poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1148 .



Amuzamehente
eseu [ ]
sau cum ideea conspirației monstruoase bântuie de câteva zile Agonia...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-09-13  |     | 



A început cu un caz real, trist. Cuiva i s-a făcut o nedreptate. Este o nedreptate și am protestat împotriva ei.Dar...
De la această nedreptate i s-au dat foale (sper că nu este o expresie explicită) unui scriitor mediocru, contestat de marea majoritate a culturii noastre moderne. Contestat din cauza firii sale imposibile. E ridicol să susții că Dimisianu,Lovinescu,Adameșteanu ,revista 22 și în general toată cultura românească sunt comuniști și că singurul, purul, autenticul e cel care nu se ascundea de Securitate pentru că nu-l căuta nimeni. Să fim serioși. Dl.Goma este un erou fabricat. Fabricat de "Europa Liberă", de disidența română sub Ceaușescu, de diverși alții. Dar e fabricat. Miroase a "Made in China" 100%. Iar cei care afirmă că este primul, singurul ,etc. sunt puțini plecați cu pluta. Probabil că n-au auzit de n alți scriitori adevărați- dizidenți- de la Virgil Gheorghiu și până la P.Popescu -lipsa e a lor.
Bun. Și de la dl.Goma trecem la subiect. Complotul. Conspirația în care nu știu cine vrea să mănânce pe toată lumea.Evident că această conspirație e de vină. Dl.Goma e victima ei. Cine conspiră ? Știm noi. De unde ? Ei, hai, știe toată lumea. Vremea e frumoasă, afară e soare, plăcut, tocmai bine să mergi la o grădină. Amatorii de conspirații umblă înfofoliți în lodene, își pun musteți sau bărbi false și plâng în Agonia că se duce naibii țărișoara din cauza conspirației acesteia.
Bun.Și ce poți să faci ? Să lupți cu conspiratorii ? Aiurea monșer, sunt prea puternici. Și atunci ? Să-i demaști la gazetă. Și dacă n-ai argumente ? Nu contează, crede poporul ce citește de pe vremea lui nea Iancu, nu ?
E trist că niște oameni care se pretind intelectuali cred în asemenea prostii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!