poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1110 .



Laura Medeea Andreica - ”Ghidul frumoasei Rapunzel” și povești, despre dragostea cea mai mare, obsesii și atașament, ca un fel de situație monogamă (Carte de ajutor psihologic)
articol [ ]
Primele două carți, editate în anul 2024...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [poema ]

2024-01-07  |     | 



Laura Medeea Andreica – ”Rapunzel și poveștile noastre”, carte, în plan (varianta de carte de beletristică și poveste, pentru ”Sindromul frumoasei Rapunzel”), 190 de pagini, editorial

Laura Medeea Andreica - ”Sindromul frumoasei Rapunzel” (Varianta de carte terapeutică, de ajutor afectiv, din cadrul proiectului de carte) 222 de pagini, respectiv, editate, pentru ”Sindromul frumoasei Rapunzel, adică pentru cartea terapeutică (cel mai evident, de terapie și vindecare a sufletului și de câștig necesar de inteligență interioară și de încredere). Sunt, de esemenea, sfaturi terapeutice, sfaturi de luat, întru decizii și consecutivele alegeri, prin cerebralizarea afectului.

CĂRȚI, ÎN CURS DE APARIȚIE...

Laura Medeea Andreica - ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, 2024

Laura Medeea Andreica - ”Rapunzel și poveștile noastre”, 2024

Paginație: 222 de pagini (Laura Medeea Andreica, ”Sindromul frumoasei Rapunzel, 2024, format editorial)

Respectiv, 190 de pagini (Laura Medeea Andreica, ”Rapunzel și poveștile noastre”, 2024) (carte, format editorial);

din Colecția personală, de 4 cărți de psihologie aplicată, nominal și după tematică, două cărți de dezvoltare personală și două cărți de vindecare, de metrizare a problemelor și a reușinței de afect

Autoare: Laura Medeea Andreica, Ianuarie, 2024

Editor: Editura PIM, Iași... (Producție Iași, 2024)

Stadiu: Cărți, în curs de apariție

Format: Clasic, A5 (Copertă stilizată și laminată, aspect deosebit) și paginație: alb-negru (pe fiecare carte a proiectului.)


Notă, mai înaintea de apariția cărților… (Notele mele din Noiembrie, 2023, adică din anul trecut…)

Am pornit, de fapt, această carte (cu variante de proiect de concepere, și cu nu mai puțin de două abordări, una dinspre dialoguri, și cealaltă cu sens terapeutic) cu gândul de a scrie și o carte pentru suflet, după cele două cărți de dezvoltare personală, pe care le-am elaborat, în acest an (2023), urmând ca poate la anul, în 2024, probabil, să încerc să tipăresc și această a treia carte, tot pe temă de psihologie, dar nu în ceea ce privește, de exemplu, dezvoltarea persoanei, ci despre emoționalitate și starea, de bine, cu privire la partea afectivă a femeii. Desigur, o femeie poate iubi, ea depune foarte mult suflet și poate și afectivitate, dar până la urmă ea trebuie să rămână foarte lucidă și pe picioarele ei, chiar și de exemplu în cazul unei despărțiri. (Pe care, nu-i așa, nimeni nu și-o dorește, de fapt, deși din acestea poate se mai întâmplă.)

Am identificat-o, de fapt, pe frumoasa Rapunzel, ca fiind femeia aceea care probabil se trezește părăsită și în turnul ei de cleștar, cu prințul inimii ei (deosebite), poate, hălăduind cine știe pe unde, este de fapt acel sindrom descris de foarte multe piese, de radio, de acum, cum de fapt am menționat și în forma incipientă a cărții, la care încă lucrez, sunt așa numitele melodii de tip Andia și Irina Rimes, ale femeii foarte îndrăgostită și care practic pare că nu își mai revine, parcă, niciodată, ”din atât de mult iubit…”

