poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5971 .



Lansarea volumului de versuri "In burta grasa a pestelui de duminica" - Sorin Lucaci
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [denilucaci ]

2012-04-20  |     | 



Editura Herg Benet are plăcerea să vă invite la lansarea volumului de poezii "În burta grasă a peștelui de duminică" de Sorin Lucaci. Evenimentul va avea loc marți, 24 aprilie, de la ora 19.30, în Club La Scena (Calea Călărașilor nr. 55, București).

Vor vorbi despre noua apariție editorială Mugur Grosu și Cristina Nemerovschi. Moderator: Alex Voicescu.

Sorin Lucaci s-a născut în 1970 la Bucuresti, din părinți ardeleni. A urmat cursurile liceului de filologie-istorie “Zoia Kosmodemianskaia” din București. A absolvit Facultatea de Psihologie a Universității Hyperion în 1994. Înainte de 1989 a fost membru al cenaclului “Sagetatorul” condus de Tudor Opris.

A publicat în revistele literare SLAST (1989), Contrapunct (1990 și 1991), Litere ,Caiete Silvane, Viața Românească, Acolada, Apostrof, Cafeneaua literară, Singur, Vatra Veche, Vitralii, Citadela, Orizont, Arca, Tribuna, Familia.

A debutat în volum în 2009 la Editura Vinea, cu “revolta îngerilor”.

Despre "În burta grasă a peștelui de duminică":

"Poemele lui Sorin Lucaci aparțin unui spirit fantast, capabil de remarcabile performanțe imagistice, configurate ades după rețeta bine verificată a imageriilor suprarealiste. Dincolo însă de această abilitate tehnică, pentru care ar putea să trezească multe invidii, există un filon prețios de melancolie, pe care poetul știe să-l valorifice în fracțiuni bine dozate, fără urme evidente de patetism. Îmbibate de umoarea neagră, atât de caracteristică pentru firile saturniene, textele sale notează temperaturile interioare ale unei vitalități problematice, pentru care viața se desfășoară au ralenti, cu o resemnare dezabuzată, ce alunecă uneori spre grotesc și sarcastic." (Octavian Soviany)

"Asta e o prostie – că toți trebuie să fim absolvenți de management la suflet! Uite, Sorin Lucaci nu se rușinează să-și plimbe romantismul la ore de vârf. Parcă spre a da peste nas celor care-l vor ștampila drept ciudat, el propovăduiește poezia, deplânge inutilitatea poeților și imaginează o copilărie în Ucraina. Fără poezie, totul i se pare aiurea, grosolan și zevzec. Și atunci se apucă să reconstruiască lumea după pofta lui, cu exoticale și târguri de provincie, ca pe vremea rafinaților simboliști. În lumea asta recondiționată se poartă aripile, deșertul și citricele. Totul împachetat cu grijă într-o disperare de zile mari, într-o tristețe care se revarsă în carnaval. Zici că ultimul poet e pus la zid, iar el le face dedicații celor din plutonul de execuție. Îți trebuie curaj să fii poetic în ziua de azi, nu glumă." (Felix Nicolau)

"Sorin Lucaci este un poet mizantrop și deloc cabotin. Chiar dacă versurile sale închipuie scenarii fantastice sau absurde, acest lucru se petrece numai pentru că unghiul privirii este altul decît cel din care sîntem obișnuiți să ne uităm. Insolitul imaginilor și întîmplărilor „narate” liric – poetul are simț epic – ține trează atenția cititorului. Lumea văzută prin prisma lui Sorin Lucaci este una „de cumpărat”, o lume ieftină și larvară în care pînă și faptul de a te salva prin literatură este o simplă ipoteză cu un mare coeficient de relativitate (în patria mea poeții nu au ce căuta – clamează autorul). Pesimismul este adesea jucat, mai ales de tinerii poeți, dar la Sorin Lucaci este o stare naturală, bine valorificată scriptural. Văd în Sorin Lucaci un poet original, autor al unor texte cu substanță și care mizează pe acest conținut „greu” iar nu pe artificii verbale, deși manevrează cuvintele cu abilitate. Evoluția sa este demnă de atenția publicului și a criticii." (Horia Gîrbea)


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!