poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5740 .



Despre VISUAL POETRY si etichete
articol [ Creatie ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ynightmare ]

2003-11-02  |     | 



Sunt de apreciat intentile unor anumiti colegi care au dorit sa lumineze comunitatea poezie.ro in privinta Virtual Poetry. Sincer, cred ca au fost de buna credinta, insa ar fi trebuit sa mentioneze ca INCEARCA o definitie compliland din manualele diferite.

Sunt prezentate cateva notiuni de cromatica brodate in jurul unor informatii elementare din "Arta si tehnica fotografica"(Incadrare: diagonalele de forta, treimea de aur, etc.), dar se uita/omite faptul ca in grafica sau pictura compozitia si tehnica tin cont de perspective/planuri. Prea putin despre ce este sau ce nu este Virtual Poetry.

Ei, tocmai aici incepe greul, in momentul in care se incearca o definire a fenomenului VP. Cum am putea defini/incadra un fenomen atata timp cat el se afla in miscare continua, este interdisciplinar, iar efectele le vedem ca pe niste stropi aruncati de o centrifuga pe parbriz ? Pai bine, nu putem! Un lucru mi se pare important a fi mentionat in privinta Visual Poetry si anume ca, NU EXISTA UN SABLON dupa care o putem analiza.

Omul modern clasifica lucruri, ii pune etichete, fara ele s-ar simti nesigur si ar respinge fenomenul "necunoscut". Titulatura generica de "V.Poetry" creaza destule confuzii in randul "consumatorilor de arta" datorita numarului foarte mare al formelor pe care le imbraca. Daca imi amintesc bine, ASDF a fost primul care a postat o "V. Poetry" (html)pe siteul poezie.ro.(vezi "Potop" si "Puzzle")

Eticheta VP este destul de generoasa si adaposteste creatii sub forma de grafica si text, lumina, culoare, monocromie, litere, sunet, jocuri(pe nivele!)... si altele "inovatii" publicate probabil chiar in clipa in care scriu acest text.

Ce putem deduce din toate astea? VP este o umbrela mare ce ascunde mai multe forme de arta, realizand cu maiestrie interdependente in zone in care, cu ceva vreme in urma, marii esteti si formatori de opinie (criticii de arta), nu ar fi vazut decat "experimente jenante". In fraza anterioara aproape ca am dat o definitie insa VP este un fenomen mult mai complex. Practic nimic nu are limite si cele mai nebanuite/stranii combinatii de tehnici si arte pot creea o emotie reala. Bineinteles ca aici autorul are painea si cutitul...sau nu.

Ce putem face noi pentru a prinde mai bine fenomenul de glezne? Nimic deosebit, ne asezam mai confortabil si eliminam tendintele de clasificare, de intelegere rationala. Pur si simplu ne incarcam cu energia transmisa de VP pe care o avem in fata, dupa care exersam pozitia "pe scut" ori "sub scut".

Si, enjoy the ride!

Sau nu...






PS: In linkurile de mai jos sunt cateva exemple mai vechi sau mai noi ale fenomenului, ele sunt interesante pentru ca au detalii si explicatii multiple.
Deci clik pe:

PoetiLeteristi1966

sau

PoetiContemporaniFlash

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!