Pentru acest tip de femei, este de fapt și cartea mea, eu sper ca multe femei din România să se identifice, în ea, să prindă esențialul din această carte frumoasă. Care cuprinde toate sfaturile mele personale și foarte mult gândite și planificate, față de aceste femei frumoase, care își pierd, însă, vremea neștiind prea bine cum să gestioneze o situație de veșnic îndrăgostită și de tipic poate de frumoasa Rapunzel. Sunt și eu o astfel de femeie, posibil, și mă identific foarte mult, pentru că dragostea este de multe ori un aspect care trebuie cântărit, ca să nu te încurci, în el. Sper ca femeii care încă nu știe ce să facă, în caz că e supărată ”că el a plecat, de la ea”, să îi fie foarte de folos această carte, inclusiv Irinei Rimes, pe care, de altfel, o îndrăgesc foarte mult, referindu-mă acum, însă, numai la melodiile ei, mereu cu dragoste prin ele, ”dar poate, prea multă…”

Nu e niciodată prea multă dragoste, așa îmi spune Rapunzel, dar eu îi răspund, înapoi, că trebuie să fie mai conștientă de situația în care se află, și dacă e cazul poate ea trebuie să conștientizeze, foarte realist, situația, alegând să cunoască și să ia unele măsuri, foarte concrete, în loc să se confrunte foarte subiectiv și de tip ”melodie Andia”, în situație.

Care sunt acele măsuri, de fapt? De aici, de fapt, începe sensul cărții…

Desigur, și afectivitatea cere uneori o soluție foarte rațională, și cartea, așa cum este gândită ea, vine să ofere tocmai aceste foarte logice și la îndemână soluții… (Sper să definitivez, în forma ei finală, această carte, în anul viitor…) Nu mai am atât de mult lucru, la carte, ea este într-o formă aproape definitivată și cred că o să fie o carte pentru noi și pentru suflețelul nostru, cam amărât, sau care cu greu poate pricepe dacă femeia este foarte îndrăgostită încă, și nu prea știe ce să fac cu șirurile de sentimente, pe care ea le simte. Sau cum să și le conștientizeze, în sieși, ca să știe în mod foarte practic ce are de făcut…

PREFAȚA CĂRȚII... (Laura Medeea Andreica - ”Sindromul frumoasei Rapunzel”)

PREFAȚA AUTOAREI (Un simplu om, care lucrează cu sine, așa ca un vindecător)

Rapunzel este, de fapt, o femeie care așteaptă într-un turn de cristal, pe iubitul ei de mult timp plecat, să se întoarcă, la ea. Rapunzel este o femeie frumoasă, care așteaptă atât de mult, pe iubitul ei, încât, între timp, părul ei crește foarte mult, atât de mult, înspăimântător chiar și pentru prințul ei, care se întoarce, înapoi, la castel. Așa ne spune povestea. Rapunzel este prototipul femeii care așteaptă în mod nesfârșit pe iubitul ei de mult timp plecat, ea este femeia care așteaptă iubitul, fără să facă nimic între timp și care a iubit de ”a obosit de la atât de mult iubit” (Așa cum spune Irina Rimes). Poate, totuși, ea ar fi trebuit să întreprindă câte ceva, în lipsa prințului ei scump, este și aceasta o idee, de la care a pornit și această carte. Trebuie să facă ea ceva foarte concret, sau să aștepte, liniștită, și în continuare?

Măcar, dacă ea așteaptă cuminte, nu strică nimic, între timp, în relația cu prințul ei, așa cum, de pildă, strică Irina Rimes... Nu este niciun fel de glumă, aici, ci numai o paralelă, cu melodiile acestei cântărețe ”care plânge prea mult...” Dar, dacă nu e bine să plângi, mereu, fără rost, atunci ce să faci? Să stai, pur și simplu? E bine să stai?
E bine să faci, totuși, ceva? Ce este util și ce nu e util, să faci în aceste foarte concrete și reale situații... Când el nu vine? Un punct util, ar fi de exemplu să te lămurești... Să știi de ce aștepți, care este, de fapt, rolul foarte concret al acestei foarte lungi așteptări.... sensul ei, dacă are rost sau nu. Cauzele despărțirii, de fapt? Află-le și rumegă-le. Gândește. Ce se poate spune, de fapt, despre unele cărți foarte utile...

