poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2081 .



Nelinistea
eseu [ ]
Maxime

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2005-05-06  |     | 



Nelinistea celui ce cauta raspunsuri la intrebari esoterice se transforma in multumire cand atinge un punct din infinitul ce ascunde Adevarul.
Pasarea fiintei isi face cuib pe muntele cel mai inalt al spiritului.Un spirit nelinistit ,incarcat cu eoni divini, imbibat cu durere, care cauta,cerceteaza,sondeaza in jurul gnozelor , este creator de capodopere.
Incheieturile versului dor in asteptarea inspiratiei supreme purificata in focul rascrucilor ,punct de intalnire al deciziilor capitale.
Nelinistea provine dintr-o framantare a gandurilor ca o mare agitata exprimandu-si nervozitatea in talazuri, iar framantarea noastra este ca o nava mica plutind in deriva in voia valurilor.
Oamenii nelinistiti au ca dusman repaosul si inertia, iar din nelinistea lor cresc actiunile in care-si consuma surplusul de energie, miscarea fiind panaceul lor.
Nervozitatea are drept cauza o neliniste refulata neconsumata, cu prisosul energiei exacerband instinctele.
Nici nu stiu cum e mai bine, sa fiu un om linistit si sa-mi traiesc viata in letargie si comoditate, sau sa fiu un om nelinistit si in fervoarea trairilor sa topesc durerea prin actiunea benefica a poeziei asupra mea.
Dupa ce nelinistea devine o stare normala a fiintei, linistea in care cadem uneori ni se pare ca o pace a mortii, incremenire a timpului in gandul 0.
Dar aceasta stare dureaza foarte putin si nelinistea se infiltreaza in noi ca o stare de intensitate a simturilor, iar agitatia launtrica ne cheama la lupta cu noi insine, cu lumea si cu aparentele (lupta in gol, cu nimeni).
In cazul unui spirit specializat in poezie, cuvintele trebuie sa contina o multitudine de sensuri si simboluri.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!