poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 9001 .



(Clar)văzători și (bio)terapeuți
eseu [ ]
Medii și remedii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alexandru Nifilimu ]

2010-01-29  |     | 



Trimiterile bibliografice


Sfera extrasenzorială ce ne înconjoară se dovedește infinit mai cuprinzătoare decât cea senzorială. Accesul la aceste informații e de nepătruns, dar binevoitori cu toane, zeii s-au lăsat înduplecați și i-au inițiat și pe oameni cu câte ceva:

(6,VIII,3) "Amazarak i-a învățat tot felul de vrăjitorii, de farmece și însușirile rădăcinilor. Armers i-a învățat arta de a dezlega vrăjitoriile. Barkayal i-a învățat arta de a urmări stelele. Akibeel i-a învățat semnele. Tamiel i-a învățat astronomia. Și Asaradel i-a învățat mișcările Lunii."

Pentru a amorsa procesul cunoașterii, zeii au selectat exemplarele omenești cele mai potrivite atente, echilibrate, perspicace, inteligente și mai ales sensibile în comunicarea cu mediul. Uneori, sub acoperire numiți trimiși, misionari, proroci, dizidenți, activiști; alteori numiți pe față, Oamenii lui Dumnezeu. Rangul, vârsta, originea sau starea socială, nu au contat o vreme, apoi, cu trecerea timpului au devenit criterii esențiale de dosar.

(Isaia 66,21) "Și voi lua și dintre ei, pe unii ca preoți și Leviți, - zice Domnul."

(Amos 7,14) "Amos a răspuns lui Amatia: Eu nu sunt nici prooroc, nici fiu de prooroc; ci sunt păstor, și strângător de smochine de Egipt. Dar Domnul m-a luat de la oi, și Domnul mi-a zis: Du-te și proorocește poporului Meu Israel!"

Sau au fost selecționați și crescuți cu mare grijă:

(Ieremia 1,4) "Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, și te făcusem prooroc al neamurilor. Eu am răspuns: Ah! Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu știu să vorbesc, căci sunt un copil. Dar Domnul mi-a zis: Nu zice: Sunt un copil, căci te vei duce la toți aceia la cari te voi trimete, și vei spune tot ce-ți voi porunci. Nu te teme de ei; căci Eu sunt cu tine ca să te scap, zice Domnul. Apoi Domnul și-a întins mâna și mi-a atins gura. Și domnul mi-a zis (ca și cum ar fi introdus un compact disc în cititor n.a.): Iată, am pus cuvintele Mele în gura ta."

Mesajele trebuie citite cu atenție și receptivitate, atenția nu înseamnă doar grija la literele majuscule. Tot așa trebuie citit și mediul ambiant.

Mai târziu trimișii zeilor pe pământ, împuterniciții lor, regii și împărații, procedau la fel și organizau adevărate clase de pregătire:

(Daniel 1,3) Împăratul a dat poruncă lui Aspenaz, căpetenia famenilor săi dregători, să-i aducă vreo câțiva din copiii lui Israel de neam împărătesc și de viță boierească, niște tineri fără vreun cusur trupesc, frumoși la chip, înzestrați cu înțelepciune în orice ramură a științei, cu minte ageră și pricepere, în stare să slujească în casa împăratului, și pe cari să-i învețe scrierea și limba Haldeilor.


Oamenii lui Dumnezeu aveau potențial bioenergetic, competențe largi și autonomie de acțiune. Uneori acționau cu serviciu contra serviciu. Cele mai vechi relatări ale unor tratamente de tip Reiki sunt prezentate în Biblia pe care jură ateii și demnitarii:






(1 Impărați 17,15) "Ea s-a dus, și a făcut după cuvântul lui Ilie. Și multă vreme a avut ce să mănânce, ea și familia ei, și Ilie. Făina din oală n-a scăzut, și untdelemnul din ulcior nu s-a împuținat, după cuvântul pe care-l rostise Domnul prin Ilie. După aceea, fiul femeii, stăpâna casei, s-a îmbolnăvit. Și boala lui a fost atât de cumplită încât n-a mai rămas suflare în el. Femeia a zis atunci lui Ilie: Ce am eu a face cu tine, omule al lui Dumnezeu? Ai venit la mine doar ca să aduci aminte lui Dumnezeu de nelegiuirea mea, și să-mi omori astfel fiul? El i-a răspuns: Dă-mi încoace pe fiul tău. Și l-a luat de la sânul femeii, l-a suit în odaia de sus unde locuia el, și l-a culcat pe patul lui. Apoi a chemat pe Domnul, și a zis: Doamne, Dumnezeule, oare atât de mult să mâhnești Tu chiar pe văduva aceasta, la care am fost primit ca oaspete, încât să-i omori fiul?
Și s-a întins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul, și a zis: Doamne, Dumnezeule, Te rog, fă să se întoarcă sufletul copilului în el! Domnul a ascultat glasul lui Ilie, și sufletul copilului s-a întors în el, și a înviat. Ilie a luat copilul, l-a pogorît jos în casă din odaia de sus, și l-a dat mamei sale. Și Ilie a zis: Iată, fiul tău este viu. Și femeia a zis lui Ilie: Cunosc acum că ești un om al lui Dumnezeu, și cuvântul Domnului în gura ta este adevăr!"



