poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 836 .



Carte: Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci de ani și peste...
articol [ ]
Laura Medeea Andreica, autoare și scriitoare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [poema ]

2023-08-22  |     | 



Nume Carte: ”Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci de ani și peste...” (Laura Medeea Andreica)
”Carte de psihologie aplicată și ghid de îndrumare pentru tineri”
Autoare: Laura Medeea Andreica (pseudonim secundar) (Iulia Elize)
Număr paginație: 218 pagini alb negru
Format paginație: A5 (clasic)
Tema cărții: Dezvoltare personală (tehnici de creștere și succes ca persoană, în tinerețea cea fragedă...)
Domeniu (foarte specific): Psihologie, sfaturi, tehnică aplicată pe diferite domenii de interes dezvoltare
Editor: Editura PIM, Iași (anul 2023)
Păreri cu privire la tematică, adunate în douăzeci de ani de zile de studiu, cunoaștere și observații...
Număr capitole carte: 64+1 (și o introducere...) ”rama” cărții


M-am gândit să scriu, de fapt, această carte deosebită, pentru a ajuta, mult, tinerii, care ajung, poate, în situația de a se confrunta, real și practic, cu viața lor matură sau, poate, înspre maturizare, începând cu vârsta de optsprezece ani și poate și după (în jurul atingerii vârstei de 19 sau 20 de ani, cu aproximație, dar și la vârste mai ”amânate”, după, +30 de ani). Eu, însămi, mi-aș fi dorit să capăt, aceste sfaturi, cuprinse în carte, în timp foarte util, să citesc, însă nu am avut, în niciun caz, ceva asemănător, această carte cu sfaturi, la îndemână, simplu motiv că m-am confruntat, pe viu, eu însămi, cu majoritatea acestor experiențe, însă ”trăiesc practic”, aceasta este deviza, conștientizat...

Ca fostă studentă la Psihologie, dar și ca studentă și absolventă la A.S.E., cu tot ceea ce sunt eu, mi-am dorit, totuși, foarte mult să scriu această carte de psihologie, toate studiile mele din acest domeniu sunt, de fapt, rezultatul intereselor mele pentru domeniile de dezvoltare personală, pe care am vrut să le cunosc și să le aplic, eu, însămi, pentru o viață mai îmbelșugată.

Am studiat, până la această vârstă, foarte multă psihologie, interesându-mă imens domeniul și făcând în viața mea pașii necesari înspre succesul meu, notamente și ca scriitoare, fiind, însă, admisă și la o Facultate de Psihologie, cea mai bună din țară, cea de la Cluj Napoca, în anul 2002. Pe care însă nu am finalizat-o, începând însă de a studia în mod personal psihologia, pentru a mă înțelege pe mine și propriul sens, ca un drum căutat de ascendență. Fapt care m-a pus să și studiez, psihologie, în mod suplimentar, de mai bine de douăzeci de ani, îmbogățindu-mă autodidact, cu timpul, vrând eu însămi să cresc, să mă dezvolt cât de mult, să mă autocunosc, psihologic, și iată-mă să ajung să pot emite această carte foarte practică, chiar dacă m-am reorientat foarte serios către literatură, după studii, scriind, până azi, nu mai puțin de peste 30 de cărți (de fapt, treizeci și trei), obținând succes, pentru fiecare, și fiind adnotate literar.

Sunt de fapt cuprinse toate părerile mele pe aceste domenii, încercând să le cuprind foarte bine pe fiecare, în parte. Ca să le fi aplicat, eu însămi, multele și ”mutând muntele”, și învingând în multele provocări ale vieții.

Cartea are șaizeci și patru de capitole, unul fiind suplimentar. (Număr subiecte abordate.)

De-a lungul anilor, mărturisesc, am urmărit îndeaproape Psihologia și domeniile de dezvoltare personală, pentru că mi-am dorit să am succes pe toate planurile, sau măcar pe majoritatea lor, mai ales în acela de a deveni un om adevărat și de succes, în domeniul meu, dar și în mod social și practic, în stil foarte concret... Un om, care este multiplu a sieși, pe toate planurile, nu numai pe acela de Scriitoare, pentru a fi apreciată și considerată o persoană de mare calitate umană și ființială, numai un om bun... Dar, care mai ales, un om care cunoaște din toate, viața, fațetele ei, pe feluritele ei paliere... A fost, un fel de râvnă, și în mine, de care nu mă pot dezice, azi sau niciodată, un fel de dorință înspre a crește, mereu, ca scop și conduită.

