poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1839 .



Poetul și femeia
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2009-07-08  |     | 



1.Poetul poleiază realitatea cu vise și visele cu întrebări ce cer răspunsuri echivoce.

2.Bufonul ce-și rostogolește râsul peste absurditate, cu zâmbetul descriind un arc de cerc în care este înscris alfabetul vieții, cu vocalele bucuriei și consoanele deznădejdii, ce distrează măștile umane prin cuvinte ludice, acel bufon sunt eu, însă aș vrea să fiu o axă indestructibilă, verticală, în jurul căreia să orbiteze omenirea, cu râsul – fericire și cuvântul – maximă.

3.O vampă sare de pe o vocală pe alta a iubirii, grațios și languros, cu frumusețea ce corupe zbirii, iar cu unghii ascuțite scrijelește tabla pasiunii, pe care sunt scrise cuvintele masculine țipând dorința exacerbată de viziuni erotice.

4.Pe pielea virginei sunt tatuate moralitatea și virtutea, incendiază în bărbați patima prin refuzul divergent albind senectutea, iar în ochi îi crește edenul încolăcit peste păcate și sub tălpi îi crapă pietrele erosului de care se izbesc îndrăgostiții.

5.Tânăra timidă își înscrie pudicul în perimetrul emoțiilor și acoperă impulsurile sexuale cu cuvinte ce roșesc în aerul intim.

6.Se mișcă simetric iubirea în cicluri de pasiune, zvâcnind un dor integral de sublim ce fierbe la temperatura înaltă a dorinței.

7.Nu pot pretinde de la fericire să surpe malurile dure ale suferinței.

8.Copilăria răbufnește prin plâns învelind cu lacrimi pudoarea albă, când maturitatea o ceartă sever și se refugiază în întrebarea necunoașterii, care nu cere răspunsuri, ci doar iertare.

9.O adolescentă își caută iubirea nedospită printre emoția frământată de ispită, iar de corpul magnetizat de fantezii se agață un puber, cu fiorul dragostei nedeflorate umplând cu îngeri un cer adolescentin.

10.Nurii unei femei se desfășoară în rețelele frumuseții și induc în bărbați atracția carnală ce se depune în straturi succesive de voluptăți vorbind în stiluri persuasive.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!