(2 Impărați 4,8) "Într-o zi Elisei trecea prin Sunem. Acolo era o femeie bogată. Ea a stăruit de el să primească să mănânce la ea. Și ori de câte ori trecea, se ducea să mănânce la ea. Ea a zis bărbatului ei: Iată, știu că omul acesta care trece totdeauna pe la noi, este un om sfânt al lui Dumnezeu. Să facem o mică odaie sus cu ziduri, și să punem în ea un pat pentru el, o masă, un scaun și un sfeșnic, ca să stea acolo când va veni la noi. Elisei, întorcându-se la Sunem, s-a dus în odaia de sus și s-a culcat acolo. El a zis slujitorului său Ghehazi: Cheamă pe Sunamita aceasta! Ghehazi a chemat-o, și ea a venit înaintea lui. Și Elisei a zis lui Ghehazi: Spune-i: Iată, pentru noi tu ți-ai făcut toată turburarea aceasta, noi ce putem face pentru tine? Trebuie să vorbim pentru tine împăratului sau căpeteniei oștirii? Ea a răspuns: Eu locuiesc liniștită în mijlocul poporului meu. Și el a zis: Ce să fac pentru ea? Ghehazi a răspuns: Ea n-are fiu, și bărbatul ei este bătrân. Și el a zis: Cheam-o! Ghehazi a chemat-o, și ea a venit la ușă. Elisei i-a zis: La anul pe vremea aceasta, vei ținea în brațe un fiu. Și ea a zis: Nu! domnul meu, omule al lui Dumnezeu, nu amăgi pe roaba ta! Femeia a rămas însărcinată, și a născut un fiu chiar pe vremea aceea, în anul următor, cum îi spusese Elisei. Copilul s-a făcut mare. Și într-o zi când se dusese pe la tatăl său la secerători, a zis tatălui său: Capul meu! Capul meu! Tatăl a zis slujitorului său: Du-l la mamă-sa! Slujitorul l-a luat și l-a dus la mamă-sa. Și copilul a stat pe genunchii mamei sale până la amiază, și apoi a murit. Ea s-a suit, l-a culcat pe patul omului lui Dumnezeu, a închis ușa după ea, și a ieșit. A chemat pe bărbatul ei, și a zis: Trimite-mi, te rog, un slujitor și o măgăriță; vreau să mă duc în grabă la omul lui Dumnezeu, și apoi mă voi întoarce.

Și el a zis: Pentru ce vrei să te duci astăzi la el? Doar nu este nici lună nouă, nici Sabat. Ea a răspuns: Fii pe pace! Apoi a pus șaua pe măgăriță, și a zis slujitorului său: Mână, și pleacă, să nu oprești pe drum decât când ți-oi spune. Ea a plecat deci și s-a dus la omul lui Dumnezeu pe muntele Carmel. Omul lui Dumnezeu a văzut-o de departe și a zis slujitorului său Ghehazi: Iată pe Sunamita aceea! Acum, aleargă dar înaintea ei, și spune-i: Ești bine? Bărbatul tău și copilul sunt bine? Ea a răspuns: Bine. Și cum a ajuns la omul lui Dumnezeu pe munte, i-a îmbrățișat picioarele. Ghehazi s-a apropiat s-o dea înapoi. Dar omul lui Dumnezeu a zis: Lasă-o, căci este tare amărâtă, și Domnul mi-a ascuns lucrul acesta, și nu mi l-a făcut cunoscut. Atunci ea a zis: Am cerut eu oare domnului meu un fiu? N-am zis eu: Nu mă amăgi? Și Elisei a zis lui Ghehazi: Încinge-ți mijlocul, ia toiagul meu în mănă, și pleacă. Dacă vei întâlni pe cineva, să nu-l întrebi de sănătate; și dacă te va întreba cineva de sănătate, să nu-i răspunzi. Să pui toiagul meu pe fața copilului.