De pildă, cartea ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, este, de fapt, cea de-a doua carte personală, de psihologie aplicată, are peste 300 de pagini, pe când ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, cartea mult ajutătoare, o consider o carte de suflet. Aici, ”Sindromul frumoasei Rapunzel” este, de fapt, varianta terapeutică, de fapt și de drept, a acestui proiect și o carte înspre bine, creștere și înspre vindecare.

Există unele inserții ajutătoare contextual, de fapt, în această a treia carte, a mea de psihologie, din a doua mea carte de dezvoltare personală, de ajutor, și anume, ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, inserții care sunt foarte utile, mi se pare, de fapt, ”față de Rapunzel”, pe care vreau să o ajut, de fapt, foarte mult să treacă peste, parcă, față de femeile care se identifică cu acest tip de poveste foarte încâlcită, dar în mod real, foarte obiectivă și reală, printre femei. Ce se întâmplă, de fapt, cu femeia care așteaptă? Aici, desigur este o problemă de auto(cunoaștere). Ori, nu merită să cunoști cât de mult, aspectual, în timp ce aștepți...

Și este o problemă, cât se poate de concretă, dacă povestea lui Rapunzel am întâlnit-o în cele mai frumoase cotloane de simțire ale multor femei, inclusiv din jurul meu, ca fiind celibatare și profund îndrăgostite sau, în afect, față de o persoană de mult timp pierdută. Poate, a nu ști ce să faci în această situație, m-a determinat, de fapt, să scriu această carte. Dar, și, uneori, pentru mine, pentru sufletul meu scump.

Această carte este, și ea, un scump manual, o carte foarte folositoare de dezvoltare personală, în materie de iubire și de prea ținut la cineva, de psihologia vieții și ghid de îndrumare pentru cei tineri... Veți învăța mult, veți redescoperi... Cartea este, desigur, ca un bun general și foarte folositor posesorului ei, uneori ea îl ține ocupat, alteori el nu.

El nu mai vrea să se despartă, de manual, o vreme... încearcă să conștientizeze,cum stă. Aceasta ești tu, ești și normarea a ceea ce ai ales să fii și să devii, tu ești tot. Pentru că numai tu contezi, succesul personal, inclusiv în ceea ce privește dragostea, inima ta și ceea ce îți garantează înțelegerea ei. Ea îți va fi de folos în viață, vei fi surprins, cum de și celelalte două cărți ale mele, de psihologie, pe care le-am scris, până acum.

Pentru că totul trebuie autocunoscut, inclusiv inima ta foarte complicată, să o înțelegi și să o descifrezi, așa după cum trebuie... Și să nu te lași înșelat, de timp, prea mult. Într-o zi, poate fi târziu...

Ea iubește ”prea mult”. Cartea nu îți va oferi, însă, o rețetă universal valabilă, nu își asumă hotărârile tale foarte mari, dar te pune să le și descerni, să le conștientizezi, ca să iei tu singură, răspunsurile.

Măcar, să îți cunoști, din cât de multe unghiuri de privire, situația, motivațiile ei și să îți ridici unele întrebări, pentru că această carte nu poate oferi sfaturi universal valabile, dar te va ajuta să te lămurești, să știi concret, mental, ce ai de făcut și dacă merită sau nu să aștepți, încă... Pentru că, dacă, de exemplu vei aștepta prea mult, părul tău poate va crește foarte mult, vei îmbătrâni și atunci nu vei mai coborî, niciodată, din castel. Sau, poate, la reîntoarcerea prințului, el va fi șocat, de timpul în care tu ai rămas cu totul singură, încât părul tău ți-a crescut irecuperabil de mult și ai îmbătrânit...
Când o să te mai și căsătorești sau să ai copii, și tu, dacă l-ai așteptat, atât, prea mult? Numai pune-ți, în sine, o simplă întrebare.

