poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 50 .



despre imaginea fizică și metafizică
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-01-27  |     | 



Cleopatra regina Egiptului antic avea multiple preocupări privind înfățișarea, imaginea fizică și metafizică.
făcea băi în lapte, folosea zilnic creme din plante medicinale aromatice, își împacheta trupul cu flori puternic mirositoare, folosea produse de machiaj care să îi confere strălucire chipului foarte frumos de altfel.
Egiptul a înflorit sepctaculos sub domnia Cleopatrei, poporul a iubito în mod constant, artiștii realizau în onoarea ei tot felul de spectacole creau zile de sărbătoare.
i-a impresionat pe romani când a intrat triumfal cu mare fast în Roma în calitate de mireasă a împăratului roman Cezar.
Cleopatra a rămas până în prezent favorita mea din întreaga istorie a sexului feminin.
de atunci în toate veacurile s-au făcut investiții în produse cosmetice care să înfrumusețeze sexul feminin dar și cel masculin. industria de produse cosmetice a luat amploare secolul trecut în care s-au investit colosale fonduri monetare. chiar și universul s-a cosmetizat, întunericul a pierdut din amploare invadat de stele, sori, luceferi mirobolanți, strălucitori.
machiajul, urmat de un parfum pregnant, reflectă dorința de a ieși în evidență prin trecerea printre semeni, de a lăsa dâre de miresme în urmă de a crea impresii plăcute de a fi în perfectă armonie cu sinele concordant cu trendul timpului în continuă evoluție.
din nefericire am întâlnit și femei care au avut un machiaj strident, frivol, dizarmonic chiar vulgar, cu tatuaje pe gât pe piept pe brațe pe picioare, mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate decent, elegant. nonvalorile se luptă cu tot dinadinsul să iasă în evidență, să pună pete de întuneric pe lumina renașterii spirituală, pe libertatea mentalului colectiv universal dobândită în urma marilor revoluțiilor petrecute pe întreg mapamondul.
educația, credința, caracterul profund culturalizat contribuie permanent la imaginea fizică și metafizică a indivizilor.
emit o teorie care privește acest aspect, constă în ideea că în memoriile respective sunt reminiscențe tribale, sunt frici înrădăcinate privind lumea înconjurătoare plină de sălbăticii, au suferit în copilărie mai ales de lipsa de atenție de admirație, s-au simțit într-un fel lipsite de frumusețe, teorie valabilă și în cazul persoanelor masculine care au întreg trupul tatuat cu diferite simboluri universale ancestrale. este o formă de rebeliune care frizează naturalul, o libertate de expresie exacerbată , exagerată neconformă cu splendorile create de Dumnezeu.
în trecutul îndepărtat căpeteniile dar și războinicii triburilor își pictau trupul și chipul astfel ca să impună respect admirație și subordonare.
dar în zilele noastre faima și notorietatea nu se pot câștiga afișând un caracter rebel, noncoformist, totuși vremea din urmă destul de bizară, abstractă năucă a creat și false celebrități.
tot mai multe femei s-au transformat în ispite
puternic seducătoare, periculoase chiar, pentru bărbați în căutare de plăceri extraconjugale, tot mai multe femei schimbă bărbații ca pe cămăși urmărind expres cumularea de bunuri materiale de trai în lux și opulență.
iubirea curată fără interese ascunse a rămas pe plan secundar sau chiar îndepărtat în dimensiunea conștiinței.
preocupările zilnice privind imaginea fizică trebuie să efectueze și în mental, suflet, spirit realizări de succes, o dovadă de necontestat că divinitatea și universul se manifestă conform necesităților de evoluție și in plan metafizic. în lumea creștină
exemplul de imagine perfectă, absolută fizică și metafizică a fost constituit de Iisus Hristos urmat îndeaproape de sfinți de arhangheli de heruvimi și serafimi în sexul masculin și preacurata fecioara Maria - Maica Dumnezeie în rândul sexului feminin. pare aproape imposibil ca omul zilelor noastre să atingă absolutul fizic și metafizic obligat să se confrunte cu o multitudine de provocări, de lupte pentru supraviețuire, pentru obținerea unui confort de viață considerabil. omul zilelor noastre este plin de defecte ale gândirii ale spiritului influențat de multitudinea de imagini oferită de omenire, peisajele pline de gunoaie planetare au un efect nociv asupra psihicului. astfel mi se pare zadarnică cosmetizarea chipului câtă vreme spiritul ca sufletul este acoperit de umbre și de întunecime. trecem printr-un miracol totuși,. Dumnezeu nu vrea să abandoneze lucrarea de evoluție absolută fizică și metafizică în nici o făptură umană, ne transferă în minte suflet și spirit minuni, miraje din universul cunoașterii care îl reprezintă în totalitate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!