poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3737 .



hai hui oricum, in directia batjocurei
eseu [ ]
o biata scrisoare catre guvernanti

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-10-14  |     | 



După 21 ani de la renaștere( revoluție) iată, anul acesta în decembrie trecem pragul primar al adolescentei- studioșii responsabili la aceasta vârstă termină o facultate, deci un proiect și poate mai multe țeluri pe ramura de doctorat a carierei, paradoxal unii din vechii vechili și ciocoi au doua și trei facultăți (culmea neuronilor cu bani mulți) dacă în țară nu se vede nimic din truda micro-conștiințelor lor.

Doamne ferește să ne fi blestemat Ceaușescu să ne conducă retardații, jefuitorii și infatuații puturoși, put minciunile lor a lehamite, prin sticlă prin ziduri trec duhorile lor de mari " specialiști parfumați" în decorat haznaua națională. s-au umplut străzile și parcurile cu haznele, atât au făcut domnii guvernanți după ce au demolat toaletele sa cumpere/să vândă spatii în stradal si parcuri.
de pilda toaleta publica curata si decenta din parcul Tineretului a devenit pizzeria L'incontro.... hilaritate ori batjocură?

bai, inabililor si budigăii de sub pantalonii de la tătuca la "dungă" i-ati furat, șmenarilor, năpârcilor, cei ai familiei nu va mai încap cu burțile cit cimpoaiele ciclopilor guliveri, ați venit de pe coclauri de unde ați venit?, de pe plaiul cu boi a lui Dinescu ?
dacă nu știți ca ne-a luat-o înainte Albania, trecută prin răzmerițe și războaie pe criterii etnice, ne-au luat-o înainte toate fostele tari Yugoslave (devastate și parțial ruinate după bombardamente în acest secol în doua războaie concomitente) Bulgaria, Armenia....

Doamne de-as putea să dau în judecată la Haga partidele care au sărăcit țâra/poporul până la mizerabil- nu e patria lui Lev Nicolaev Tolstoi dar pretutindeni îngerii pier și rămâne în urmă un râs de batjocură demonic.
...justiției romanești putem de-a dreptul sa-i cântam prohodul," a murit" mai avem o singura speranță la Haga suntem înfrățiți prin legile comuniunii Divine prin cele pământene Europene...... vreau să vi se confiște tot avutul nejustificat, să vi se ia casele de aici și din alte tari occidentale,iahturile, cu riscul ca ne vom cvasiintoarce la începutul întemeierii comunismului când burghezilor li s-a confiscat tot de rusofoni de aceasta data vom fi divinofani, vom lua de la bogați tot și vom da săraclor care dorm cu miile în stradă în canale dați afara de proprii fii, ori păcaliți de țigani cu facturi și acte false, cu teancuri de bani false.
In campanie electorala va faceți ca va pasă dupa eceia taceti milc la fel fac si mogulofanii, vorbesc ca sa nu tacă , dar realitatea pe sub subterane este maxim dramatica precum pe deasupra strigătoare la cer.

Mai știe cineva citi Romani mai sunt în țară?
Pleacă toti specialistii din toate domeniile, cu cine vom mai ramine totusi cei adinc legati de radacinile patriei?- dupa ce Eeropa pur si mplu nu i-a mai suportat pe țigani , i-a trimis inapoi, nu la munca ci la furat, maturatorii de pe strada in cirdasie cu menajera de la bloc mi-au florile peste 20 de flori din colectia mea si toate suporturile de metal., gasiti pe blog oameni care se pling de prejudicii aduse de tigani...

