poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4115 .



examen sau bataie de joc?
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adia ]

2002-06-27  |     | 



Stiu ca acest text nu prezinta interes din punct de vedere literar...dar v-as ruga sa va rupeti cateva minute din timpul vostru pentru a citi textul...si poate...imi oferiti un raspuns, daca acesta exista, la nelamurire...

26 iunie 2002 – proba engleza/franceza/rusa oral.
Lb. Rusa – 4 candidați;
Lb. Franceza – 46 candidați;
Lb. Engleza – 110 candidați;
s-ar spune ca lb. engleza are cei mai mulți adepți.
Se anunțase ca examenele încep la ora 8 dimineața.
Astfel, comisia ptr rusa sosește la ora 8:30 și termina examinarea în jurul orei 9:30. Comisia ptr franceza este punctuala și examinările încep la ora anunțata.
Ei, acum, din punct de vedere al numărului de candidați ce urmează a da examenul la engleza, comisia ar fi trebuit sa fie punctuala. Greșit, ca doar așa e sistemul. Cele doua examinatoare apar abia în jurul orei 10:00, iar examinările încep la 10:30.
După intrarea primei grupe toți elevii așteaptă în încordare ieșirea primului elev, ieșire care se va produce abia după…o ora…. Emoțiile și chiar nerăbdarea sunt vădite pe chipurile tuturor, căci examinarea la romana mersese excelent și se terminase cu mult înaintea orei anunțate, așa ca veniseră deja elevi neprogramați în ziua respectiva, printre care și eu, sperând sa „scape” mai repede. Insa, cu totala nepăsare, la ora 12:30 comisia de engleza anunța oprirea examinării ptr pauza de masa ce se va întinde pana în jurul ore 14:30.
Cu toate acestea, comisia de franceza isi continua examinarea pana la ora 13:00, ptr ca la orele 13:45 sa fie înapoi și sa isi încheie prestația pana la ora 16:00.
După o lung așteptare, „doamnele de engleza” isi fac apariția și primesc prima grupa de elevi.
Așteptare… emoții… mai ceva ca la început, căci mai intervine și plictiseala, mai ales ca primul elev examinat va ieși abia după o ora și jumătate întrucât doamnele isi serveau cafeaua la taclale și nimeni nu îndrăznea sa le oprească.
În sfârșit ritmul se alertează puțin, elevii intra și ies de la examen din ce în ce mai fericiți.
În jurul orei 17:00 un profesor anunța elevii atât programați cat și neprogramați sa nu plece căci toata lumea va intra în examen pana la sfârșitul zilei.
Orele trec…se face ora 19:00. Același anunț repetat la nesfârșit. Noi așteptam încrezători pentru ca la ora 20:00 sa ni se spună ca nu mai intra nimeni la examinare cu excepția câtorva elevi…căci am uitat sa precizez ca dirigintele unei clase este director adjunct. Și așa se face ca, rând pe rând, fără a se mai tine cont de ordinea alfabetica, toți elevii acelei clase intra la examen, ieșind fericiți cu nota maxima.
Afara… mai rămăsesem… cinci amarați în așteptare, când directorul adjunct vine și anunța „cu părere de rău” încetarea examinărilor căci…e târziu.
O profesoara de geografie încearcă sa ne ia apărarea. Subliniază faptul ca nu mai suntem decât cinci elevi… dar ce putere are dansa în fata directorului…
Și așa se face ca, după o zi întreaga de așteptat în picioare, în jurul orei 21:00, noi, cei cinci elevi ne întoarcem cu coada intre picioare pe la casa cui ne are, doar spre a reveni a doua zi sa mai așteptam cine știe cat sosirea comisiei…
Sa mai spun ca a trebuit sa ne dam peste cap pentru a cumpăra pentru profesorul x Kinley, pentru y Fanta, iar pentru z Pepsi Max?.. ca profesoara x tine post și a trebuit sa alergam după o anumita mâncare de post, ca alta nu vrea decât brânza topita nu știu de care, ca alta nu vrea decât brânza dulce, iar ca cei doi președinți ai comisiei au cerut fiecare cate un somn de 10 kilograme înainte sa plece?
Întreb… domnilor profesori, chiar așa de mici și lipsiți de orice urma de importanta și respect suntem, incat sa fim tratați în halul acesta?!?!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!