Nu acesta este scopul declarat, însă, al cărții, să îți ofere o rețetă, pentru că ele nu sunt universal valabile. Ci ea, cartea, te va face să îți pui niște întrebări, foarte justificate, care s-au conturat, parcă, prin inserțiile către Rapunzel, de la începutul cărții acesteia. Cea de-a treia, de fapt, carte personală de psihologie și de dezvoltare personală, pe care am scris-o, până acum. Și care va fi foarte utilă femeii să cunoască situația și să o înțeleagă mai bine. Să se auto-înțeleagă, pentru a ști, în mod concret, ce are de făcut... Din turnul ei, acum inaccesibil...

Unde iubește ”mult”, ”foarte mult”. Pur și simplu, declar, mi s-a părut subiectul interesant și prea puțin dezvoltat, în cărțile psihologice și de psihologie de până acum, inclusiv acelea de ”psihologia sufletului”. Așadar, cum spuneam, și în primele două cărți, fiind valabil și pentru cea de-a treia, personală, în aceste domenii, ale psihologiei și ale dezvoltării, este foarte util, de pildă, să te apropii de domeniile psihologiei și de cel al propriei înțelegeri, pentru că, probabil, numai conștientizând ceea ce ți se întâmplă, numai descifrând, cu bine, anumite stări foarte concrete și anumite mecanisme de psihologie, poți înțelege cum stă situația și, de aici, să iei și unele măsuri care se impun...

Recomand, pentru desfacerea acestei încâlceli, care te ține pe loc, în afectivitate, când pur și simplu nu știi ce să faci, ar fi bine poate, să iei un pic de distanță, de iubitul tău, și să vezi concret dacă poți și prin alte mijloace, decât fuga, după el (care îl stresează, îl determină să nu se mai reîntoarcă), și să găsești, poate, unele măsuri neurmăritoare, după el, care să te transforme, foarte concret, dacă vrei să îl aștepți, el să te găsească, într-o persoană mai bună, mai cu atractivitate, și posibil să și te împaci cu el, dacă motivele despărțirii sunt unele puerile...

De aceea, cu foarte mare convingere, recomand achiziționarea seriei de trei/patru cărții, scrise de mine, a întregii colecții de patru cărți, care îți va fi foarte utilă, când vine vorba să nu te plictisești, în timpul acestei perioade, poate, de așteptare, și să te dezvolți, și mai mult, sperând la o viață mai bună și împlinind aceste așteptări în moduri foarte concrete...

Cum spuneam, și prin intermediul celorlalte trei cărți ale mele, a întregii colecții, de patru cărți, care te poate ajuta foarte mult, sau vă recomand măcar, înspre analiză, cartea ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, care este cea mai complexă carte scrisă de mine, pe tema dezvoltării personale, a bunei feminități de admirat mult și a succesului personal, rețetarul de a o ține satisfacție pe toate planurile, acelea cu adevărat importante.

De ce să nu aduc aminte, din nou, despre cărțile mele, ca un fel de biografie, pentru că, de fapt, în anul 2002, am fost admisă la cea mai de prestigiu Facultate de psihologie din România, chiar dacă nu am și finalizat-o, alegând Job-ul, care m-a împlinit, la data aceea, împingându-mă să renunț către cursuri, în continuare, dar nu și la știința psihologie. Așadar, aducându-mi aminte, de această Facultate, dar, mai ales, de toată munca mea de cercetare în domeniul psihologiei, muncă funcțională, mie, din anul 2002 și până în 2023, pe care nu am abandonat-o, întru totul, vrând să cunosc și să mă autocunosc și să ajut înspre creștere, oamenii, și așa au și ieșit aceste trei cărți, de care sunt astăzi foarte mândră și fericită, sperând să îi îmbogățească și pe alții și să confere soluții, așa cum poate am avut și eu nevoie, la un moment dat...
Așadar, cum spuneam și în primele două cărți, fiind valabil și pentru cea de-a treia, de psihologie, nu ezita să îmbarci, în viață, cu această carte în mână, ea îți va furniza știință, chiar dacă ești la început, la cei douăzeci de ani ai tăi, sau chiar și la patruzeci, dacă vrei să te dezvolți, mai mult, *(și în cele ce privește situația față de afect). Ea este utilă și adultului, chiar și tinerei, care nu știe ce să facă, poate, într-o anume situație... Așadar, ai încredere în această achiziție și mai ales recomandăm să te folosești de ceea ce conține, unde crezi tu de cuviință, lărgindu-se bagajul de știință și de cunoștință.