apropo de legea regelui tiganilor, nenea cioabă spunea intr-o emisie directa- ca na-i sa vezi tigan prost niciodta cum n-ai sa vezi o rața inecata;
...ii dau doua variante, tiganii nu sun nici rațe nici lebede negre,
țiganii nu sunt destepti pentru ca desteptul plinge se trântește de pământ, lucrează de la trei ani pe ici pe colo prin gradina sa facă rost de pantofi și hăinuțe de scoală, astfel văzând cita voință are, părintii ii trimit la scoală, chiar dacă in straie mai modeste.
ofer lui nenea cioaba încă trei variante despre rațe...
-rațele nu fura, ele sunt atit de dragalase si de domestice incit sint servite ca niste mici mascote in curte de toti taranii acestui pamint sacru-
- rațele salbatice sunt vinate si sunt date la crocodili si serpi, nu sunt gustoase, se hranesc cu pesti morti cu vietati moarte de deasupra apelor.
- rațele salbatice sunt lenese nici macar o treime dintre ele nu zboara spre tarile calde alaturi de alte pasari mai evoluate.

- nene, cioaba -d-ta nu esti rege- esti intretinutul tiganilor ei platsc o cota parte din avutul lor pentru ca tu le tolerezi gainariile, jafurile, niciodata nu ai dat pe unul pe mina politiei...
- mai presus de constitutia romaneasca nu poate exista un alt rege, acesta a fost si va ramine Regele Mihai cit vre-a dumnezeu sa-l tina in putere.
- nene cioaba ai incalcat constituti ajutaat de iliescu si te-ai intituit stat in stat daca inti permiti sa faci tu legile in etnia tiganilor,
- nene cioaba, oare cine e mai mare imparatul tiganilor, Iulian radulescu , rivalitatea prea atirna greu pe umerii tai.

ca sa fiii rege sau inpmparat trebuie sa ai singe Albastru al vostru e mai negru ca smoala.

unei colege i s-a furat covorul de la etajul 1 evident tras cu un bat cu sistem de agatat... ea a spus ca vintul l-a tras jos, atunci ma renuntat sa mai trezesc conflict de intelegere, cine vrea sa ridice vibratii superuoare mai sus este urmatorul fericit cine nu doreste decit o gindire simplista, pseudopragmatica este liber sa faca ce vrea,
Dumnezeu Zamolxes este primul Lider arbitru- a lasat mostenire Hiperionilor getodaci vocatia de a alege soarta d a o tine in miini si inima si model dupa orice model existent pe pamint si in istoria cunoasterii ancestrale atsrofizice.


o alee este curatita intr-o zi, in rest stau tolaniti pe banci si injura,beau, scuipa seminte, scuipa pamintul care le da hrana aer, si putere sa mai invete ceva din omenie....


Un citat din Biblie preluat de Presedintele Americii
Franklin Delano Roosvelt suna aproximativ astfel; inainte de a cere patriei ceva trebuie sa dovedesti ca tu poti oferi ceva pentru binele natiunii.

medici, politisti, educatori cereti bani si iar bani, justitie cereti triplu cfat de cit poate tara, voi lideri de sindicali burdusiti de bani si de firme de consilii de administratii unde sunteti bine platiti cu cota speciala, cereti bani, si iar bani, banii sunt la hoti nu la presedinte, asadar domnule jandarm, omnilor poitisti, domnilor securisti va ajut cit pot sa-i prindeti pe hoti dar hai sa-i prindem.
prindetii abia apoi toți vom avea vise pentru nepoți și copii plus deziderate personale împlinite.

Domnilor polițiști statul va plătit școlile, echipamentul, v-a creat demnitatea hai sa facem ceva cu "valorile" intelectuale, ori ne apucam de spart semințe pe trotuar și evident de scuipat pe jos, alții în urma vin sa mature din Paste în Paste.
săptămâna trecută când au ieșit polițiștii in strada sa revendice nite drepturi, zău am fost naivă m-am rugat, sa se oprească la parlament sa dea afara senatorii..
in aceeasi porocedura, cum fac inopinant ofiterii mascati in cauiburile de infractori.
Ati uitat ca am votat sa ramina numai 200 , ce să facem cu atâția trântori care nu vizează/visează decit afaceri pentru matusi neeeeeeeeeeeeeeeeeeepoti, rude, pentru ei conform noilor reglementari legislative trebuie sa dea raportul public ce veri au strâns.


