poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5475 .



Creative Folk – Club A Reunion
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [honney ]

2006-09-29  |     | 



CREATIVE FOLK – CLUB A REUNION

În spiritul tradiției sale, de promotor al muzicii de valoare, Club A devine lăcaș de folk în perioada 3 – 6 octombrie, prin festivalul CREATIVE FOLK – CLUB A REUNION.

În cele patru seri, vor susține recitaluri nume mari din folkul românesc sau artiști aflați abia la început de drum. Cei mai mulți sunt prietenii Club A, au mai concertat aici, vin adesea în club, la o vorbă, la o cafea sau o bere... Pentru că este un festival între și pentru prieteni.

În fiecare seară, de la ora 7, public, artiști și organizatori vom cânta la unison piese arhicunoscute – precum „Miruna” sau „Sunt fericit” – vom redescoperi lirismul folkului prin versurile pline de substanță ale cantautorului Dinu Olărașu sau vom participa la alt tip de acte artistice.

Așadar, ne-am strâns într-o gașcă de prieteni ca să creștem împreună. Sperăm ca festivalul să se dezvolte în timp și să devină o constantă și un reper cultural, cu o frecvență cel puțin anuală.


Marți, 3 octombrie

DANIEL FÃT

Festivalul va fi deschis de un tânăr care cântă de zece ani. A ales acest gen muzical în care se mișcă cu ușurință, fie că e vorba de “nebunii” (Împărăție cu traznăi, Nu te-ntinde broasca-n tau!- album interzis politicienilor) sau de colinde în spirit autentic maramureșan (Corindă, corindă).
Daniel Făt a colaborat cu “Canalul de știri” al Antenei 1, cu o rubrică proprie săptămânală Topul evenimentelor “Mă doare-n cot”, în care interpreta live, acompaniindu-se la chitară, parodii muzicale inspirate de cele mai importante evenimente socio-politico-mondene din săptămâna anterioară. Așa i-a venit ideea ultimului album, cu tentă protestatară.
Este membru al trupei “Passe-Partout”, condusă de Dan Puric și aceasta îl ajută să aibă prezență de spirit. Pentru că repertoriul lui Daniel Făt nu este stabilit. Artistul preferă să îl lase deschis, să aleagă piesele în funcție de dialogul cu publicul. Pentru el, concertul este un fel de stand up comedy cântat.

DINU OLÃRAȘU
Da, iată e pur și simplu un curcubeu
Mă leagă uneori de Dumnezeu
(Pur și simplu)

Recitalul serii va fi susținut de unul dintre cei mai talentați cantautori – Dinu Olărașu. Cu un palmares de 20 de ani, este numit și „spiridușul folkului”. Și-a descoperit înclinația lirică încă din școala generală. Împreună cu pasiunea pentru chitară, aceste două talente au condus la marea sa dragoste – folkul. A participat la cele mai importante festivaluri de folk din țară ( CENACLUL FLACÃRA, OM BUN etc), dar și-a făcut târziu debutul cu album de autor, în 1998. Dinu Olărașu este inconfundabil în acest gen, prin melodicitate și prin lirica sa profundă.
Are mai multe cărți de poezie publicate decât albume muzicale. Înainte de toate, Dinu Olărașu este un poet, premiat de Uniunea Scriitorilor.


Seara de marți va fi înregistrată de echipa TVR – REMIX. ROCK FORUM – și va fi difuzată ulterior. Ne vom bucura, așadar, de prezența prietenului nostru, Doru Rocker Ionescu.

Miercuri, 4 octombrie

FÃRÃ ZAHÃR
Seara aparține unei singure trupe, cunoscută datorită parodiilor sale acide, care satirizează fițele moderne – SÃNDEL; D’ LA SATE, HIP HOP Ș-AȘA. După 5 ani, FÃRÃ ZAHÃR a reușit să devină o trupă comercială în sensul bun al cuvântului, să placă celor mai mulți, dar și să îi deranjeze, deopotrivă. Cu domiciliul stabil în Iași și București, Bobo și Bobi, cei doi tineri care au avut curajul să își pună ofurile pe o linie melodică relativ simplă, se mândresc cu un cv impresionant: membri ai Cenaclului Moldavia, colaboratori ai Suplimentului de Cultură, Iași. Albume: “Episoudu’ unu: Amenințarea faitonului” – 2003, “Episodu 2 de la Dorohoi” - 2005.

Concertul va fi înregistrat de echipa TVR – REMIX. ROCK FORUM.