Mama copilului a zis: Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi. Și el s-a sculat și a mers după ea. Ghehazi le-o luase înainte, și pusese toiagul pe fața copilului; dar n-a dat nici glas, nici semn de simțire. S-a întors înaintea lui Elisei, i-a spus lucrul acesta, și a zis: Copilul nu s-a trezit. Când a ajuns Elisei în casă, iată că murise copilul, culcat în patul lui. Elisei a intrat și a închis ușa după ei amândoi, și s-a rugat Domnului. S-a suit, și s-a culcat pe copil; și-a pus gura pe gura lui, ochii lui pe ochii lui, mânile lui pe mânile lui, și s-a întins peste el. Și trupul copilului s-a încălzit. Elisei a plecat, a mers încoace și încolo prin casă, apoi s-a suit iarăși și s-a întins peste copil. Și copilul a strănutat de șapte ori, și a deschis ochii. Elisei a chemat pe Ghehazi, și a zis: Cheamă pe Sunamita. Ghehazi a chemat-o, și ea a venit la Elisei, care a zis: Ia-ți fiul! Ea s-a dus și s-a aruncat la picioarele lui, și s-a închinat până la pamânt. Și și-a luat fiul, și a iesit afară."



Ceea ce astăzi numim telekinezie își găsește izvoarele într- întâmplare neobișnuită, păstrată tot în Biblie:

(1 Impărați 6,1) "Fiii proorocilor au zis lui Elisei: Iată că locul unde locuim noi cu tine este prea strâmt pentru noi. Haidem până la Iordan; ca să luăm de acolo fiecare câte o bârnă, și să ne facem acolo un loc de locuit. Elisei a răspuns: Duceți-vă. Și unul din ei a zis: Fii bun și vino cu slujitorii tăi. El a răspuns: Voi merge! A plecat deci cu ei. Ajungând la Iordan, au tăiat lemne. Și pe când tăia unul din ei o bârnă, a căzut fierul de la secure în apă. El a strigat: Ah! domnul meu, era împrumutat! Omul lui Dumnezeu a zis: Unde a căzut?Și i-a arătat locul. Atunci Elisei a tăiat o bucată de lemn, a aruncat-o în locul acela, și fierul de la secure a plutit pe apă. Apoi a zis: Ridică-l! Și a întins mâna, și l-a luat."


Procedura de pregătire a cadrelor s-a perpetuat în timp, dar a fost lăsată să se degradeze. Aptitudinile s-au evaluat cu o aproximare crescândă, astfel că astăzi ele sunt lăsate la aprecierea posesorului care și le arogă în binecosmetizatele CV uri.

Adevărate biointerfețe mediumii și terapeuții nu sunt recunoscuți în lumea științifică, dar nimeni nu nesocotește o informație venită pe canalele lor ezoterice, neoficiale. Imposibil de a fi negați, dar greu de acceptat ca instituție suprainformațională, mediumii și terapeuții lucrează din off și aduc neîncetat date din surse altfel inaccesibile. Societățile omenești îi tratează diferențiat, cu dispreț, neîncredere, cu indiferență, cu respect, cu smerenie, cu teamă. Meniul bioterapeutic este larg și cuprinde o gamă de tratamente: relaxare, meditație, spovedanie (detoxifiere psihică), încredere (numită credință, receptivitate), masaje, echilibrări de aură, centrarea corpurilor energetice, comprese, spălături, ceaiuri, fierturi, tincturi. Pacienții încrezători se vindecă și depun mărturie, cei închiși, introvertiți, pragmatici resping, contestă, reclamă, cer dreptate și protecție. Serviciile se cumpără, terapeuții ajung bogați, pacieții pot ajunge la dependență și sclavie psihică. In toate există un echilibru, dar echilibrul este o stare instabilă de balanța. Intr-o clipă trece de la penurie la exces, de la indiferență, la abuz, de la depresie la suprastress. Simplitatea celor săraci cu duhul, este starea cea mai receptivă, complexitatea este sortită dezintegrării, dar ținta finala comună este fericirea.



***



Inaccesibil nu înseamnă inexistent. Imperceptibilul doar pentru ignorant este echivalent cu inexistentul. Armatele sunt trimise în luptă la comandă; haita pleacă la atac când este asmuțită; poliția năvălește pentru percheziții, la pont; muștele vin la stârv pe unda mirosului; albinele vin în roiuri la chemarea mătcii; păsările se adună în stoluri la grăunțe. Alertele pot fi reale sau false. Se lansează sau se contramandează. In imperceptibil se întâmplă la fel. Microbii se înmulțesc în mediu prielnic, virușii declanșează atacul la anumite frecvențe, la altele se opresc și intră iar în viața de rutină. Tot așa dușmanii se războiesc apoi se împrietenesc și își cunună copiii.

