poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1993 .



Penelul îngerului politic
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adymacsut ]

2009-10-09  |     | 



De când mă știu corpul meu arde iar mâna mea așterne pe hârtie destine și iluzii. Cu aripile mele de înger diafano-politic cutreier lumea de tranziție, bântuită de criză de vreo două decenii încoace și vând vise!
Știu însă că vânzătorul de iluzii a murit acum două decenii și că s-a sinucis. Dar ….îmi place să fiu îngerul unduitor al minciunii politice așa că îl mituiesc pe medicul anatomo-patolog care a făcut atunci autopsia să spună că a fost moarte naturală … și le spun cu candoare oamenilor că am murit de prea multă fericire postrevoluționară.
Deci … totul este bine și este multă fercire că până în 2015 pensiile și salariile vor crește cu 100%. Eu îngerul parlamentar, prezidențial și guvernamental vă dau cuvântul meu de onoare și jur pe constituție.
Pentru ca să trăiți mai ușor … si să nu aveți gânduri metafizice am scos din programa școlară filosofia și logica. Eu sunt îngerul vostru … plutesc deasupra tuturor într-un dans pe sârmă … și ca să puteți pluti și voi lăsați deoparte gândirea analitică.
Acum sunt tare ocupat … să ordonez găștile de interese … că vine iar campaniile electorale și … totul trebuie să fie cum a mai fost: vin ai noștri și pleacă ai noștri … iar voi oameni obișnuiți nu aveți griji … dansați diafan pe sârmă … căci îngerul națiunii vegează și cu penelul politic vă trasează soarta. Mergeți la vot … că vă mai dau un leu sau doi la salariu și pensie.
Vă spun eu să aveți încredere … că eu sunt îngerul politic frate cu Nefertiti și cu Nefertatu. Ca să vă simțiți bine mai priviți o crimă în direct la știri bucurați-vă că nu sunteți victima și … atunci purcedeți la festival asortat cu vin babanu, coniac unirea, un bilet la bingo în ritm de manele.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!