poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3792 .



Vadim isi face intrare la puscaria mafiotilor
articol [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rradu ]

2006-06-24  |     | 






„Peste doi ani sper sa deschidem portile acestui asezamint de cultura si odihna“, a spus joi, 21 iunie, CV Tudor la inaugurarea „puscariei mafiotilor“.

Membri ai partidului au cumparat 3,3 hectare de teren in comuna Contesti, judetul Dimbovita, pentru a ridica un penitenciar.Organizatorii montasera o pinza pe care cineva, "un artist al partidului, nu-i spunem numele, sa nu rideti de el, dupa aia", a pictat un zid de inchisoare cu cinci ferestre cu gratii. La fiecare fereastra, cite un chip: Emil Constantinescu, Verestoi Atila, Nati Meir, Ovidiu Musetescu. Primii clienti ai stabilimentului, in opinia lui Vadim. A cincea fereastra era libera.

Intrebat cine ar trebui sa apara acolo, Vadim Tudor a raspuns ca e vorba despre un politician foarte cunoscut, din tabara acelor politicieni cu moravuri picante. „Nu apare si chipul lui, ca nu am vrut sa-l pun in garda. Dar va reamintesc ca principalul criteriu de acces la cursurile de dans ale acestei institutii este marimea contului bancar“, ne-a spus Tudor.

Securistul cu fata umana

Tribunul, insotit de fiicele sale, a fost primit dupa tipicul de idolatrie al acestui partid. Flacaii l-au inconjurat cu steaguri ale UE, PRM si ale tarii noastre, iar doua cohorte de batrinei aplaudau entuziasmati. Inca de cind a pasit pe cimpul proaspat cosit si pina la plecare, antrenul a fost asigurat de fanfara Casei de Cultura din Vaslui, adusa de Corneliu Bichinet - presedintele PRM si al Consiliului Judetean Vaslui, si care a interpretat din folclorul de puscarie: „Trece trenul printre munti“, „Portofele, portofele“, „Te-am zarit printre morminte“ si „M-a mincat strainatatea“. Iar din gura le-a zis de dor de liberare solista Silvia Ene.

Vadim Tudor a aruncat intr-o groapa, sapata linga o cruce proaspata, un document imbracat in piele de vitel, care vorbea despre inceperea lucrarilor la inchisoare, si a stropit peste el cu mortar. Apoi, i-a dat un ordin scurt lui Merce, fost colonel de Securitate: „Hai Merce, adu preotii“. „Asta-i securistul meu cu fata umana“ - a facut el catre ziaristi.

PRM vrea parteneriat cu statul

Preotii, condusi de protopopul de Titu, pr. Dumitru Stancu, si-au revenit repede din nedumerirea initiala marturisita ziaristilor si au inteles sarcina: au de sfintit o troita. Si au executat-o.

Potrivit proiectului, realizat de arhitect Anca Petrescu, si ea deputat PRM, inchisoarea va ocupa 6.600 mp, va avea cinci etaje, 510 celule si va putea adaposti, in conditii optime, 2.000 de detinuti.

Vadim nu a riscat nici macar o estimare a costurilor, dar a afirmat ca mizeaza pe fonduri din strainatate.

Puscarii exclusiv private se afla in Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda. Dar cele mai multe sint gestionate intr-un parteneriat public-privat in Europa si SUA. „Noi vom opta pentru un parteneriat cu sta-tul: el va aresta si va pazi, noi oferim cladirea si alte servicii. Trebuie intre timp sa-i impac pe mai multi dintre generalii mei, fosti sefi de puscarii, caci fiecare vrea ori sa conduca asezamintul asta, ori sa contri-buie macar cu un sfat. Peste doi ani, la darea in folosinta, sper sa vin aici ca sef al statului“, a adaugat Vadim Tudor .

Gratiile ramin „monopol de stat“

„Legea nu permite nimanui sa construiasca un penitenciar si sa il exploateze dupa cum crede de cuviinta. Cel mult, un eventual doritor poate construi un penitenciar pe care sa il doneze Ministerului Justitiei, care il va exploata conform legislatiei in vigoare in momentul de fata si nu pe alte criterii“, ne-a declarat subinspectorul Valentin Muntean, purtatorul de cuvint al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.



remus radu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!