Inaccesibilul se bazează pe inadecvat, imperceptibilul pe insesizabil, incomprehensibilul pe necunoaștere. Dacă strugurii ne sunt inaccesibili nu putem spune că sunt acri, decât din ipocrizie. Dacă nu percepem microorganismele nu înseamnă ca nu exista microorganisme. Cine nu a auzit de plancton, e liber să creadă că peștișorii se hrănesc cu apă chioară. Dacă nu posezi o cultură vastă nu înseamnă că oamenii de cultură sunt semidocți, diletanți sau cabotini. Dacă nu știm nimic despre magie, șamanism, ocultism nu înseamna că magii sau șamanii sunt șarlatani. Pot fi incompetenți, neinstruiți, necopți, lăudăroși, trufași sau escroci, dar asta nu înseamna că magia este un melanj de varză albă și cafea neagră.

Dacă noi avem șapte clase nu înseamnă că la facultate nu se mai poate învăța nimic peste. Deoarece nu știm să comunicăm cu virușii credem că nimeni nu știe să o facă și îi ucidem. Greșit! Virușii sunt ființe inteligente de toată încrederea, devotați, sârguincioși, disciplinați. Trăiesc pe noi cum și noi trăm pe Pământ.

(1 Cronici 21,1) "Satana s-a sculat împotriva lui Israel, și a ațâțat pe David să facă numărătoarea lui Israel."

(2 Samuel 24,1) " Domnul S-a aprins de mânie din nou împotriva lui Israel; și a stârnit pe David împotriva lor, zicând: Du-te și fă numărătoarea lui Israel și a lui Iuda. Și împăratul a zis lui Ioab, căpetenia oștirii, care se afla lângă el: Străbate toate semințiile lui Israel, dela Dan până la Beer-Șeba; să se facă numărătoarea poporului, și să știu la cât se ridică numărul lor (Porunca împăratului nesocotea interdicția de a recenza leviții - personalul special al Domnului - categorie care nu fusese niciodată numărată n.a.). Ioab a zis împăratului: Domnul, Dumnezeul tău, să făcă poporul de o sută de ori mai mare, și împăratul, domnul meu, să vadă cu ochii lui lucrul acesta! Dar pentru ce vrea împăratul, domnul meu, să facă lucrul acesta? Împăratul a stăruit în porunca pe care o dădea lui Ioab și căpeteniilor oștirii; și Ioab și căpeteniile oștirii au plecat dela împărat, ca să facă numărătoarea poporului Israel....Au străbătut astfel toată țara, și au ajuns la Ierusalim, după nouă luni și douăzeci de zile. Ioab a dat împăratului numărul poporului: erau în Israel opt sute de mii de oameni de război cari scoteau sabia, și în Iuda cinci sute de mii de oameni. David a simțit cum îi bătea inima, după ce făcuse numărătoarea poporului. Și a zis Domnului: Am săvîrșit un mare păcat, făcând lucrul acesta! Acum, Doamne, binevoiește și iartă nelegiuirea robului Tău, căci am lucrat în totul ca un nebun! A doua zi, când s-a sculat David, cuvântul Domnului a vorbit astfel proorocului Gad, văzătorul (clarvăzătorul n.a.) lui David (încă din acele vremuri demnitarii aveau în staf clarvăzători. n.a.): Du-te și spune lui David: Așa vorbește Domnul: Îți pun înainte trei nenorociri; alege una din ele, și te voi lovi cu ea. Gad s-a dus la David, și i-a făcut cunoscut lucrul acesta, zicând: Vrei șapte ani de foamete (trei ani de foamete in 1 Cronici 21,12 n.a.) în țara ta, sau să fugi trei luni dinaintea vrăjmașilor tăi, cari te vor urmări, sau să bântuie ciuma trei zile în țară? Acum alege, și vezi ce trebuie să răspund Celui ce mă trimete. David a răspuns lui Gad: Sunt într-o mare strâmtoare! Oh! mai bine să cădem în mânile Domnului, căci îndurările Lui sunt nemărginite; dar să nu cad în mânile oamenilor! Și Domnul a trimes ciuma în Israel, de dimineață până la vremea hotărîtă. Și, din Dan până la Beer-Șeba, au murit șaptezeci de mii de oameni din popor. Pe când îngerul întindea mâna peste Ierusalim ca să-l nimicească, Domnul S-a căit de răul acela, și a zis îngerului care ucidea poporul: Destul! Trage-ți mâna acum. Îngerul Domnului era lângă aria lui Aravna , Iebusitul. David, văzând pe îngerul care lovea pe popor, a zis Domnului: Iată că am păcătuit! Eu sînt vinovat: dar oile acestea, ce au făcut? Mâna Ta să se îndrepte dar împotriva mea și împotriva casei tatălui meu! În ziua aceea, Gad a venit la David, și i-a zis: Suie-te și înalță un altar Domnului în aria lui Aravna, Iebusitul."

