poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1772 .



Despre beție
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-06-30  |     | 



Nu m-am îmbătat niciodată. Cel puțin, nu în public. Și nu în gașcă. Imaginea unui om beat, bălăbănindu-se pe stradă, mi se pare una din cele mai dizgrațioase care pot exista. Nu i-am înțeles niciodată pe colegii mei care se lăudau cu ispărvile lor bahice- mi se pare dizgrațios să te îmbeți ca un porc și să te lauzi apoi cu asta.
N-am înțeles niciodată marea ispravă de a pleca la munte, a tunra votcă în tine până la nivelul la care dă pe-afară și a considera totul ca o mare aventură. "Marii" montagnarzi care crapă din când în când pe munte sunt în proporție de cel puțin 60% copii inconștienți care au plecat amețiți de aburii băuturii pe niște drumuri mai presus de puterile lor.
Beția arată că ești slab, beția arată că ești jenant. Mi-e milă de oamenii aceia pe care-i vedeam în România amețiți la ora 9 dimineața și căutând încă una să se dreagă. Știu că există probleme majore- care te pot împinge spre viciu. Dar nu este cazul să te expui în public, să vadă toată lumea ce patetic ești. Cedezi și te expui să vadă toată lumea de ce ești în stare- cum arată animalul din tine atunci când e stârnit.
Există o anumită mistică a beției. Există o beție boemă, o beție poetică, beția unui Dimitrie Stelaru sau Baudelaire. Există o anumită fascinație în fructul oprit. Dar, de la această fascinație a unui pahar de absint și până la animalul care-și varsă mațele în șanț e cale lungă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!