Joi, 5 octombrie

CORINA DRAGOMIR
O tânără și frumoasă actriță a reușit să facă din poeziile Floarei Þuțuianu un adevărat spectacol. Corina Dragomir spune povestea unei femei în căutarea propriului eu, își asumă etapele sale emoționale.
Cu acest colaj a participat la GALA TÂNÃRULUI ACTOR de anul trecut, stârnind controverse. Poemele alese sunt dintre cele care au făcut ca Floarea Þuțuianu să fie “acuzată” de erotism.

OVIDIU MIHÃILESCU
Cântă din 1984 alături de folkiștii Cenaclului Vouă. Ovidiu Mihăilescu a participat la peste 300 de spectacole și a câștigat multe premii la diverse festivaluri de folk. Din 2005 pune bazele, alături de Dan Caramihai, Tedy Tudoroiu, Puiu Crețu, Eugen Avram, Marius Matache, academiei de folk numita "Zona de Mijloc", menită să promoveze în rândurile publicului tânăr mișcarea folk. Are un volum de versuri publicat la Editura Nemira.

MIRCEA VINTILÃ & BRAMBURA
Cântă de la 19 ani. S-a îndrăgostit de folk ascultând Bob Dylan la radio. De atunci, folkul este viața lui. A fost nouă ani în CENACLUL FLACÃRA. Zece ani a făcut parte din una dintre cele mai iubite trupe românești din toate timpurile – PASÃREA COLIBRI, împreună cu care a scos șase albume și un dvd. Apoi, s-a născut BRAMBURA, artiști de certă valoare, reuniți prin lucrul la albume: Eugen Caminschi (nenumărate chitare acustice și electrice), Gelu Ionescu (claviaturi), Cătălin Crețeanu (chitară bas), Vadim Tichisan (tobe și percuție), Elena Pavel și Andrada Popa (voce). Brambura definește starea de spirit și felul de a hălădui prin viață ale lui Mircea Vintilă.
Chiar dacă îi plac schimbările și nu vrea să trăiască după tipare, sunt lucruri care rămân la fel și peste ani. Unul dintre acestea este Club A. Venea aici în studenție, împreună cu Dorin Liviu Zaharia, Nicu Vladimir, Doru Stănculescu, Mircea Florian. În continuare îi place să vină la publicul studențesc care îl iubește și îi știe piesele pe dinafară. Vine uneori la o cafea, la un concert sau la o întâlnire din ciclul POETICILE COTIDIANULUI. Așadar, nu este o întâmplare faptul că Mircea Vintilă este pentru a treia dată în acest an invitat de onoare în Club A.
Împreună cu BRAMBURA, va interpreta piese ca: Madama de Pică, Strada Popa Nan, Peste răbdări, Roller, Barca.



Vineri, 6 octombrie

CRISTIAN DUMITRU
Face parte din TRUPA DIN CLUB A - stand up comedy. Cristian Dumitru a fost invitat de Þapinarii să încălzescă publicul. Printre momentele sale cu mare priză la public se numără comentarea unor bucăți muzicale, în stil propriu. Recent, el și-a îndreptat atenția asupra pieselor “Pescăruș” și “Sunt un ungur mic”, ambele semnate ÞAPINARII. Þapinarii nu se supără, acceptă faptul că lumea se poate și amuza pe piesele lor, demonstrând încă o dată că sunt fair play.

ÞAPINARII
Sunt prietenii declarați Club A. În fiecare an deschid sezonul în Vama Veche și împreună serbăm mereu Anti-Valentine’s Day. Au cel puțin o cântare pe an în Club A. Cosmin Covei și Adrian Tănase sunt dovada vie a faptului că, dacă ai ceva de spus și o faci cu convingere, publicul te va asculta.
Un regizor de film și un jurnalist au înființat o trupă care se dovedește a fi prolifică, atât din punct de vedere concertistic, cât și a albumelor editate (unul pe an).
Au pornit de la „Sunt fericit” – un clip amar, o piesă rostită cu un zâmbet în colțul gurii. Doi oameni s-au urcat pe scenă, cu chitarele în brațe. Mizau pe sinceritatea lor, pe franchețe, pe felul propriu de a interpreta și de a vedea lucrurile. Dupa 5 ani, bilanțul este chiar de natură să îi facă fericiți: de la concerte în fața unui public de 200 de persoane, la 2000 de oameni care cântă împreună cu ei, de la concerte de club, la festivaluri și turnee naționale.



PARTENERI MEDIA:

RADIO GUERRILLA, ROMÂNIA LIBERÃ, TVR CULTURAL, PORT.RO, MUZICI ȘI FAZE, AGONIA.RO, ANYPLACE.RO, ANOTHER.RO, 7ARTE.RO.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!