Sau și mai concludent:

(1 Cronici 21,14) "Domnul a trimes ciuma în Israel, și au căzut șaptezeci de mii de oameni din Israel. Dumnezeu a trimes un înger la Ierusalim, ca să-l nimicească; și, pe când îl nimicea, Domnul S-a uitat, și I-a părut rău de răul acesta; și a zis îngerului care nimicea: Destul! Acum, trage-ți mâna înapoi! Îngerul Domnului stătea lângă aria lui Ornan, Iebusitul. David a ridicat ochii, și a văzut pe îngerul Domnului stând între pământ și cer, și ținând în mână sabia scoasă (un psihotron, cum am spune noi azi n.a.) și întoarsă împotriva Ierusalimului. Atunci David și bătrânii, înveliți cu saci, au căzut cu fața la pământ."

Domnul a pedepsit poporul lui Israel, după opțiunea regelui David, cu o molimă, pe care îngerul de serviciu a lansat-o cu un generator de frecvențe, un instrument puternic, portabil, reglabil, ce trimite un fascicol de unde electromagnetice adecvate în perimetrul terestru ales. O radiație mult mai prietenoasă celei atomice care distruge tot și pe timp îndelungat, dar mai severă decât emisia solară. Molima declanșată a produs doar victime pe direcția și durata de funcționare a emițătorului.

Și în zilele noastre gripele și virozele apar ciclic, se propagă pandemic, după care la un semn nevăzut, acustic, telefonic sau teletronic se remit. Ele acționează direct asupra oamenilor sau le afectează sursele de hrană - lighioanele din curte sau din ferme, vacile, caprele, porcii, găinile, gâștele, (curcanii, nu!) în funcție de păcatele națiilor. Oportunitatea este folosită de sanitari să omoare și vietățile sănătoase, de farmaciști să își vândă drogurile expirate, de comercianți să distrugă relațiile concurente supărătoare.
După ce molima s-a stins și Domnul în nemăsurata sa bunătate a oprit contoarele doar la 70000 de ființe moarte, a considerat că e momentul să-i transmită lui David un mai vechi gând al său:

(1 Cronici 21,18) "Îngerul Domnului a spus lui Gad să vorbească lui David, să se suie să ridice un altar Domnului în aria lui Ornan, Iebusitul."

Domnul a expus întâi întreg completul de premize:

(1 Cronici 22,9) "Iată că ți se va naște un fiu, care va fi un om al odihnei, și căruia îi voi da odihnă, izbăvindu-l din mâna tuturor vrăjmașilor lui de jur împrejur; căci numele lui va fi Solomon (Pașnic), și voi aduce peste Israel pacea și liniștea în timpul vieții lui. El va zidi o casă Numelui Meu. El Îmi va fi fiu, și Eu îi voi fi Tată; și voi întări pe vecie scaunul de domnie al împărăției lui în Israel. Acum, fiule, Domnul să fie cu tine, ca să propășești și să zidești Casa Domnului, Dumnezeului tău, cum a spus El despre tine!"

apoi a furnizat detaliile, până la ultima furculiță:

(1 Cronici 28,12) "I-a dat planul a tot ce avea în minte cu privire la curțile Casei Domnului, și toate odăile dejur împrejur pentru vistieriile Casei lui Dumnezeu și vistieriile sfântului locaș, și cu privire la cetele preoților și Leviților, la tot ce privea slujba Casei Domnului, și la toate uneltele pentru slujba Casei Domnului. I-a dat chipul uneltelor de aur, cu greutatea celor ce trebuiau să fie de aur pentru toate uneltele fiecărei slujbe; și chipul tuturor uneltelor de argint, cu greutatea lor, pentru toate uneltele fiecărei slujbe. A dat greutatea sfeșnicelor de aur și a candelelor lor de aur cu greutatea fiecărui sfeșnic și a candelelor lui; și greutatea sfeșnicelor de argint, cu greutatea fiecărui sfeșnic și a candelelor lui, după întrebuințarea fiecărui sfeșnic. I-a dat greutatea de aur pentru mesele pânilor pentru punerea înainte, pentru fiecare masă; și greutatea de argint pentru mesele de argint. I-a dat chipul furculițelor, lighenelor și ceștilor de aur curat; chipul potirelor de aur, cu greutatea fiecărui potir, și a potirelor de argint, cu greutatea fiecărui potir; și chipul altarului tămâii în aur curățit, cu greutatea lui. I-a mai dat și chipul carului heruvimilor de aur, cari își întind aripile și acopăr chivotul legământului Domnului. Toate acestea, a zis David, toate lucrările izvodului acestuia, mi le-a făcut cunoscut Domnul, însemnându-le în scris cu mâna Lui."

