlat, disperarea și neputința mi-au ocupat psihicul, sufletul, spiritul.
Am avut gânduri de suicid considerând că nu voi putea trăi fără sprijinul meu fără perechea mea de suflet care mi-a oferit aproape 40 de ani protecție, siguranță, iubire, respect, considerație.
Riscam mult să cad în depresie și care urmare infernul, întunericul, să pună stăpânire pe sufletul și spiritul meu.
M-a ajutat inima mea pasională, romantică iubitoare de poezie, am scris mult despre toate emoțiile trăite, m-am descărcat de povara tristeții în fața cititorilor mei, a prietenilor, nu mi-am pierdut nici o clipă încrederea în Dumnezeu, conștientă că trebuie să duc la bun sfârșit misiunea pentru care am venit pe pământ, aceea că prin gând și faptă umăr la umăr cu divinitatea să ajut lumea să fie mai bună, pacifistă, sigură, prosperă ca spiritualitate.
Am fost toată viața o idealistă, am visat mereu cu ochii deschiși o lume minunată, plină de armonie conformă cu toate frumusețile pe care le-a creat Divinitatea în jurul nostru.
Suntem foarte departe de lumea ideală sunt conștientă de acest lucru, îmi produce zilnic dezamăgiri, regrete pentru că din păcate lumea este tot mai plină de pericole de violență, nimeni nu mai are siguranța necesară desfășurării vieții în cele mai optime condiții. Viața este o zbatere cumplită pentru dramul de fericire al fiecărei zile.
Sunt si eu cu suflet și spirit în tratament de vindecare, fac terapie cu muzică simfonică, fac terapie cu iubirea care se înmulțește miraculos în inima mea, fac terapie cu lumină, respir lumină așa cum respir aerul, în fiecare dimineață când mă trezesc Acasă în locul cald intim prietenos invadat de lumina solară, fac terapie cu rugăciuni dimineața și seara, nu voi înceta să meditez profund, să vizualizez cu psihicul cu sufletul cu spiritul o lume magică protejată clipă de clipă de divinitate.
Lumina și iubirea ridică spiritul, sufletul, mentalul pe nivele de vibrație superioare, creează conexiuni cu toate spiritele de pe frecvența universală a evoluției a iluminismului, a creștinismului absolut.
Consolidând credința în divinitate vom constata pe zi ce trece că suntem mai puternici, invincibili în fața demonismului creat de umanitatea căzută în întunericul infernal.
Așa să ne ajute Dumnezeu- Amin.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!