poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2921 .



culture pub
articol [ Internet ]
arte & meserie Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2002-06-20  |     | 



culture pub
arte & meserie

Motto:
Fata mea este de vis,
Are locu-ntai la Miss.
Fata mea e top model,
Se ia lumea dupa el.
(„Partizan”, fost „Timpuri noi” pe stil vechi)

Romania este tara tuturor uluielilor posibile. Incepand cu o canicula care a lovit Scanteia Tineretului pe 11 decembrie 1989, fenomene care mai de care uluiesc presa cu o frecventa si statornicie ultrauluitoare: OZN-uri; Maica Precista prin copaci; automobile care merg singure; gaini care nasc pui vii si, mai nou, Dumnezeu insusi, care se plimba prin zona Buzaului cu o farfurie zburatoare, intr-o operatiune de recuperare a celor saraci/e cu duhul, pentru a-i/le pune de-a dreapta sa.

Fara pic de patos, iar va fac o marturisire: iubesc manifestarile publice și ziarele. Au franchete. Imi plac de nu mai pot competiile si statisticile, dar nu este acelasi lucru. Astea din urma au ceva constrictiv in ele. Nu ca ar fi de rau, dar sunt lipsite de inefabil. Una este, de pilda, clarificare lucrurilor pentru desemnarea celei care sa fie “Mi-s Romania”, sau care este “numarul” cainilor de pripas; lucruri importante, de altfel, dar reci si prozaice. Altul este pulsul si alta este viata cand se afla omul in plin carnaval, sau citeste cu sufletul la gura ca toata presa, dar absolut toata, a cazut prada unei mari, IMENSE, farse, fantasmagorii, unei eliptici de basm, unei FEERII, ce sa ma mai ascund dupa degete!
Nu mai demult decat cu doua-trei zile in urma, Vantu O.S-ul, prea bine cunoscut, a avut un accident acvatic, deopotriva “banal” si “inscenat” (!?), care a “intoxicat” presa si a purtat-o de la inflamare la scheunat si deriziune. Presa, luati aminte, e cainele de paza al opiniei publice. Mmm!, devii ganditorul din Hamangia. Inpietresti.
Tinem una la mana si mergem mai departe, lasand cainele sa-si linga ranile umilintei, ale nebagarii de seama, sau ale unei simple caderi in capcana, ba chiar poate a unei luxatii. Se mai intampla!
Chestiunea spectaculoasa vine de la faptul ca, intre opinia publica si presa este o osmoza si o acceptare reciproca, de nu se despica apele, neam! Daca scrie la ziar, asa este, spun oamenii, iar ziarele spun ca lumea stie ca asa este. Q. E. D.
Daca treaba era una de statistica o rezolvam cu toti cat am fi clipit din ochi astfel: probabilitatea de a te uda, daca golesti basica udului contra vant-ului, este maxima – e o traducere libera a unei instructiuni din regulamentele militare ale legiunilor romane. In cheie artistica, transcriptia suna, legat de nefericita scapare a presei, cam asa: daca dai drumul vanturilor pe gura, cu siguranta ca scuzele nu te scapa de ridicol, de mirosul emanat si in nici un caz de indoiala metodica. Subdiviziunea masurii “34” este figurina barbatului de la Hamangia, adica pusul pe ganduri. Pentru 3-4 mii de ani. Amin!

Chiar ati crezut ca “34” e o conserva? E vara, sunt 34 de grade plus. Am dat geamurile jos. Adie vant-ul, intr-u racoreala. Nicu Gheara, conform previziunilor mele, a sponsorizat si a luat toate “masurile” pentru Miss Romania. E pe bannere, in ziare si alte media. Deschideti ochii la frumusete. Mangaiati-va si mangaiati cu privirile, domnilor; luati aminte doamnelor!
Cam tarata de misoginism invitatia, dar numai pentru ca suntem in sezonul aguridei.
Dar, chiar credeti ca Mondrian a luat-o la goana din atelierul lui Renoir, pentru ca libidinosenia pensulatorului de coapse devenise insuportabila, sau pentru ca a avut viziunea Marelui nud sangeriu? Am sa repet intrebarea pana ce devin strugurii vin mangaietor de papile.
Sangele apa nu se face.


Ultima ora:
O Curte de apel, induiosata de tamplele albe ale parintelui Caritas-ului, a decis ca a trecut timpul ispasirii pedepselor si ca a venit ala al casarii. Inspirata decizie a venit de Sus, din farfuria aia zburatoare reperata de dl. Funar – farfurie care emite luminite rosii, galbene si albastre si se afla in studiu la tribunal, pentru ofensa adusa autoritatii.


Nota editoriala:
Cerem scuze ca spatiul nu a permis etalarea celor “trei stele” ale jumatatii de Andree devenita subit femeie. Nici nu ne trece prin cap sa nu va lamurim pe deplin ce culoare au stelel. Dar numai dupa ce migreaza ele de la “Play …” la “…House”, pentru a nu va da coordonate nesigure si liste spectrale anapoda.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!