poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1306 .



Lăsați-ne...
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-07-13  |     | 



Se spune că, la una din întrunirile "Parlamentului lung", după moartea lui Carol I a venit și Cromwell.Politicienii se certau, argumentau, dezbăteau plin de importanță. Atunci s-a auzit glasul lui Cromwell "Gata. Lăsați-ne. Ați stat prea mult aici."
Ar fi prea mult să cerem clasei noastre politice să facă un asemenea gest ? Poate că proclamația de la Timișoara ar trebui modificată astfel încât oricărui om politic să i se impună, cu adevărat, să răspundă pentru gesturile sale.
Anul 2007 și integrarea în Uniunea Europeană bat la ușă. Nu cred că există pentru o persoană responsabilă un obiectiv mai important. Însă onorații judecători din Curtea Constituțională nu sunt responsabili. Pentru ei nu contează decât un singur lucru- interesul personal. Se ascund în spatele unei Constituții imperfecte, ticăloșite, care îi transformă în niște Dumnezei care nu dau socoteală nimănui. Așa că...lăsați-ne.
Þara este sub ape. O nenorocire mai mare nu s-a întâmplat de mult. În acest moment, onorabilele noastre partide țin morțiș la alegeri anticipate. Babele noastre politice se piaptănă cu cărare și nu le mai ajunge.Vor să consume o groază de bani- și, pentru ce ?
Așa că...lăsați-ne.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!