agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3529 .Editia a IV-a a Concursului de debut în volum
articol [ Presa ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2015-03-20  |     | 

Grupul RO KU a organizat pînă acum trei concursuri de debut în volum. Cîștigătorii celor trei ediții sînt:

2009 – Livia Ciupav cu volumul
2011 – Cezar Florin Ciobîcă cu volumul
2013 – Dan Norea cu volumul >

Motivația principală a concursului este aceea de a-i stimula pe cei care sînt pe punctul de a putea tipări primul lor volum de haiku. De a le întrerupe șovăiala, comoditatea, neglijența sau reticența cu care au tot amînat un gest atît de firesc. De aceea, el se adresează atît vechilor autori, cît și celor care scriu haiku doar de puțină vreme, atrași de concursurile noastre online.

Scopul secund este însă acela de a îmbogăți BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI cu volumele celor care nu s-au gîndit sau n-au îndrăznit încă să-și adune, să-și grupeze și să-și înșiruie poemele pentru a încropi un volum, deși valoarea lor a fost confirmată prin rezultatele din concursuri și poemele publicate în reviste sau volume colective. Acest al doilea obiectiv este profitabil pentru întreaga comunitate a iubitorilor de haiku și, mai ales, pentru cei care se apropie acum sau vor veni în continuare către poezia de sorginte niponă. Ei vor găsi tot mai mulți autori diferiți și valoroși a căror lectură să le îndrume gustul.

A publica un volum pe hîrtie înseamnă un efort suplimentar pentru redactarea textelor, pentru a căuta o editură convenabilă și poate un cost prea ridicat pentru un buget precar. Propunînd publicarea online, venim în întîmpinarea celor care au material pentru un volum și vor să fie prezenți cu el pe internet posibilitatea de a-l publica la un preț modic și cu eforturi minime. Publicarea online are și avantajul că oricînd textele pot fi retușate, volumul întreg revizuit și înlocuit cu noua variantă. Ea poate fi astfel o operațiune pilot în vederea publicării pe hîrtie.Regulamentul
celui de al patrulea concurs de debut în volum1. Concursul de debut în volum este un concurs organizat și finanțat de GRUPUL RO KU.

2. Pot participa la concurs toți cei care nu au publicat un volum personal de haiku pe hîrtie, (chiar dacă au publicat alte genuri de poezie niponă în volume personale sau colective pe hîrtie, au publicat haiku în volume personale care cuprindeau și alte genuri literare sau au publicat o plachetă online în BRK).

3. Toți participanții vor beneficia cu această ocazie de publicarea volumului cu care intră în competiție într-o secțiune specială a BRK, intitulată CONCURS DE DEBUT 2015.

4. Volumele prezentate pentru concurs trebuie să cuprindă un număr de 70-100 (nici mai multe, nici mai puține) poeme haiku care să fie organizate în capitole (pe anotimpuri sau pe alte teme), ca un volum finit prezentat spre publicare. Cei care nu sînt utilizatori prea pricepuți ai wordului e preferabil să nu facă niciun fel de formatări suplimentare față de cele implicite (ale aplicației), lăsînd totul în grija mea. Spun asta din experiența anterioară.

5. Trimiterea volumelor pentru publicare poate fi făcută pînă la 1 iulie 2015 online (într-un fișier word), pe adresa email [email protected] sau prin poștă, (într-un manuscris dactilografiat), la adresa poștală: Corneliu Traian Atanasiu, str. Nera 2, bl. OD5, sc. 1, ap. 15, 061787 București, sector 6.

6. Costul tehnoredactării pentru publicarea în BRK va fi de 200 lei pentru fișiere doc (sau docx) și 250 pentru manuscrise dactilo, încasări care vor constitui fondul cu care se va finanța tipărirea volumului cîștigător. Depunerile pot fi făcute pe numele Corneliu Traian Atanasiu în contul RO90RNCB0295068840000001 deschis la BCR (sau prin poștă la adresa menționată mai sus). Toți cei înscriși în concurs vor primi gratuit prin poștă volumele cîștigătoare la primele trei ediții ale concursului.

7. Juriul care va aprecia volumele înscrise în concurs și va desemna cîștigătorul va fi format din Șerban Codrin, Dan Doman și Corneliu Traian Atanasiu.

8. Rezultatul concursului va fi anunțat pe 1 septembrie 2015.

9. Volumul cîștigător va fi tipărit din sumele primite pentru participarea la concurs. Cîștigătorul va primi gratuit 100 de exemplare (iar dacă va dori mai multe va trebui să contribuie la suplimentarea tirajului).

10. Toți participanții vor figura cu două pagini de prezentare la sfîrșitul volumului cîștigător și vor primi și ei un exemplar.

Pentru orice nelămuriri, puteți folosi adresa [email protected]


.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!