poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4745 .



Poezie Urbană
articol [ Creatie ]
o invenție comercială

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2003-12-11  |     | 



Am avut zilele trecute o discuție despre acest site cu un amic care se ocupă de muzică într-un mod mai aparte. El și-a propus să abordeze ca producător un domeniu îngust al pieței muzicale, zona Hip-Hop. Așa că acum încearcă prin intermediul casei de discuri Urban Records să aducă un suflu nou în hip-hop și genurile apropiate: r&b, gangsta, rap, etc.

Știam de mai multă vreme că artiștii Urban Records (și bănuiesc că nu doar ei) se folosesc de dicționarul nostru de rime pentru versurile pe care le compun, însă se pare că mai nou s-au decis să recurgă la un ajutor "profesionist".

Cu toate apropourile și miștourile necesare legate de poezie, venind din partea lui, un "cunoscător" al domeniului ritmului și versului, concluzia a fost că și-ar dori niște versuri pentru muzica de stradă care să fie ceva mai "evoluate".

Așa că am adăugat în site la rubrica "poezie" și o topica "sponsorizată": Poezie Urbană. Cei de la Urban Records vor monitoriza textele înscrise la această topică și dacă vor găsi ceva interesant vor dori să folosească versurile.

Autorii vor primi creditul și toate drepturile de autor pentru folosirea acestor versuri, de la menționarea pe copertă ca textieri până la drepturile de autor cuvenite pentru participarea la un produs comercial.

Iată și câteva linii ghid pentru ceea ce s-ar putea numi poezie urbană:
exprimare clară, chiar dacă are multe sensuri și subtilități
rimă simplă, ritm constant
fără cuvinte și expresii vulgare sau obscene
număr relativ mare de versuri: 20-50
separare pe strofe sau existența unei zone care să poată fi delimitată ca refren sau cor.

Vă rog să nu introduceți în site texte "consacrate" de hip-hop. Nu este (încă) în intenția noastră să facem o arhivă de versuri, ci doar să experimentăm într-o zonă mai puțin explorată a creației literare.
Nu orice amator sau scriitor de poezie poate scrie versuri pentru muzică și în mod special pentru hip-hop, însă aceia care au o înclinație pentru așa ceva sunt invitați să experimenteze.

Voi încerca să postez într-un comentariu câteva texte care mi s-au părut interesante și creative, destul de reprezentative pentru ceea ce s-ar putea numi "poezie urbană".

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!