poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1113 .



Sa-L iubim pe Dumnezeu !
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [eugen68 ]

2018-08-27  |     | 



Să-L iubim pe Dumnezeu ! Iar dacă nu putem, să luptăm din răsputeri cu noi înșine și cu răii înverșunați, cerând stăruitor Domnului să ne limpezească dându-ne dragostea Lui.
Să respingem nemilos sugestiile celor ce caută să ne distrugă mica ori marea noastră iubire omenească, chiar de iubim o simplă jucărie ! Pierderea iubirii automat te aruncă în disperare și ori te sinucizi ori te satanizezi. Nu aștepta să ajungi în faza asta ci mergi din tinerețe la Biserică: e de ajuns a ajunge la 50 de ani ca să nu mai poți ! Numai de te cunoaște Dumnezeu relațional prin Biseica Duhului Sfânt care în mod sigur este Ortodoxia (nu te speria de masivele infiltrări satanice chiar și în cler !) doar așa poți scăpa când te va obseda deznădejdea !
Întoarcem obrazul la lovituri dar de ești călcat în picioare- aplici pe Sfântul Ioan Botezătorul ! să nu te sinucizi cumva cu mâna ucigașilor ! Dușmanul-frate rătăcit se rabdă „70 de ori câte 7” dar oamenii răi cu intenție și lucrare contra Duhului Sfânt (batjocoritorii, intriganții la nenorocirile tale concrete !) trebuiesc înfruntați ! Domnul Iisus a fost aspru ba chiar violent cu răii: „Nu fiți părtași cu întunecații ci osândiți-le lucrările pe față”.
A nu se confunda smerenia cu umilința și cu lipsa de demnitate. A fi smerit este a nu-ți aroga drepturi dictatoriale asupra cuiva, a recunoaște că nu ești decât om.
A nu judeca înseamnă a nu da verdict spiritual, nu a fi cretin negândind. Dumnezeu nu obligă dar pe noi ne interesează ! cum evoluăm „la bârne și paralele” !
Pe Iisus Îl putem urma doar în latura umană: rugându-ne și miluind zilnic dar cu precădere pe cei orientați pozitiv ! ceilalți n-au decât să se convingă singuri că au nevoie de Dumnezeu ! Lucrarea dumnezeiască de Răscumpărare este unică și nu trebuie repetată ! nici nu se poate !
Ce faceți ? Îi mătrășiți la foc automat pe toți hristoșii „ca să-L urmeze pe Domnul” ? Domnul se urmează în iubire nu în sadism-masochism ! draci odioși, scârboși și respingători de „creștini” prefăcuți și oribili !
Nu iubirea în sine mântuiește ci dragostea către Dumnezeu și cea către aproapele dar în lumina Poruncilor !
Dai mâncare, apă, haine dar nu țigări, oferte amoroase și droguri ! Lasă-i pe demonii umanoizi să se iubească în rău; vor fi absolut singuri în întunericul morții iar în durere nu te poate urma nimeni !
„De te lepezi de atâta Har, nu mai rămâne nici o iertare- ci focul care va mistui pe cei potrivnici.”
Suntem creștini ? „Teme-te să nu fii și tu tăiat: Judecata începe cu Casa lui Dumnezeu.” (Sfântul Apostol Pavel)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!