Simt O rușine ștrangulară, dureroasă, dar cui ii pasă în țara surzilor, orbilor, ignoranților?


perioada marilor convulsii decembriste o resimte tot poporul acutizată/cronicizată, , abia acum încep, cu adevărat jocurile politice mature, efortul lor psihologic este vinderea încă a câtorva sisteme ramase a poporului.

consider ca ne-am jucat pe toate căile cunoașterii, culturii/ocultărilor, politicii, responsabilităților economice financiare.
!!!!!!!!!!!!Gata, ajunge cite prostii și gafe grave am făcut de la primul până la ultimul.
sub nici o forma de argumentare nu poate fi justificat acest timp de lipsa de orizont, când s-au deschis toate ușile și ferestrele, toate granitele. a fost imposibil sa ne hotărâm incotro este locul de joaca/antrenament la școala vieții democratică de referință conform vocațiilor intelectuale.
Cine a copiat mahalaua a ajuns la mahala și acum așteaptă ajutor prins în menghinele excrocilor.
cine a vrut sa copieze artiștii a ajuns pe scenele romanei, ma refer aici la mii și mii de copii,
exemplele pozitive și frumoase, onorabile,pot fi multe însă trebuie sa amintim de ultimul care terifiază lumea întreagă traficul defii si fice,de organe, spitalele moarte, este oripilant cine avret sa copieze smenarii/bișnițarii și hoții regimului trecut au ajuns sa jefuiască România.

Nimic nu poate fi mai democratic pentru România respectiv cetățenii ei, decât orientarea către occident, Europa, America, Canada, Orientul îndepărtat Japonia, China Australia etc.Pretutindeni sunt mase, clase de sărmani dar nicăieri nu sunt batjocorite ca aici, pretutindeni cei bogați ii ajuta pe cei sărmani constant coerent alinând suferințe dar mai ales construind spitale și alte structuri de susținere decenta a poporului.
nicăieri nu stau găinarii la închisoare ani buni, pentru ca uu furat de foame o găina și o pâine iar miliardarii de carton sunt liberi sa fure până la ultima forma de bogăție.

sunt prejudiciati mii milioane de oameni ca de vintu si alti zeci sute ca elsi bne mesi stau citeva zile sijoaca table dupa care fac un banchet de zile mari spunindusi- vezi banul cumpara si pe justitie si pe dumnezeu.
va inselati ciocoflenderilor, pina voi muri va dau pe toti in vileag....
mai dinamic ca niciodata, partidele se bat ca nebunele pentru ca nu mai au acces la bani si bine le face Dl Emil - Boc, dar mai ales Dl Președinte Traian Băsescu si echipa sa de strategici nationali.
.....daca eram un popor de lumea a treia nu am fi fost primiti in Comunitatea Europeana nici in Nato.

trist, dureros, lamentabil, dramatic, acestea sunt ocncluziile pe care le emit aproximativ toate televiziunile.

mediatori de televeziuni, analiști, jurnaliști de presa inca num-au convins, mie- imposibil sa realizez pe cine copiază pe cine reperează ca puterea exemplului din lumea fenomenală a emisiunilor de divertisment formator, pentru ca orice invitat la acest gen de emisiuni sa poata expune concis, limpede etapa de bine de tandrețe, de iubire de evolutie, si de ce nu farime de dezamagiri le avem fiecare.
O iubesc pe mediatoarea emisiunilior de la Euforia Oprah.


sunt mediatori care scotocesc ființa , intr-un act care se aseamănă mai mult cu frecarea rănilor cu sare. nu inteleg unde sa-a pierdut ctul de confidentialitate de intimitate, numai Dumnezeu poate intoarce omul pe toate fetele pina la raruncchi.
ei da cum sa te opui directivelor mogulilor, ei vrau candal nonstop sa atraga atentia asupra micimilor pentru ca pozitia lor sus cocotata sa ramina intacta.