Această ocupație parcă de o viață, Literatura și cărțile, progresul meu literar, nu m-au făcut să uit, însă, Psihologia, pe care am iubit-o, și față de care mă răscumpăr, că nu am finalizat-o, în studiu, dar finalizasem A.S.E., totuși, Relații Economice Internaționale, anterior, ca Facultate, recuperând ceea ce piedusem, însă, prin această Carte-cumulus, a tot ceea ce am eu mai bun, în materie de învățătură de dezvoltare personală și de principii pentru o existență model, armonioasă și de succes. Așa cum o văd eu sau cum am învățat, din experiența persoanelor, care au mers în paralel cu mine, și de la care am dedus învățătură. Cu timpul, s-a adunat foarte multă, pe care am notat-o, aici. Capitolele din carte sunt profund gândite, după experiența mea de viață, de până acum, pe dezvoltarea responsabilă și proprie, pe studiu și fiind întemeiate pe ce am văzut în jur, cunoștința mea generală pe subiect, în psihologie, pe care eu însămi am vrut să o deduc, ca să cresc, apoi este vorba de familie, observație multă, de peste tot, prieteni, cunoscuţi, experienţe, testare proprie, cunoştinţele mele aprofundate de psihologie, intens studiate, ca materie necesară pentru augmentare calitate de viață proprie.

Această carte este, de fapt, ca un cadou, sieși și celorlalți. Este un mod prin care înţelegi mai mult, este un mod de pricepere a sensului vieţii, în profunzimile lui, conţinând şi o ”familie de sfaturi”. Vârsta de ”douăzeci de ani” este o etapă, de fapt, care se parcurge cu multă transformare, de sine, atât teoretică (pentru că, nu-i așa, totul se învață, în viață) dar, mai ales, este vorba, tocmai mult, și de practică. Vârsta de douăzeci de ani este o binecuvântare, pentru orice tânăr, dar și o parte a maturizării continue a individului. Orice persoană, foarte conștientă de sine însăși, trebuie să realizeze că orice schimbare se produce, numai și numai prin sine, iar viața este atunci, cu mult mai înainte, de fapt, numai ca o continuă provocare, ea poate deveni, așadar, provocarea schimbării și a îmbunătățirii capacităților individuale, prin ”secretul progresului” și numai prin învățare.

În această carte, voi vorbi, așadar, despre secretul progresului, care este unul singur și pe care îl voi dezvolta, foarte mult, aici. Este progresul, de fapt, pe care îl descriu și ”îl fac să se arate” în/prin (și) această carte. Sperând ca această carte să îmbunătățească, în mod real, viața oricărui tânăr sau om în floarea vârstei, care o cumpără, și poate care nu este atât de documentat. La fel cum realitatea vieții m-a îmbogățit și pe mine, prin experiența mea de viață, proprie, pe care o las să transpară, ”imens”, ”în mod mare”, și prin această carte, de profund ajutor și una a împărtășirii rețetei progresului individual și al creșterii individuale, aceasta însemnând, simplu, valoare și succes...

Deprinsă și prin exemplele de viață, ale celorlalți și prin anumite concluzii. ”Prin studiul Psihologiei și prin propria agendă roșie, poate, cu coperți ademenitoare...” Un sfat pentru a vă nota toate lucrurile care contează, în viață, astfel încât nimic să nu fie sau vină (tocmai) la întâmplare, haotic, inopinat. Cartea vine ca o metodică foarte bună, fiind structurată în 218 de pagini și 65 de mini capitole esențiale, conținând păreri, pe tematică specifică. Cartea sper va fi disponibilă spre vânzare pe site-ul personal.

Sunt sfaturile mele de viață, cu amprentă personală, păreri pe diferite arii ale vieții și ale experienței simple sau profund umane.

Așadar, nu ezita să te îmbarci, și tu, în viață, cu această carte în mână, ea îți va furniza știință chiar dacă ești la început, la cei douăzeci de ani ai tăi, sau chiar și la patruzeci, dacă vrei să te dezvolți, mai mult. Ea este utilă și adultului, chiar și părintelui tânăr, care nu știe ce să facă într-o anume situație... Așadar, ai încredere în această achiziție și mai ales recomadăm să te folosești de ceea ce conține, unde crezi tu de cuviință, lărgindu-se bagajul de știință și de cunoștință.

Ce se poate spune, de fapt, despre unele cărți foarte utile... Această carte este un scump manual, o carte foarte folositoare de dezvoltare personală, psihologia vieții și ghid de îndrumare pentru cei tineri... Inclusiv partea de slăbit are o pondere deosebită, ca informație, garantând rezultate foarte mari și tehnici de reducerea poftei de mâncare.

Cartea este, desigur, ca un bun general și foarte folositor posesorului ei, uneori ea îl ține ocupat, alteori el nu mai vrea să se despartă de manual. Aceasta ești tu, ești și normarea a ceea ce ai ales să fii și să devii, tu ești tot. Pentru că numai tu contezi, succesul polivalent. Ea îți va fi de folos în viață, vei fi surprins. Este, desigur, o carte de ținut tot timpul la tine sau poți chiar și să o memorezi, să o aprofundezi și să o asimilezi, pentru că ea conține sfaturi foarte utile și care îți pot fi de folos, acum, sau mai târziu...

Cartea conține și o rețetă pentru alimentație, care să confere un corp de invidiat, chiar și la patruzeci de ani. Cartea se găsește în Biografie ”Poezie.ro”, cu multă importanță și bogăție (personală).

Mult succes, în descoperirea sinelui! Și determinare... Atât pe drumul literaturii, cât și al omului, care stă, drept, în tine, ești tu, în timp ce citești sau scrii, literar.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!