poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5950 .



Fiecăruia după nevoi...
articol [ Internet ]
Trăiască comunismul informatic-1 !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-04-05  |     | 



Astăzi mi s-au cerut 5 dolari pentru Service Pack 1 la Windows XP. Astăzi, dacă aș fi avut o mitralieră aș fi lichidat fără nici o umbră de remușcare vocea suavă și angelică de la Microsoft Infocenter. Adică tu faci o porcărie de program- scump-prost, cu găuri ca șvaițerul pentru toți hackerii mai mari de 5 ani și după ce îl vinzi mai ai și tupeul să ceri 5 dolari pentru „unele mici corecturi”. Sincer cred că acest imperialism informatic sălbatic, început și perpetuat de Microsoft ar trebui să se sfârșească undeva cât mai rapid. Am fost de bună credință și am ascultat toate poveștile despre cât de dezvoltată va fi industria de software din România dacă toate firmulițele și firmele vor achiziționa legal softul. Windows XP+Office 2003= 700 USD (aproximativ). Păi fraților, dacă nu ți le cumpără firma, cine naiba are 700 de USD de aruncat ? Îmi amintesc de vremurile fericite ale lui Windows 3.1. Atunci exista și o documentație acceptabilă alături de manual. Atunci existau și alternative- am văzut în 1993 un GUI (Graphical User Interface pentru cei ce nu știu) la fel de interesant ca Windows-ul și necesitând resurse mult mai reduse- s-a dus, Microsoft a înhățat halca PC compatibilelor și nu o mai lasă nici mort. Și pentru ce ? Practic Windows 3.1=Windos XP. S-au adăugat floricele-floricele pe care trebuie să le plătim noi. Și tâmpenia cu activarea prin telefon- la două săptămâni de la lansare existau deja XP-uri piratate bine mersi, la 100.000 bucata care funcționau fără probleme. Dar atenție, pândește BSA ! Creație a unui avocățel nerușinat, dl. Burchel parcă, acest organism nerușinat nu se ocupă de marii datornici, nici de cei care nu și-au plătit CAS-ul, nu BSA îndrăznește să-i urmărească pe nenorociții care folosesc produse piratate- vezi doamne ce gaură grozavă produc în buget și ce pierde Bill Gates de pe urma celor de la Universitate.
Și e trist. Și e tragic. Pentru că, pe lângă furia de o clipă (anunț că am investit 1.000.000 lei în CD-uri pirat și o să crăp jucându-mă) aici sunt probleme mult mai grave- lipsa accesului la informație, lipsa accesului la cultură.
Dacă nu mă duc la Internet Cafe și dacă vreau să fiu cinstit, pentru ca să scriu la www.poezie.ro am nevoie de o investiție de cel puțin 400 USD pe lângă calculator. Această sumă include un Windows- evident de la 98 încoace pentru că nu cred că se mai poate accesa Internetul cu altceva, un editor de texte și evident niște programe de protecție, devirusator, firewall. Își permite cineva să dea acești bani aici ? (nu mă refer la cei de afară unde un salariu mediu se ridică la 3000 Euro). Sigur, se va spune- folosește Linux, folosește Star Office- dar Linux-ul e greu de învățat și practic imposibil de instalat cu un Windows ca partener pe același calculator. Iar clonele de office de genul Star Office nu sunt foarte sigure. Și oricum, e mai multă bătaie de cap.
Pentru ca apărătorii proprietății private să nu se sperie trebuie precizat că este o soluție foarte simplă.Software-ul să fie gratuit pentru folosință necomercială. Cine vrea să scoată bani din produs este invitat să plătească. Cine nu- îl primește gratis. Este o soluție cu atâta bun simț încât aștept criticile.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!