lipses emisiunile lui TEO Trandafir, era o emblema a divertismentului dar si a inteligentei dublata de diplomatie, nu ranea nici un invitat, dimpotriva il orienta catre valorile interioare in cazul cin omul oscila asupra identintitaii sale.
Revenind re renumita spactaculara Oprah, este o bucurie sa vezi aproape seara de srara diversitatea unor oameni acre au pornit de jos si de la foarte dreu, au sarit increzatori in fortele lor peste "baricadele" vremurilor,( viata ese realmente o lupta ) peste blocajele batjocurei semenilor si au ajuns sus și foarte sus pe scara valorilor.


ciudat dar nu am auzit nici un analist/mediator ca cel de la antena, să-și expună propriile intimitati realitati cotidiene, de pilada, cite femei/barbati au trecut prin budoarelelr, cite emisiuni au pretins invitatilor bani etc, cite tradari de prieteni, de sapini au facut trecind de la o televiziune la alata fiecare avind oarecum alt format de programe. Sunt Imuni, stiu bine cei care dicteaza din spate emisiunile nu sunt altii decit politicienii care ocntroloaza totul, sa daca sunt bogati ei au trusturi massmedia sunt aidoma regilor in regatul naivilor, este tara regilor trei moguli trei regi tigani un imparat si un rege Adevarat ar trebui sa se inchine lumea la granitele noastre. .........................


Domnilor guvernanti din partea mea aveti la purtare si realzari materiale si spirituale nota 3 maxim 5 pentru mici exceptii. o tara sufera cumplit, si voua va arde sa jucati cuvintele in eter ca niste baloane umflate cu aere mincinoase.




Dragi concetateti din Mass media nu Romania est tembela cum ati afirmat de zcei de ori voi suntei incapabili sa o v considerati propria voastra imparatie. Este sublim fiecare locusor dintre mare si ultimul virf de munte omul. voi suntei cam golasi in dimensiuneea cinci a veneratiilor, a a dmiratiilor semenilor, pentru ca milioane dintre ei au calitati fgeniale , trebuiesc ajutati sa le scoata la lumina. si nu intinmplator Romania este tara cu cel mai mult aur din Lume, deci scoateti-va aurul din voi, iubiti cu blidete semenul care va decshide sufletul si inunda platuul cu marturisiri cere trec de ecrane pe toate meriadianele lumii.
repercursiunile sunt dramatice, daca nu hilare si grave.

- ne pierdem increderea in concetatenii-
- investitorii afacerilor veniti occident o i-au la fuga unde au sanse sa faca afaceri onorabile si demne de prestanta-
se poate pierde cu totul increderea in sistemele statului, -dracul nu-i asa de negru- dupa cum creioneaza unii ecranele televizoarelor, romanii sunt cei ami mari maestri de la traditional la lumea moderna, sute si mii de oamnei care daca vad o singura data cum se face o pisa un lucru il pot fac perfect...
vor pleca in zari straine toate valorle, si unele sunt reale miracole pe pamint in toate domeniile artei, cercetarii stiintei, medicinei.


Duminica am avut o revelatie, programul distinsei d-ne Corina Chiriac pe care il urmaresc cu multa incintare frecvent.
A fost un Regal cu toate literele mari, o simfonie a cuvintelor, o redescoperire a cine suntem noi romanii daca aducem in linia intii marii actorii si nu bilbiitii , figuri cu silicoane si fantasmagorii .
Avindecat toate farimele de tristete din fiinta mea, au cintat la rind unii dintre ceiu mai mari solari/artisti romani, pe care nu vreau sa uit sa amintesc ca ii iubesc , si le multumesc pentru spectaculoasele calitati umane mai presus de cele ale talentului de solist in muzica usoara.
Da, da, da, asunt multe motive sa freamat de bucuie dar sunt infinit mia multe cele care dor pina la cer si pina in adincul fiintei.

Va iubesc romani si cred in voi, ca intro simfonie a valorilor renascentist iluminisste.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!