Ca fostă studentă, cândva, mai demult, la Psihologie, care m-a atras, dar și ca studentă și absolventă la A.S.E., lucrând economic, știința economiei și a învățării generale economice și relațional faptice, bagajul meu de creștere, cu tot ceea ce sunt eu, mi-am dorit, totuși, foarte mult, să scriu și această carte de psihologie aplicată, toate studiile mele din acest domeniu sunt, de fapt, rezultatul intereselor mele pentru domeniile de dezvoltare personală, pe care am vrut să le cunosc și să le aplic, eu, însămi, pentru o viață mai îmbelșugată.

Am studiat, până la această vârstă, foarte multă Psihologie, interesându-mă imens domeniul și făcând în viața mea pașii necesari înspre succesul meu, notamente și ca scriitoare, fiind, însă, admisă și la o Facultate de Psihologie, cea mai bună din țară, cea de la Cluj Napoca, Babeș Bolyai în anul 2002. Pe care, însă, nu am finalizat-o, începând pe parcursul anilor de a studia în mod personal psihologia, pentru a mă înțelege pe mine și propriul sens, ca un drum căutat de ascendență. Fapt, care m-a pus să și studiez, psihologie, în mod suplimentar, de mai bine de douăzeci de ani, îmbogățindu-mă autodidact, cu timpul, vrând eu însămi să cresc, să mă dezvolt cât de mult, să mă autocunosc, psihologic, și iată-mă, să ajung să pot emite această carte foarte practică, chiar dacă m-am reorientat, foarte serios, mai ales către literatură, după studii, scriind, până azi, nu mai puțin de peste treizeci de cărți (de fapt, treizeci și cinci-șase, cu acestea), obținând succes, pentru fiecare, și fiind adnotate literar. Sunt cuprinse, de fapt, toate părerile mele pe aceste omenii, încercând să le cuprind foarte bine pe fiecare, în parte. Ca să le fi aplicat, eu însămi, multele și ”mutând muntele”, și învingând în multele provocări ale vieții.

De-a lungul anilor, mărturisesc, am urmărit îndeaproape Psihologia și domeniile de dezvoltare personală, pentru că mi-am dorit să am succes pe toate planurile, sau măcar pe majoritatea lor, mai ales, în acela de a deveni un om adevărat și de succes, în domeniul meu, dar și în mod social și practic, în stil foarte concret... Un om, care este multiplu a sieși, pe toate planurile, nu numai pe acela de Scriitoare, pentru a fi apreciată și considerată o persoană de mare calitate umană și ființială, numai un om bun... Dar, care mai les, un om care cunoaște din toate, viața, fațetele ei, pe feluritele ei paliere... A fost, un fel de râvnă, și în mine, de care nu mă pot dezice, azi sau niciodată, un fel de dorință înspre a crește, mereu, ca scop și conduită.

Această ocupație parcă de o viață, Literatura și cărțile, progresul meu literar, nu m-au făcut să uit, însă, Psihologia, pe care am iubit-o, și față de care mă răscumpăr, că nu am finalizat-o, în studiu, dar finalizasem A.S.E., totuși, Relații Economice Internaționale, anterior, ca Facultate, recuperând ceea ce pierdusem, însă, prin această Carte-cumulus, a tot ceea ce am eu mai bun, în materie de învățătură de dezvoltare personală și de principii utile, pentru o existență model, armonioasă și de succes. Așa cum o văd eu, sau cum am învățat, din experiența persoanelor, care au mers în paralel cu mine, și de la care am dedus, mult, învățătură. Cu timpul, s-a adunat foarte multă, pe care am notat-o, și aici. Învățătura inimii mele mereu îndrăgostită, parcă, poate... Capitolele, din carte, sunt profund gândite, după experiența mea de viață, de până acum, pe ceea ce am văzut în jur, și pe această temă, pe dezvoltarea responsabilă și proprie, cunoștința mea generală pe subiect, în psihologie, pe care eu însămi am vrut să o deduc, ca să cresc, apoi, este vorba de familie, observație multă, de peste tot, prieteni, cunoscuți, experiențe, testare proprie, cunoștințele mele aprofundate de psihologie și psihologie aplicată și știința vieții,intens studiate, ca materie foarte necesară pentru augmentare calitate de viață proprie.

