poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3753 .



Forumul Educației 2011 și oligopedagogia
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Propi ]

2011-05-15  |     | 



La ROMEXPO, în intervalul 12-15 mai 2011, cadrele noastre didactice necuprinse în reciclări privind evaluarea pe bază de platforme de teste deprimante pentru elev, au putut admira în Pavilionul C1, EDU – Expoziție de oferte educaționale și pregătire profesională, documentație, cărți și material didactic, echipamente și mobilier școlar, rechizite.
Forumul Educației 2011 nu s-a mai desfășurat ca în 2010, în condiții perfecte de invidiat, la Hotel Marriott, ci în cadrul acestui EDU-expo, seducătorul program deplin occidentalizat, putându-se încă citi pe site la pagina Inscrieri.
Iacă dar că profesorul cu liceeni bogați sau performanți a putut afla ce bine e să studiezi în France, Netherlands, Denmark, Sweden, UK, Germany. Și că se poate cumva importa sistemul, dovadă exemplele de buna practică pentru toate nivelele preuniversitare: Grădinița Little London, Școala Internațională Cluj, Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași (bacalaureat internațional). Alte incitante seminarii: Start your IT Career. From zero to hero!; Importanța studiilor în străinătate pentru dezvoltarea personală; Programul ERASMUS în România; Eliminarea examenului de admitere la facultate; Internationalising student experience: global understanding, global connections; Valențe socioeducaționale ale șahului; Cum putem schimba prin voluntariat sistemul educațional românesc?; Ora de Știință cu Profesorul Trăsnit; Ceea ce nu știai despre procesul Bologna.
Presa centrală, cu televiziuni cu tot s-a focusat însă pe alegerile din PDL, al căror rezultat era dealtfel previzibil, necandidând și dl ministru Funeriu. Doar la TVR1, emisiunea „50 de minute cu Pleșu și Liiceanu”, din 15 mai 2011, s-a dedicat oligopedagogiei, reieșind că dl Liiceanu știa de Spiru Haret și Luminarea Poporului, având milă și de salariile mici de azi, din educație și sănătate. Dar dl Pleșu a citat, totodată, din Dilema sesizări de cazuri de manuale școlare, evident nu de la Humanitas, cu diferite perle, sau de acțiuni extracurriculare de pe didactic.ro cu titluri neeuropene, cum ar fi „Doamne, ocrotește-i pe români!“, ceea ce structural e cam cum cerea finanțistul Varujan Vozganian, CALITATE, dacă vrea corpul didactic salarii nu ajutoare sociale, interesantul dialog, în care s-a vorbit și de performanțele finlandeze (fără a se descrie recrutarea profesorilor, pe bani, dintre cele mai performante elemente, care la noi pleacă la export) spulberând astfel în memoria gloatei titlul de presă de săptămâna trecută Profesorii, cei mai săraci angajați din România, ceea ce ne împinge să credem că oligopedagogia instalată în anul eclipsei 1999 încă este suportabilă și, chiar dacă profesorul o fi cel mai lacom consumator de carte, ea va hălădui multă vreme, cât burghezia de șpagă se va baza pe mai mulți băieți deștepți decât burghezia de merit.
Pentru aceiași iubitori de educație și cultură, reamintim că urmează, tot la ROMEXPO, a șasea ediție a prestigiosului Salon internațional de carte, țara invitată fiind Ungaria (25-29 mai 2011), iar ca un fel de avanpremieră bacoviană de plumb la Bookfest, nu trebuie să scăpăm Târgul de articole și servicii funerare, 19-22 mai 2011, Centrul Expozițional ROMEXPO:
„EXPO FUNERARE, eveniment destinat industriei de profil, își propune să ofere o imagine completă a sectorului, un târg dedicat producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de articole funerare, prestatorilor de servicii funerare, lucrătorilor în administrarea cimitirelor, prestatorilor de servicii complementare în domeniul funerar, vizitatorilor specialiști și publicului larg“.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!