Pentru curiozitatea credincioșilor, iată și taina devoalată de neinspiratul recensământ al leviților, care erau un fel de "bugetari" ai Domnului:

(1 Cronici 23,3) " El a strâns pe toate căpeteniile lui Israel, pe preoți și pe Leviți. Au făcut numărătoarea Leviților, dela vârsta de treizeci de ani în sus; socotiți pe cap și pe bărbați, s-au găsit în număr de treizeci și opt de mii. Și David a zis: Douăzeci și patru de mii dintre ei să vegheze asupra slujbelor din Casa Domnului, șase mii să fie dregători și judecători, patru mii să fie ușieri, și patru mii să laude pe Domnul cu instrumentele pe cari le-am făcut ca să-L preamărim."

(1 Cronici 23,27) "După cele din urmă porunci ale lui David, numărătoarea fiilor lui Levi s-a făcut de la vârsta de douăzeci de ani în sus."

Cu voia dumneavoastră, încă trei minute despre frecvențe:

Frecvențele sunt pretutindeni și de toate mărimile. Sunt așa de multe și de diferite că nu mai este loc pentru altceva. Totul este frecvențe sau este construit prin interferențe de frecvențe. Orice ființă trăiește și se dezvoltă atâta timp cât oscilațiile ce o compun se mențin într-un interval optim de cicluri pe secundă, amplitudini, lungimi de undă. Când pachetul își schimbă parametri sau o frecvență perturbatoare le modifică, ființa suferă, regretă, speră, râde, plânge, disperă, tremură, transpiră, leșină, vomită, minte, dezminte își pierde homeostazia și moare, după cum a fost apostrofată, stresată, contaminată, virusată, intoxicată, electrocutată, radiată, carbonizată, amputată, dezmembrată, anihilată. Regula este valabilă pentru toți, viu sau neviu, ființe naturale sau supranaturale, oameni, zei, tereștri, extratereștri, sau intratereștri. Universul este în întregime disponibil și ospitalier și fiecare își poate ocupa locul ce îi convine. Cu oamenii ne este clar, ei pot trăi și prolifera pe această planetă în condițiile cunoscute. Lipsa hranei, a apei, canicula, gerul, inundațiile, cutremurele, fiecare pe frecvența specifică, pot deteriora universul ființei și o pot distruge. Cu zeii - tot așa. Doar că fiind sisteme vii de mare anvergură și cu mare autonomie creativă și de mișcare au alte restricții. Unii suportă frecvențele foarte înalte, își spun chiar așa, fii luminii. Altii din contră preferă frecvențele joase, telurice, din adâncurile pământului, fii întunericului. E ca și cum am alătura în analiză cârtițele și ciocârliile! La altă scară…

Revenim:

(1 Cronici 29,1) "Împăratul David a zis întregei adunări: Fiul meu Solomon, singurul pe care l-a ales Dumnezeu, este tânăr și plăpând, și lucrarea este însemnată, căci casa aceasta nu este pentru un om, ci este pentru Domnul Dumnezeu. Mi-am întrebuințat toate puterile să pregătesc pentru Casa Dumnezeului meu aur pentru ceea ce trebuie să fie de aur, argint pentru ceea ce trebuie să fie de argint, aramă pentru ceea ce trebuie să fie de aramă, fier pentru ceea ce trebuie să fie de fier, și lemn pentru ceea ce trebuie să fie de lemn, pietre de onix și pietre scumpe de legat, pietre strălucitoare și de felurite colori, tot felul de pietre scumpe, și marmoră albă multă. Mai mult, în dragostea mea pentru Casa Dumnezeului meu, dau Casei Dumnezeului meu aurul și argintul pe care-l am, afară de tot ce am pregătit pentru casa sfântului locaș: trei mii de talanți (un talant= 36 de kg. n.a.) de aur, de aur de Ofir (Africa n.a.), și șapte mii de talanți de argint curățit, pentru îmbrăcarea pereților clădirilor."

Au urmat celelalte donații:

(1 Cronici 29,6) "Căpeteniile caselor părintești, căpeteniile semințiilor lui Israel, căpeteniile peste mii și peste sute, și îngrijitorii averii împăratului au adus daruri de bunăvoie. Au dat pentru slujba Casei lui Dumnezeu: cinci mii de talanți de aur, zece mii de darici, zece mii de talanți de argint, optsprezece mii de talanți de aramă, și o sută de mii de talanți de fier. Cei ce aveau pietre scumpe le-au dat pentru vistieria Casei Domnului în mânile lui Iehiel, Gherșonitul. Poporul s-a bucurat de darurile lor de bunăvoie, căci le dădeau cu dragă inimă Domnului; și împăratul David deasemenea s-a bucurat mult. David a binecuvîntat pe Domnul în fața întregei adunări. El a zis: "Binecuvântat să fii Tu din veac în veac, Doamne, Dumnezeul părintelui nostru Israel! A Ta este, Doamne, mărirea, puterea și măreția, vecinicia și slava, căci tot ce este în cer și pe pământ este al Tău; a Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalți ca un stăpân mai pesus de orice! ....Dă fiului meu Solomon o inimă bună, ca să păzească poruncile Tale, învățăturile Tale, și legile Tale, ca să împlinească toate aceste lucruri, și să zidească el casa pentru care am făcut pregătiri. Solomon a șezut pe scaunul de domnie al Domnului, ca împărat în locul tatălui său David. El a propășit, și tot Israelul l-a ascultat."

