poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5704 .



Vali Slavu – „Călătorie în lumea fabulei”
articol [ Evenimente ]
Lansare de carte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dorinacostea ]

2014-10-01  |     | 




















După ce, în urmă cu cinci ani, Vali Slavu câștiga primul său premiu la un festival de epigrame, ascensiunea ei a fost deosebit de spectaculoasă, pe tărâmul umorului, astfel că autoarea a atins, de curând, pragul de 50 de premii! Pe lângă epigrame, a cucerit lauri și la parodie, poezie umoristică, proză umoristică, fabule și chiar fotografie umoristică. O diversitate care ilustrează cât se poate de bine înzestrarea sa între-ale umorului.
Anul 2014 consemnează apariția primului volum de autor, „La fereastra copilăriei”, o carte de poezii pentru copii. Un debut de bun augur, din moment ce îi urmează, nu peste mult timp, o nouă carte, ”Despre școală, mai în glumă, mai în serios”, care reunește scrierile sale umoristice având ca subiect școala, texte premiate la diferite festivaluri de umor și epigramă.
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe cel de-al doilea volum, că Vali Slavu se ivește la orizont cu o nouă lucrare - ”Călătorie în lumea fabulei”, a cărei lansare va fi mâine, 2 octombrie, la Deva.
Volumul cuprinde 37 de fabule și a apărut cu sprijinul Sindicatului Învățământului Preuniversitar al Județului Hunedoara, în cadrul Concursului de manuscrise „Magister 2014”.
În județul Hunedoara, a devenit o tradiție ca Ziua Mondială a Educației să fie întâmpinată cu diferite manifestări reunite sub genericul „Săptămâna educației”. În calendarul acțiunilor organizate cu această ocazie, este cuprinsă și lansarea volumelor editate în cadrul concursului de manuscrise, câștigătoare la cele trei secțiuni: „Manuscrise cu tematică educațională”, „Literatură de specialitate” și „Literatură”. Unul dintre ele este acest volum de fabule. Așadar, lansarea va avea loc în data de 2 octombrie, în Sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, după dezbaterea publică „Cadrul didactic: statul și soluții”.

 photo copcopcrop_zps439a0367.png

„Călătorie în lumea fabulei” cuprinde toate poeziile moralizatoare scrise de Vali Slavu, majoritatea fiind premiate la concursurile de profil.
Prefața este semnată de domnul George Corbu – președintele Uniunii Epigramiștilor din România – care subliniază faptul că „slujind deopotrivă, cu grație și dezinvoltură, epigrama și fabula – cele două arte care-și datorează noblețea patronilor lor, Marțial și Esop – autoarea a conștientizat în mod inteligent, în calitatea sa de cadru didactic, că apelul la aceste „accesorii” educaționale nu poate fi decât benefic.
Punându-și semnătura pe un volum exclusiv de fabule, înainte de a-și edita volumul de epigrame menit a-i consolida statutul dobândit în breasla oamenilor de spirit, Vali Slavu dovedește nu doar o predilecție pentru această specie literară, ci o adevărată vocație.”

Ilustrația copertei este realizată de Teodora Slavu – fiica autoarei.

 photo copertaIV_zps2dfcbea7.jpg

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!