Această carte este, de fapt, ca un cadou, sieși și celorlalți. Este un mod prin care înțelegi, mai mult, este un mod de pricepere a sensului vieții, în profunzimile lui, conținând și o ”familie de sfaturi”. Vârsta de ”douăzeci de ani” este o etapă, de fapt, care se parcurge cu multă transformare, de sine, atât teoretică (pentru că, nu-i așa, totul se învață, în viață) dar, mai ales, este vorba, tocmai mult, și de practică. Pe care am plasat-o, din ”Cartea vindecătorului și a oamenilor”, pentru a-i fi de ajutor, încă, în plus, femeii supărate, din iubire, care poate citește, și ea, aici...

Este un mod de a-mi face temele foarte bine și a nu lăsa, absolut nimic, la întâmplare... Vârsta de douăzeci de ani, cum spuneam, și în altă carte, este o binecuvântare, pentru orice tânăr, dar, și o parte a maturizării continue a individului, când, probabil, nimic nu este prea târziu... Orice persoană, care este foarte conștientă de sine însăși, trebuie să realizeze că orice schimbare se produce, numai și numai prin sine, iar viața este atunci, cu mult mai înainte, de fapt, numai ca o continuă provocare, ea poate deveni, așadar, provocarea schimbării și a îmbunătățirii capacităților individuale, prin ”secretul progresului” și numai prin învățare.

Deprinsă, și prin exemplele de viață, ale celorlalți și prin anumite concluzii. ”Prin studiul Psihologiei și prin propria agendă roșie, poate, cu coperți ademenitoare...” Un sfat, pentru a vă nota toate lucrurile care contează, în viață, astfel încât nimic să nu fie sau vină (tocmai) la întâmplare, haotic, inopinat. Cartea vine ca o metodică foarte bună, sper, va fi disponibilă spre vânzare și pe site-ul personal, la fel ca și celelalte două cărți, pe care le-am scris, în anul 2003. De ce, de fapt, este utilă și dezvoltarea personală: Probabil, puțină muncă, cu tine, chiar și în materie de relație dar și în autodezvoltarea ta, ca om, te va face mai curioasă și mai interesantă, pe tine, în viață, dar și mai interesată, mai împlinită. Îți va oferi bază și suport, încredere în tine, o viață materială bună, dar și premise sănătoase, ție, pentru ”amorul” foarte împlinit de mai târziu... Dar, să fii foarte conștientă de identitatea ta și în plin autorespect și frumusețe, chiar și atunci când mai târziu îți vei construi o familie. Poți testa independența, îți poți analiza propriile capacități de frumusețe și de succes.

Dacă te dezvolți, de aici, mai mult, vei fi mai lucid și mai pregătit inclusiv pentru o viață nouă, de familie, bineînțeles numai cu partenerul cel mai potrivit. Sunt sfaturile mele de viață, cu amprentă personală, păreri pe diferite arii ale vieții și ale experienței simple sau profund umane. Dar, mai ales, este analizată, în profunzimi nebănuite, psihologia propriei afectivități, care uneori insistă prea mult, înspre a-și găsi drumurile dintre cele mai viabile,înspre fericirea, dinspre o inimă prea mult bătucită, de căutare...