S-a purces la construirea Casei Domnului. Când a fost gata,

(2 Cronici 5,13) "Și când cei ce sunau din trâmbițe și cei ce cântau, unindu-se într-un glas ca să mărească și să laude pe Domnul, au sunat din trâmbițe, chimvale și celelalte instrumente, și au mărit pe Domnul prin aceste cuvinte: Căci este bun, căci îndurarea Lui ține în veci! în clipa aceea, casa, și anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor. Preoții n-au putut să mai stea acolo ca să facă slujba, din pricina norului; căci slava Domnului umpluse Casa lui Dumnezeu."

în acel moment inaugural, mai multe versete consemnează o informație neașteptată ce ne devoalează sorgintea Domnului:

(2 Cronici 6,1) "Atunci Solomon a zis: Domnul a spus că vrea să locuiască în întunericul cel gros! Și eu am zidit o casă care-Þi va fi locuința, un loc unde vei locui în veci!"

(1 Impărați 8,12) "Atunci Solomon a zis: Domnul a spus că vrea să locuiască în întuneric adânc! Eu am construit totuși o casă de locuit pentru Tine, un loc stabil unde vei rămânepentru totdeauna
care-Þi va fi locuința, un loc unde vei locui în veci!"

(3 Regi 8,12) "Domnul a spus că binevoiește să locuiască în norul cel întunecos."

(Psalmi 18,9) "A aplecat cerurile, și S-a pogorît: un nor gros era supt picioarele Lui. Călărea pe un heruvim, și zbura, venea plutind pe aripile vântului. Întunericul Și-l făcuse învelitoare, iar cortul Lui, împrejurul Lui, erau niște ape întunecoase și nori negri."



In fond nu e nici o rușine să prefere întunericul luminii, în cosmos este peste tot Întuneric!

Canalele de știri ne informează că la Ierusalim a început reconstrucția templului lui Solomon. Ediția a treia!



***


Neconvenționalul este preambulul convenționalului. Iar particula negativului măsoară viteza noastră de progres, de schimbare, de evoluție.

De la prima radiotransmisie a trecut doar un secol, adică o clipă. La început a fost ceva neconvențional, apoi decenii întregi fenomenul s-a învațat în școli, acum a devenit atât de banal că nu mai figurează în nici o programă. Oricine folosește o telecomandă pentru televizor, dar nimeni nu acceptă ca și noi putem fi tot așa de ușor teleghidați. Chiar mai simplu. Aparatul nu se lasă condus decât la o anumită comandă, de o anumită frecvență recunoscută. În schimb omul poate fi condus nu doar prin frecvențe propriu zise ci și printr-o sumedenie de alte mijloace: penurii, pasiuni, interese, slăbiciuni, vicii, dependențe, ambiții, constrângeri, șantaje, avantaje, dregătorii, premii, decorații.

Homeopatia. Este o îndeletnicire neconvențională, nu se învață încă în școli, pentru că nu a fost încă descifrată. Dacă nu e descifrată nu poate fi recunoscută. Produce efecte miraculoase dar nu sunt înțelese nici cauzele și nici resorturile. A demarat prin încercări empirice și s-a dezvoltat pe baze experimentale. Nu răspunde în fața cartezienilor dar este prietenoasă și iese din esoteric. Ne este la îndemână dar o recunoaștem cu precauție. Ne-a fost propusă de un medic german Samuel Hahnemman în cea de a doua jumătate a secolului XVIII. După câteva decenii de cercetare și experimentare a ajuns la un nomenclator de câteva sute de remedii tămăduitoare, bazat pe extracte vegetale, animale sau minerale, culese din mediul ambiant. Pentru oameni secolul se dovedește scurt și trece pe nesimțite... Remediile se obțin prin dizolvarea extractelor amintite în apă sau alcool, după care urmează o suită de diluări succesive în proporție de 1 la 99. Remediul este cu atât mai potențat cu cât operația de diluare se repeta mai mult. Se poate repeta de 3, 6, 30, 200 sau chiar de 1000 de ori. Efectul curativ e cu atât mai mare cu cât principiul inițial este mai rar, ajungându-se la concentrații de câteva molecule de principiu activ la nivelul unei doze. La diluții de 200 și peste, se înregistrează efecte asupra activității mentale și emoționale [263,24].

