poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 617 .



Cristian Petru Bălan - „Enciclopedia imnurilor de stat ale țărilor lumii”
eseu [ ]
(O masivă lucrare enciclopedică având prefața scrisă de maestrul Gheorghe Zamfir)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bibliofilul ]

2021-03-23  |     | 



Cristian Petru Bălan - „Enciclopedia imnurilor de stat ale țărilor lumii”, o masivă lucrare enciclopedică având prefața scrisă de maestrul Gheorghe Zamfir.

Este o enciclpedie (însoțită de un CD) care cuprinde traducerea în limba română a tuturor textelor imnurilor de stat existente, cu descrierea amănunțită a istoricului fiecărui imn în parte). În anul apariției cărții (2008), ea a fost o premieră absolută în Europa, o lucrare recomandată laudativ de multe reviste. Reproducem mai jos prefața cărții apărută la Editura „Ploiești-Mileniul III”, Ploiești, 2008.

PREFAȚĂ

Cristian Petru Bălan, om de cultură cu vaste cunoștințe în multe domenii, a avut ideea îndrăzneață să reunească imnurile lumii într-un volum, fapt inedit în acest moment istoric în care omenirea este zdruncinată de planul globalizării.
Din fiecare imn reiese dragostea imensă de patrie și de Dumnezeu. Ne dăm seama că nimic nu a contat și nu contează în afara iubirii de pământul pe care s-a născut fiecare popor ce și-a căpătat entitatea în parcursul său istoric. Din această iubire legată de culorile drapelului pe care fiecare națiune și le-a ales ca simbol, s-au născut și s-au dezvoltat ideile de patriotism și naționalism, căci este de neconceput să ne putem imagina unirea limbilor într-una singură.
Omenirea va exista prin popoarele care o formează, prin iubirea nestrămutată de patrie, prin imnul care o reprezintă, prin text și melodie, această sinteză care este oglinda fiecărui popor, a fiecărei națiuni.
Cristian Petru Bălan a adunat cu grijă aceste simboluri. O muncă migăloasă prin care înțelegem că existăm și vom exista așa cum Dumnezeu ne-a clădit după PLANUL SĂU, în infinita mizericordie și bunătate. Autorul a dat dovadă, prin alcătuirea acestui volum, de infinitul respect și de marea sa IUBIRE pentru omenire, pentru fiecare popor, pentru ceea ce suntem acum în fața lui Dumnezeu.
Salut și admir în persoana sa imensa noblețe a inimii și sensibilitatea ce reiese din felul în care se dezvoltă în tot ce a scris și în tot ce face. Avem nevoie ca de aer de o personalitate ca a sa în aceste momente critice în care națiunile nu pot exista fără IMN, fără ideea de patriotism și de națiune, de dragoste de DUMNEZEU și credință, căci sunt singurele atribute prin care existăm.

Gheorghe ZAMFIR,
Compozitor, interpret și dirijor,
Membru al Uniunii Compozitorilor din România,
București, 30 iulie 2008

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!