poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3024 .



Despre dimensiunea romantismului.
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2010-07-14  |     | 




a fost o dată un romantism adevărat,temperament al dragostei neobosite manifestat, ca un mecanism de stors din durerile lumii partea luminoasă, sănătoasă încântătoare, a adus din adâncurile sufletesti deseori cu marcaje dramatice soluții pentru indite, diverse începuturi, mai promițătoare mai sigure.
Romantismul nu este o dimensiune virtuală de necuprins in contemporaneitate spre a fi dus in viitor printre valuri iluministe renascentiste, totusi tot mai multi preferă comportamental un pragmatism al nevoilor imediate, ca un raliu al profiturilor de orice fel existentialist materialist, fără reguli impuse de decenta calitate umanistă.
in genere romanticul este un om fragil, in jurul lui lumea lui se sensibilizeaza dobindind viziuni mai clare asupra candorilor, dovedindu-se a fi un artist desăvârșit care prin forța lui poate schimba, reorienta lumea grosieră.
este un motiv puternic intemeiat pentru ca oocidentul capitalist sa faca investitii mari in si prin artisti din toate categoriile artelor. La noi artistii nu au avut parte de consideratie prin sistemul investitiilor, au reusit acei artisti care pe cont propriu si credibilitatea sponsorilor functie de adoratori i-au mentinut în competitie cu fruntea sus.

? dar ce putem face pentru multiplicarea acestui deziderat care se pierde in negurile realităților actuale strivitoare.
De pe culmile gloriei Mădălina Manole s-a inaltat la ceruri poate să -i cinte lui Dumnezeu , poate celor plecati inainte
cu dor imens de sentimente purificatoare, poate lacomă invidioasă moartea si-a vârât mizeriile în viata fragila a unui artist fericit în cariera în dragoste prin familie si copil, fericită cu sinele înzestrat cu virtuți superioare.
vor fi zile de lacrimi pentru cei ce au iubit-o pe fata cu parul de foc, vor fi zile de betie pentru fanii vinului si pălincii, pentru fanii manelelor va fi o întîmplare banală, adevărul incontestabil este că suntem mai săraci cu tot ce se putea numi magie multidirectională prin artista Madalina Manole.
artiștii oferă iubire neconditionată dar cu sigurantă sunt dependenti de dragostea publicului apropiatilor și care deseori intirzie sa vina ca un alint ca o motivatie de bine de firesc in sens de evolutie ar fi un gest ridicol să se facă speculatii inadecvate asupra modului impecabil în care s-a comportat fată de prieteni, de publicul iubitor constant al operei sale înscrisă în dimensiunea romantismului autentic românesc. Nu am auzit niciodată vre-un comentariu ostil facut presei televiziunilor fata de vreo fiinta, radia bucurie, entuziasm creator, impăcare cu destinul cu tot și toate din această lume.
descalificabil ar fi si modul prin care ar putea fi judecată de cineva pentru ultima alegere.
actul de sinucidere se petrece urmare unei drame de nestăvilit petrecute în adîncurile cele mai intime, așadar să ne rugăm pentru liniștea și pacea intru veșnicia fenomenului Mădălina Manole.

a străbătut prin viata noastră bulversată la maxim in ultimele două decenii farmecul unui cântec sublim dar mai presus un Om care si-a cântat dragostea fără compromisuri, în opera ei nu există nici un dram de inestetic, când povestea despre viață chipul ei se lumina automat luminând împrejurul mai puternic decât un reflector.
Dumnezeu să te iubeasca Mădălina vesnic să ocrotească pe fiul tău Petru căruia tu i-ai croit un drum în viată și pe care il va urma cu aceeași fortă de mare artist romantic, însumând întreaga investiție sentimentală sufletească spirituală. Doar astfel cugetând pun accent pe convingerea
că Dumnezeu nu va ridica tandretea, candoarea, arta de a fi superior din conștiința românească colectivă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!