poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1205 .



Nesemnificativ...dreapta și stânga în cultură
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-08-08  |     | 



Îmi place brânza franțuzească. Îmi place Camembertul care pute de mută nasul- dar are un gust extrem de plăcut. Dacă nu iei în considerare mirosul poate fi și cea mai bună brânză de pe lume.
Cam la fel este și literatura- o uriașă brânză unde ceea ce contează e gustul. Că miroase într-un fel sau altul nu are nici un fel de importanță.Și nici n-ar trebui să ne preocupe. "De dreapta, de stânga" ? Ce contează atunci când rezultatul este cel dorit ?
Aș fi un imbecil să nu-l citesc pe Eliade pentru că a avut simpatii legionare. Aș fi un prost să nu-mi placă Maiakowski pentru faptul că a fost comunist.
Paul Eluard a fost unul din cei mai mari poeți ai Franței secolului XX. Paul Eluard a scris un poem dedicat KGB-ului. Paul Eluard a scris , totodată, splendidul poem "Libertate" "Pe filele caetelor de școală...scriu numele tău, Libertate".
Ezra Pound a fost unul din cei mai importanți poeți americani ai secolului XX. Ezra Pound a fost un aprig admirator al lui Mussolini. "Ceea ce aprig iubești, va rămâne". Vor rămâne Cantos-urile lui în vreme ce activitatea politică va fi obscurată.
A împărți lumea în două tabere, cei de stânga și cei de dreapta , poate fi o mare, o imensă greșeală. Mai ales din punct de vedere cultural. Pentru că poți să pierzi enorm de mult dintr-un simplu capriciu.
Contează ? Contează că X a avut o anumită orientare ? Sau contează că X a scris niște lucruri bune ?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!