poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5161 .



agonia.ro promovează „Monoloagele vaginului”, spectacolul din Club A
articol [ ]
În underground se face teatru

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [honney ]

2005-11-24  |     | 



Site-ul agonia.ro, alături de radio Guerrilla, promovează producția Club A - spectacolul „Monoloagele vaginului” după Eve Ensler. Deși acesta are în spate deja cincisprezece reprezentații, sala din strada Blănari se umple în fiecare sâmbătă seară.

Unul dintre motive este notorietatea textului. Eve Ensler a pornit la realizarea unui studiu antropologic apropape din greșeală. Subiectul s-a iscat firesc, într-o discuție între prietene. Atunci și-a dat seama cât de puțin se vorbește despre sexulitatea feminină, în ciuda revoluției sexuale în care se presupune că trăim. Au urmat călătorii prin toată lumea, interviuri cu sute de femei. Apoi, Eve Ensler s-a urcat pe scenă și a spus povestea ei și a altor sute, chiar mii de femei, o poveste de viață.

Scena era un subsolul unei cafenele din New York. După cinci ani, „Monoloagele vaginului” a devenit succes de casă pe Broadway. Toate starurile, hollywoodiene sau nu, s-a bătut să joace în spectacol: Danii Minogue, Cynthia Nixon, Brooke Shields, Lisa Stansfield, Julia Roberts, Alanis Morissette, Winona Ryder, Calista Flockhart și chiar Hillary Clinton. Piesa a fost tradusă în 40 de limbi și jucată în peste 50 de țări.
Declarată „Biblia feminismului modern”, a declanșat mișcarea mondială împotriva violenței, V-Day.

În spațiul nonconformist de la Club A, piesa continuă să se joace. Bărbații strâmbă din nas când îi aud titlul, dar dacă iubitele sau curiozitatea reușesc să îi aducă în sală, atitudinea li se schimbă în mod aproape miraculos. Pentru că nu găsesc o montare feministă, așa cum probabil se așteptau. Mona Gavrilaș a conturat un spectacol viu, o dramă general umană, în care se amestecă ironia, umorul, cu accentele tragice.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!