Rapunzel suntem, de fapt, fiecare femeie îndrăgostită. Și să nu ezităm, să lărgim sufletul și psihologia sufletească a lui Rapunzel, a noastră, femeilor care iubim, să ne punem de exemplu aceste întrebări ale cărții care poate, mâine, cel devreme, ne vor conferi mai multă înțelegere ca să apucăm ziua de mâine așa cum trebuie...Măcar puțin, întru ajutorul mai bun și clarificare... Și dacă nu suntem Rapunzel, și noi, măcar, putem înmâna această carte, unei prietene care se află în această situație, iar, desigur, cartea i-ar putea fi, acesteia, de ajutor...


MOTTO, DE CARTE :

”Sunt foarte prinsă, numai în durerea inimii mele, pe
care o ascult pentru că ea este amplă și este reală, îmi dă un
sens, în iubire.
Totuși, el nu pricepe nimic... Și mă trezesc foarte
singură și că plâng. În timpul acesta, nimeni nu înțelege mai nimic,
uneori stau în camera mea și mă întreb dacă cumva are rost să
mai plâng... Și, astfel, zilele trec una după alta, nu pot face
nimic altceva decât să plâng, nu mai înțeleg nimic, parcă, nici
azi, din toate acestea...”
(Frumoasa Rapunzel, Cuvintele ei...)

DESPRE CARTEA ”RAPUNZEL ȘI POVEȘTILE NOASTRE” (Laura Medeea Andreica)

De ce am scris, de fapt, această carte...

Această carte este a patra carte personală de psihologie și al patrulea proiect, în acest domeniu. Fiind o variantă de carte de poveste, cu un lirism pregnant, este o carte de beletristică și un fel de drum de poveste, pentru că sunt și scriitoare, și care mă face mândră ca scriitoare, nu cu efect neapărat numai curativ, de vindecare și cu sfaturi... Am ales să o public pentru nota ei simplă, cu efect de poveste și lirism de cuvinte, pentru tema de beletristică, nu neapărat curativă, pentru că îmi era dragă cartea, așa cum este ea acum. Dedic (și) această carte, tuturor femeilor ”care iubesc prea mult” fără să își pună problema să își judece întrucâtva sufletul și sentimentele... Eu le îndemn, însă, să priceapă, să încerce să înțeleagă, cu precădere, situația, în întregul el, și cu privire la el, și prin ceea ce trec, să fie conștiente de adevărul, cu privire la situația întreagă, pentru a conștientiza, de acolo, și măsurile...

Dar, mai ales, neînțelesurile legate de celălalt, acela care te lasă, pe tine, să îl aștepți, în turn, acelea trebuie, în mod musai, abordate întru desțelenire și pricepere, a întreg fenomenul, care te leagă de adevărul, cu privire la persoana aceea, la relația pe care ați avut-o până acum, la tipologia relațională și la ceea ce ar fi fost făcut, după aceea, ”înspre propria ta vindecare” și viață foarte sănătoasă și bogată, fie că îl vei mai aștepta, fie că nu... Și mamele noastre au fost monogame, așa că de ce să ne rușinăm că iubim, este foarte normal.

Le invit, totuși, pe fete, să privească înăuntrul lor, înăuntrul foarte intim, al sufletului, și să își judece sentimentele, să le analizeze pe fiecare dintre ele și să le dea o semnificație, dacă se poate, în mod logic.
De multe ori, logica descurcă, și ea, multe neînțelesuri... Pe care sufletul și sentimentele le pot, însă, obtura, timp de poate mulți ani. Sentimentul de multe ori obturează judecata, și se poate întâmpla ca frumoasa Rapunzel să nu înțeleagă, dinăuntrul ei, ceea ce face foarte bine sau poate chiar și ce greșește, în timp ce își trage, pe trup, rochia cea mai frumoasă din dulap și în timp ce se urcă, foarte mândră, în turnul ei decristal, ”iubind foarte mult, pe cineva special” și fiind foarte mândre, toate, și simțindu-se frumoase, ”de la atâta iubit”. Fii atentă!

