poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1541 .



Ce s-arfi întâmplat cu România dacă Germania câștiga WW II ?
eseu [ ]
Istoria, din păcate...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-05-02  |     | 



Din păcate, istoria nu este așa cum am vrea-o noi. N-am fost învingători în toate războaiele- ba chiar am luat-o pe cocoașă aproape de fiecare dată. N-am avut decât puțini oameni de stat deștepți. Brătianu a fost unic.Panarame gen Maniu și Mihalache au otrăvit viața multora mult mai mult decât ar fi trebuit.
Ce s-ar fi întâmplat dacă… este un subiect interesant pentru un istoric și, uneori, și pentru un om politic. Ce s-ar fi întâmplat dacă rușii ar fi învins și ar fi pacificat Afganistanul ? N-ar mai fi existat 9/11 răspuns rudele celor peste 3000 de victime. Ce s-ar fi întâmplat dacă Sadam ar fi rămas la putere ? N-am mai fi văzut decapitări la TV.
Ce s-ar fi întâmplat dacă- Germania câștiga al doilea război mondial ? E un subiect extrem de interesant. Din păcate pentru noi, nu s-ar fi întâmplat nimic pozitiv. Am fi sfârșit în cel mai bun caz ca o populație ocupată- în cel mai rău caz ca și evreii.
Este notoriu faptul că comandanții militari germani n-au avut nici un moment nici un fel de respect pentru armata română. Există cel puțin 3 telegrame prin care ni se cerea să nu intervenim în războiul antisovietic- ah, dacă i-am fi ascultat pe von Mannenstein și pe ceilalți generali germani ! Am fi avut la sfârșitul războiului o armată intactă, capabilă să se opună cu succes oricărei agresiuni. Am fi avut un stat respectat pentru neutralitatea sa. Am fi avut… “armata română e mizerabilă. Dotarea este precară, soldatul român murdar și neinstruit. În rândurile corpului ofițeresc lipsește acea camaraderie cu trupa existentă la noi. Ofițerii se poartă cu soldații ca cu niște servitori…” scria mareșalul Guderian în 1943.
Statul român n-ar fi existat în viziunea Germaniei Mari. Am fi fost împărțiți între Ungaria și o zonă de colonizare germană (care a și existat în fapt- cuprinzând o parte din Polonia- respectiv guvernoratul sub Franck).
Aviz celor care nu știu istorie ! Istoria e ca o apă- îi ia și îi sfarmă de stânci pe cei care nu învață din ea.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!