poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2057 .



Cinci remarcări (subiective) la sfârșit de săptămână
articol [ Cultura ]
Din emisfera socio-culturală germană (1)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2006-01-01  |     | 



S-a supărat Adolf Muschg (71), președintele Academiei de Arte din Berlin. S-a supărat tare de tot, fiindcă conceptul lui pentru o nouă constituție a Academiei a fost respins de Senatul instituției, și a demisionat. „Eu consider că ideea de bază a Academiei trebuie să fie schimbul permanent de idei între arhitecți și muzicieni, scriitori și producători de filme. Senatul academiei a optat însă pentru un statut în care toate secțiile rămân între ei.“ Așa a grăit elvețianul și și-a luat pălăria, scurt înainte de anul nou.

Ultima săptămână a anului ne-a adus cele mai groase ziare în casă, ziare pline de retrospective. Doamne, câte și câte s-au mai întâmplat. Ca în fiecare an avem de consemnat și morți. Și cultura germană are de suportat pierderi: Brigitte Mira (94), actriță; Harald Juhnke (75), actor și entertainer; Maria Schell (79), actriță; Carl Amery (83), scriitor; Marie Loise Fischer (82), scriitoare; Albert Mangelsdorff (76), muzician de jazz; Ilse Werner (84), actriță și cântăreață; ș.m.a..

Ce an?! 2006 începe cu o duminică. Zi de odihnă. Numai că doamna Merkel, cancelarul feminin al teutonilor, nu vorbește câtuși de puțin de odihnă. Mi-a trimis o scrisoare la sfârșit de an, în care mă îndeamnă să muncesc mai mult, să fiu mai inovativ, mai deschis pentru reforme, mai flexibil și, și, și... Această scrisoare poate să fie citită și de alții, doar a fost publicată în aproape toate ziarele din Germania. Costul scrisorii de motivare a doamnei Merkel: 3.000.000 EURO.

Doamna Merkel a spus aseară în cuvântarea ei de anul nou că ar avea încredere în puterea fotbaliștilor germani de a câștiga campionatul mondial de fotbal. De ce n-ar fi în stare să realizeze și bărbații ce au relizat fotbalistele germane de mult, spunea doamna cancelar cu un zâmbet cuceritor.

Programul postului de televiziune 3SAT (Germania, Austria, Elveția) pentru 1 ianuarie 2006:
8.40 – Răpirea din Serai; 10.20 – Wolfgang Sawalisch dirijează Mozart; 11.10 – Pe cine iubesc zeii. Biografie de artist, D 1942. Cu Hans Holt; 13.05 – Rafael Kubelik dirijează Mozart; 13.30 – Cosi fan tutte; 16.45 – Flautul fermecat. Film de operă după Wolfgang Amadeus Mozart, S 1974. Cu Josef Köstlinger; 19.15 – Mozart și Barenboim la Versailles. Wolfgang Amadeus Mozart: Concert pentru pian în do-major KV .415. Înregistrare de la Concertul Europa din anul 1997; 19.45 – Mozart și gitara; 20.15 – Opere Mozart Asociație cu capital garantat limitat. Spectacol de revistă parodistă de Franz Wittenbrink. Înregistrare din Burgtheater Viena, noiembrie 2005; 21.55 – Mitul Mozart – Muzică pentru lume. O călătorie în metropolele muzicii din Europa și SUA; 23.00 - Don Giovanni. Operă de Wolfgang Amadeus Mozart. Înregistrare 1989... ... Cine rezistă, cred că merită o Mozartkugel (bilă multi-strat din ciocolată).Și ce îi așteaptă pe germanii după un an Mann ar trebui să fie clar – un an Mozart.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!