poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7808 .



Evenimente deosebite în Cetatea Băniei
articol [ Regional ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Madim ]

2005-10-25  |     | 




*** “Festivalul Berii”, spectacol din cadrul “Zilelor Municipiului Craiova”, s-a încheiat, duminică seara, în parcul “ Nicolae Romanescu”.
Cu ocazia deschiderii spectacolului de duminică seara, au dansat “Steluțele Craiovei”, o trupă de 13 fete, coordonate de profesoara Ana Maria Păun, care activează în cadrul Cercului Militar Craiova.
Pe scena amplasată în Parcul Romanescu, “nebunia” a fost declanșată de Proconsul, Sabrina și Ștefan Bănică jr.
Focurile de artificii au încheiat într-un mod de neuitat “Festivalul Berii”, spectatorii de la Velodrom fiind nevoiți să mai aștepte un an până la următoarea ediție.

*** Ieri, 24 octombrie, a avut loc la sediul Primăriei Craiova, festivitatea de premiere a Concursului Național de Poezie “Traian Demetrescu”, aflat la cea de-a XXVII -a ediție.
La concurs au participat 97 de concurenți din 22 de județe din țară.
La festivitatea de decernare a premiilor au fost prezenți un număr impresionant de elevi, studenți și reprezentanți ai administrației publice locale.
Premiul “Traian Demetrescu”, în valoare de 400 de lei noi, a fost acordat Irinei Roxana Georgescu din Medgidia (Constanța), premiul I i-a revenit lui Alexandru Mărchidan din Pitești, de 300 de lei noi, premiul II, Violetei Ion din București, de 250 de lei noi, iar premiul III, în valoare de 200 de lei noi a fost câștigat de Diana Geacăr din Târgoviște.
S-au mai acordat premiul special de 150 de lei noi, lui Daniel Stuparu din Reșița, și o mențiune de 150 de lei noi, lui Radu Constantin din Craiova.

*** De zilele Craiovei, Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova a organizat o expoziție de pictură, sculptură, grafică și de artă decorativă care cuprinde un număr de 50 de lucrări.
Artiștii plastici craioveni, Victor Pârlac, Gabriel Bratu, Nicolae Predescu, Cristian Popa, Silviu Bârsanu, Marcel Voinea, Emilian Popescu, Aurora Speranța, Emil Pășcălău, Eleonora Gheorghiu, Alexandru Pascu, Lucian florin Rogneanu, Cristian Volcinschi și alții, prezintă publicului iubitor de frumos, o parte din valoroasele lucrări de artă.
Lucrările artiștilor plastici surprind prin diversitate, culorile vii și combinația cromatică deosebită.
Cu siguranță, este o expoziție care nu trebuie ratată de locuitorii urbei.

*** Sub același generic, “Zilele Municipiului Craiova”, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, a lansat ieri, la sediul instituției, cărțile “Donații și donatori (2004-2005)”, “Familia Aman “ și “Catalogul editurilor craiovene (1990-2003).”
Aceste lucrări au fost editate de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”.
A fost organizată și o expoziție de cărți rare provenite din donații.
La acest eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, personalități culturale din Craiova și din alte orașe la țării.
Începând cu anul 1908, când s-a inaugurat “Fundația”, s-au primit donații valoroase de la:
Ana Th. Aman , dr. Charles Laugier, Elefterie Corneti, Elena Chițu, prințul Carol I și alții.
Sunt expuse câteva cărți din biblioteca familiei Aman, cărți care au aparținut lui Alexandra, Theodor și Pepicăi Aman.
De asemenea, sunt expuse câteva ediții de lux, ediții bibliofile, cu legături originale de epocă, ex-librisuri și însemnări manuscrise, din valoroasa donație de cărți a lui Nicolae Romanescu.
Alte donații la fel de valoroase, constând în cărți cu autografe de la autori celebri sunt cele ale lui Caton Theodorian, Elefterie și Elena Cornetti, George Bengescu, Atanase Georgescu și alții.
Aceasta fiind doar o mică parte din zestrea de cărți rare a Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.


Image hosted by Photobucket.com

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!