De unde deducem că diluția înaltă echivalează cu generarea în organism a unor frecvențe înalte comparabile cu cele emise de creier.

In organismul pacientului sunt produse interferențe cu frecvența remediului ales, sau chiar rezonanțe provocate prin orarul de ingerare al dozelor.

Succint principiul de vindecare este prezentat astfel [260,10]:

- Dacă un om este înțepat de o albină, veninul albinei îi provoacă la locul înțepăturii o iritație roșiatică dureroasă, care ustură și se calmează frecând locul cu sare și aplicând comprese reci.

- Un bolnav de urticarie provocată de o intoxicație, prezintă umflături cu aceleași caracteristici.

- Veninul de albina administrat bolnavului, sub forma remediului Apis îl va vindeca pe acesta de urticaria cu aceste carateristici, oricare ar fi cauza ei.

Ca inginer aș spune că orice acțiune provoacă o reacțiune, după cum dacă am produce reacțiunea am avea ca efect acțiunea inițială. Filosoful ar recunoaște că orice cauză are o efect, după cum efectul poate deveni cauza unei acțiuni similare.

Organele pereche au de regulă o situare simetrică, funcțiile rinichilor, amigdalelor, ochilor, plămânilor etc. sunt în principiu aceleași dar poziționarea lor pe harta energetică a organismului le diferențiază radical. Dacă faci o răceală cu dureri în gât ORListul, îți cere să-i spui aaaa! și începe imediat să scrie pe hârtie cu antet și ștampilă, pomelnicul de medicamente recomandat pentru amigdalită. Homeopatul, mult mai prietenos, te întreabă pe ce parte a debutat durerea. Rămâi ca la dentist de uimire, te gândești și-i răspunzi. Deși nici el nu înțelege, datele experimentale îi spun că dacă răspunzi "pe partea stângă" să-ți recomande remediul Lachesis, dacă răspunzi "pe partea dreaptă", să primești remediul Lycopodium clavatum. [260,43]. ORListului îi lipsește baza de date experimentale a homeopatului și amândoi ignoră infrastructura energetică a organismului omenesc. De aici repudierea la unison a bioenergoterapeuților. Dantelăria de neimaginat a circuitelor energetice ale corpului omenesc compusă din 658, 666 sau 672 de centri energetici și 14 meridiane energetice diferențiază necesarul ca și deficitul energetic al amigdalelor noastre și deci și a tratamentului.

Imaginea este realmente fascinantă și vă ofer un link pentru o vizualizare electronică.


Nu ocoliți lectura deoarece veți afla în același timp și istoria ezoterică a cifrei 666, care nu are decât legături-consecință obiective cu personajele demne de întreaga noastră smerenie, din lumea extra sau intraterestră evocată mai sus. Nici vorbă de conspirații, mici sau mari, totul este cunoaștere sau ignoranță, mică sau mare. Meridianele energetice au fost vizualizate pentru prima data, cu izotopi de tecnețiu radioactiv de un medic, Bâgu Virgiliu din Galați, România. Dar pentru că nu a trecut încă acea clipă de un secol de temporizare, lumea academică le ignoră copios.

Mentalitatea poporului chinez, păstrătorul acestor informații energetice și a poporului evreu, deținătorul Zoharului, (23 de topuri de genetică umană), merită toată admirația și recunoștința noastră. Dacă veți studia măcar fugitiv hărțile energetice ale corpului omenesc, veți înțelege că acupunctura, presopunctura, masajele energetice, au o extrem de judicioasă bază științifică. Tot așa veți accepta atât reușitele terapiilor cu ace, dar mai ales eșecurile. Hărțile energetice sunt aferente construcției somatice a chinezului, celelalte rase având diferențe semnificative în plan energetic, reflectate clar și la scară morfologică. In special în formula 666!

Cât despre racordarea energetică diferită a celor două amigdale din dotare, asimilarea lor terapeutică are același efect cum ar fi amestecarea unui partid politic de stânga cu altul de dreapta într-un același congres!
Asta pentru liniștea noastră academică! Iată linkul:

http://www.miracol.ro/progalex/ARTICOL_IV.html

Adăugăm cu prilejul acestei analize, un semn de recunoștință unui alt nume de marcă din lumea științelor nonconformiste: medicului homeopat Edward Bach, care a trăit în Anglia primei jumătăți a secolului XX. A descoperit și a produs așa numitele esențe florale, zeci de remedii, pe cât de plăcute pe atât de eficiente în cazurile de dezechilibre emoționale.

Eseu publicat in volumul Cui ii e frica de reptilieni, ed.Miracol, Bucuresti,2009.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!