poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5911 .



In atentia tovarasului Radu Herinean
articol [ Polemica ]
Mesajul de adeziune la atitudinea curajoasa a tovarasului Bogdan Geana

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aryamann ]

2004-08-23  |     | 



Mult-stimate si mult iubite tovarase Radu Herinean,

Cu prilejul zilei de 23 august, cand se marcheaza 60 de ani de la izbavirea de sub jugul fascisto-imperialisto-burghezo-hitlerist a Romaniei, un grup de poeti de bine m-au insarcinat sa va scriu acest mesaj victorios prin care va aducem prinos de recunostinta si ne exprimam cele mai bune ganduri pentru dumneavoastra. Vrem sa va multumim pentru modul glorios in care conduceti destinele poeziei electronice si nu numai.
In ultima vreme au aparut tot felul de mercenari ai condeiului si hiene ale cuvantului care incearca din rasputeri sa intineze idealurile pe care le-ati stabilit cu atata clarviziune pentru poezia electronica. Aceste bestii iesite din negura intolerantei isi permit sa afirme pe la colturi, in mod neprincipial si fara sa aibe curajul sa discute in mod deschis, ca fapta curajoasa a tovarasului Geana ar fi, citez, "o magarie fara de margini".
Dupa cum bine stiti, tovarasul Geana a scris un comentariu la textul lui Zabet Mihai, dupa care acelasi tovaras Geana a inchis lista de comentarii. Bravo pentru tovarasul Geana! De trei ori bravo! Oricum textul lui Zabet Mihai era unul care dezvaluia toata rautatea interna a autorului, pana in cele mai intime ascunzisuri. Zabet a incercat apoi sa se disculpe, insa bestia din el deja scosese capul la iveala.
Insa hienele cuvantului nu se potolesc, urla in ascuzinsurile noptii crezand ca nu vor fi vazute insa vor sa-si imprastie otrava in lumea curata pe care ati creat-o. Consider ca este de datoria mea sa va transmit ce spun aceste fiare cu chip uman. Ei sustin ca textul lui Zabet Mihai, bun - prost, ii apartinea autorului si ca doar acesta ar fi avut dreptul sa inchida lista de comentarii. Mai spun ca tovarasul Geana ar fi putut interveni doar in situatia in care discutia ar fi degenerat si s-ar fi ajuns la injurii. Eu unul nu cred ca este asa: tovarasul Geana, dat fiind ca este cel mai inteligent tovaras de pe sit, poate sa inchida orice lista de comentarii oricand vrea muschiul sau. Tovarasul Geana poate sa posteze un comentariu in care sa stabileasca linia corecta de gandire dupa care poate inchide lista de comentarii, ca sa inteleaga lumea ca el e cel mai destept. Asa este bine si asa este corect. Insa acei cameleoni ai spiritului amintiti mai inainte continua sa spuna ca tovarasul Geana, citez, "baga pumnul in gura" si chipurile "limiteaza libertatea de exprimare". Nu! de trei ori nu! asa ceva nu este adevarat!
In josnicia lor nemaivazuta, partizanii lui Zabet mai spun ca articolul sau era unul foarte bun. Cameleonicii acestia spun ca un reportaj trebuie sa contina culoare, miros si sunet, si, in incercarea lor de a-si ascunde rautatea dupa cuvinte mestesugite, mai spun ca un reportaj reflecta in mare parte starea de spirit si in general fiinta autorului. Ceea ce pana la urma este in defavoarea lui Zabet, articolul sau deosebit de murdar dovedind murdaria sa sufleteasca.
In incheiere vreau sa va transmit aprecierea si respectul de care va bucurati in fata unor autori care abia asteapta sa fie calcati pe cap de tovarasul Geana, cel care a repurtat atatea victorii recunoscute, atat pe linie de poezie cat si pe linie de critica literara. Tovarase Herinean, continuati tot asa!

Luptam pentru poezie!!!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!