poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5624 .



Sahara
articol [ Creatie ]
biografie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2004-11-15  |     | 



BIO SAHARA

MUZICA SAHARA promoveaza muzica pop-rock. Trupa poate sustine un concert de peste o ora cu un repertoriu de piese originale si variante proprii dupa Guano Apes, Anouk si Metallica. Formatia a cantat in deschidere la IRIS, VAMA VECHE, TALISMAN, IOAN GYURI PASCU & The Blue Workers, PASAREA COLIBRI, LUNA AMARA, VERSO.

ISTORIA
2001
Drumul formatiei SAHARA a inceput in toamna anului 2001, cand Felix, Ciprian si Cristi (toti ex-BYRON), au intalnit-o pe Luciana, la filmarea unui videoclip al Madalinei Manole.
Cei patru s-au intalnit din intamplare, iar Luciana, care era in cautarea unei trupe, a fost cea care i-a determinat pe baieti sa porneasca la drum intr-o noua formula, trecand de la muzica heavy-progresiva, la pop-rock.
Dupa numai o luna si ceva de repetitii, trupa, care de atunci s-a numit SAHARA [nasita fiind de Ciprian] - a participat la Festivalul Rock, Jazz, Folk de la Craiova castigand locul III.

2002
In vara lui 2002 se inregistreaza primul demo. Tot in august are loc debutul la televiziune al formatiei, in cadrul emisiunii "O vara extrema" difuzata pe TVR2.
Piesele de pe demo-ul trupei incep sa fie difuzate la posturile de radio "Activ FM", "Uniplus", "Antena Bucurestilor" si "MIX FM". Piesa "Am crezut" urca pana pe locul 2 in topul de la "Radio Antena Bucurestilor"

2003
Prima aparitie live a trupei din 2003 a avut loc in "Club A", miercuri 22 ianuarie, cu ocazia unui concert-concurs care marca redeschiderea pentru concerte a clubului bucurestean cu traditie. A fost vorba despre o "preselectie" pentru Festivalul concurs "Alternativa Rock 2003".
Luciana a aparut in cadrul emisiunii "Remix" de pe TVR2, alaturi de alte voci rock feminine, intr-o discutie despre cum sunt percepute fetele in peisajul muzical romanesc. Au urmat si alte apartii radio (Radio Tineret, Radio FUN) si TV (B1, National, TVR Cultural, MTV).
SAHARA a participat la preselectia pentru zona sud a Festivalului Iuliu Merca. In urma acestei preselectii, trupa s-a calificat, impreuna cu formatiile Baba Novac si 4x4, in faza finala, care nu s-a mai tinut din motive financiare.
In luna august, piesele inregistrate pana acum au aparut pe CD-ul revistei PC MAGAZIN numarul 8/2003 .
Poate cea mai reusita aparitie live din 2003 a avut loc la Timisoara, in clubul The Note, pe 26 octombrie. Dupa spusele celor de aici, SAHARA a fost o surpriza foarte placuta.

2004
Anul 2004 a debutat excelent pentru formatie, pentru ca inceputul lunii ianuarie a coincis cu aparitia primului CD din cadrul compilatiei "Music Of The Globe", produs si distribuit de casa independenta Joe Anthony Productions din statul Washington (S.U.A.). SAHARA este artistul principal
al acestui CD, fiind singura trupa prezenta cu 3 piese pe aceasta compilatie. Mai multe detalii puteti citi la
http://www.studio79.com/flash/japro/home.shtml
In 2004, SAHARA semneaza un contract de Management cu Richard Constantinidi.

MANAGEMENT: Richard Constantinidi
0723/346.446 / [email protected]

informații furnizate de trupă

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!