poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1548 .



Autismul
eseu [ ]
I am more than an autist

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [namis ]

2011-10-05  |     | 



*Text publicat în exclusivitate pe site-ul Belva.ro, cu ocazia zilei Autismului -2 aprilie2011-*

Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacității de a interacționa pe plan social și de a comunica, de comportament stereotip și repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani.

Dacă ar fi să adoptăm această definiție a autismului, aș spune că autismul este boala societății actuale și că mulți dintre noi începem să suferim de simptomele ei, ca mod de apărare împotriva răutăților și dezamăgirilor zilnice. Oricât de mult evoluăm în plan tehnologic, pe atât de mult ne răcim în plan social și comunicativ, la aceste două aspecte aducându-și „contribuția” și ritmul agitat de viață, serviciul, stressul.

Nu îi pot privi pe cei care suferă de autism ca fiind persoane bolnave. Pentru mine ei sunt oameni cu un sistem de apărare mai bun și mai amplu decât noi ceilalți, oameni care doar au un pic mai multă nevoie de dragostea, afecțiunea și înțelegerea noastră.

Știați cumva că Darryl Hannah a fost diagnosticată în copilărie cu autism? Sau Satoshi Tajiri- creatorul desenelor Pokemon, Gary Numan (cel mai cunoscut hit al său este „Cars” , anii ’80), Woody Allen, Vincent van Gogh etc . Se crede că și Albert Einstein și Isaac Newton, Leonardo Da Vinci sau Bill Gates și Steven Spielberg au avut același diagnostic.

Propun să vedem autismul, cât și alte afecțiuni neurologice, ca alt mod de percepere a realității, un alt punct de vedere asupra a ce ne înconjoară.
De fapt, autismul este, până la urmă, o lecție pentru noi, cei care ne considerăm sănătoși, decât pentru cei care suferă de el. Este o lecție de viață, de răbdare, de dragoste și înțelegere. Þine de fiecare dintre noi să ajutăm la vindecarea autismului!


Mărturisesc, nu am avut încă ocazia să întâlnesc persoane afectate și poate acest fapt mă face să percep mai utopic autismul. Cred doar că mereu există ceva în fiecare dintre noi, care compensează suferința îndurată.Oricum, nu cred că sunt singura care gândește astfel.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!