Să nu ajungi, încă, să te plictisești ”de prea mult iubit” sau ”de cât l-ai iubit”, parcă, dacă ai și obosit, de iubit (parcă, încă). Neînțelegerea fenomenului (Pentru că, așa e) este evidentă, tu ești izolată în turn, așteptându-l pe el, întreabă-te, o secundă, dacă vezi cum trebuie sau cum arată, exact, lucrurile! Înainte să te hotărăști, cu privire la a-l aștepta! (Sfatul autoarei...)

Nu credeam că o să scriu, vreodată, o asemenea carte, cu această tematică, însă, i-am intuit vechea ei nevoie, pentru că dragostea este de fapt foarte veche și universală și pentru că ea are, de mii de ani, aceleași legi. Această carte a venit ca o nevoie de a înțelege procesul cel frecvent greoi al mecanismelor de inimă și pe cel al sentimentelor, venind, în ajutor, așa mi-am dorit eu, femeilor care pun mult suflet, într-o relație, așa numitul sindrom Rapunzel, așa cum l-am numit eu. Rapunzel, din câte știm, toți, era o femeie frumoasă, închisă într-un turn de cristal, aflată în așteptare. (Probabil, pentru întoarcerea prințului.)

În tot acest timp, ea nu își pierdea frumusețea, ci tocmai stătea, aproape imobilă, în acel turn, singurul lucru care se schimba fiind, însuși, ritmul timpului implacabil, care continuă să se scurgă, marcat fiind probabil, fiecare an (de stat, în interiorul turnului) și vizibil numai prin faptul că lui Rapunzel îi creștea, încă, părul ei frumos, fapt care este un simbol al implacabilității trecerii timpului și al inutilității acestui proces (de așteptare în turn). Au trecut, probabil, zeci de ani. Eu spun că trebuie să crerebralizezi, foate mult, situației, și e posibil să renunți la monogamia față de el/ei, trebuie să fii puternică, independentă, nu slabă, ci stabilă, tu urci, din sine, tu acum ești numai o femeie greu încercată, trebuie să înveți să te și descurci.

Sper ca această carte/acest pachet de două cărți, să fie disponibile, foarte curând. Urmăriți site-ul meu personal, și în continuare, pentru că, acolo, sunt up-date-uri, cu privire la munca mea în literatură. Cărțile sunt plăcute, au niște coperți foarte ademenitoare și foarte potrivite subiectului, bine ales, prin care am trecut, și eu... Prin toate aspectele de conștientizare și de vindecătoare de dependență narcisică, note celibatare, să înțelegem mentalitate simplă a bărbatului, de până acum...

Cele patru cărți de psihologie emise, personal, până la momentul de față:

Laura Medeea Andreica – ”Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci ce ani și peste...”, Carte de psihologie aplicată și ghid de îndrumare pentru tineri, CARTE DE PSIHOLOGIE (1.) (2023), 218 de pagini

Laura Medea Andreica – ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, Carte de psihologie și ghid de îndrumare secund, CARTE DE PSIHOLOGIE (2.) (2023), 328 de pagini

Laura Medeea Andreica – ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, Ghid terțiar, pentru succesul femeilor, (de conștientizare și vindecătoare a dependențelor de afect), CARTE DE PSIHOLOGIE (3.) (Ianuarie, 2024), 222 de pagini

Laura Medeea Andreica – ”Rapunzel și poveștile noastre”, un fel de basm de psihologie și de poveste, cu frumoasa Rapunzel, pentru a o ajuta să conștientizeze, real, dinamica dragostei, și să nu mai greșească niciodată... Să îl aducă înapoi, dacă ea vrea, de ce nu? Dialoguri de poveste, CARTE DE PSIHOLOGIE (4.) (Ianuarie, 2024), 190 de pagini

PENTRU SUCCESUL ACESTUI DEMERS, Vă rog cumpărați ambele cărți, și varainta explicativă „Rapunzel și poveștile noastre”, adică varianta de beletristică, dar și cartea de vindecare ”Ghidul frumoasei Rapunzel”. Cu dragostea, nu e niciodată, de glumă... Dublu ajutor, pentru a o deprinde și a o prinde, cum trebuie.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!