poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5508 .



Interviu cu poeta Victoria Field
articol [ Interviuri ]
Colecţia: Intersectii Culturale

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [caterinaivescu ]

2011-02-13  |     | 



Fiind prima dată când am ocazia să stau de vorbă cu un scriitor, aș vrea să știu când ați început să scrieți. V-a inspirat o anumită carte, o poezie sau exprimarea emoțiilor și experiențelor dumneavoastră a fost o modalitate de a păstra legatura cu eul interior?

Mi-a plăcut întotdeauna să citesc și să scriu – credeam în povești și mult timp am fost pasionată de scriitorul de cărți pentru copii, Enid Blyton. Scriam jurnale intime în adolescență și trimiteam scrisori lungi prietenilor și familiei. Am înțeles puterea cuvintelor, ca modalitate de a păstra legătura cu sinele, numai după primul atelier de lucru, în 1995.

Vă inspirați din tot ce vă înconjoară pentru a scrie poezie. În poezii ca Along the River Fall, Dead Beech Tree at Tribal sau St. Elizabeth’s se află natura, istoria și un sentiment de particularitate. Există o temă preferată care se repetă în operă?

Deocamdată, mă interesează efectul pe care-l produce lumina în natură- mai multe poeme le găsiți pe blogul meu - www.thealmostisland.blogspot.com

Poezia Petition mă duce cu gândul la sanctitate, la ceva care poartă trăsături sfinte. Ce fel de influență credeți că joacă religia în poezia dumneavoastră?

Sunt creștină și privesc religia într-un mod serios. Locuiesc în Cornwall, unde există o tradiție în privința creștinismului cu influențe celtice, iar poezia Petition se referă la acest fapt. Petition are multe semnificații, iar când am scris-o, peste tot existau petiții împotriva războiului din Iraq.

Catedrala din Cornwall deține, probabil, un rol important în pozia dumneavoastră. Ce trăsături ale catedralei sau din jurul acesteia v-au atras atenția în mod special?

Am fost scriitor în rezidență la Cadedrala Truro în 2006 și am luat parte la seviciul divin încă din 1999. Este o clădire modernă, foarte simplă și gotică prin excelență. În Many Waters, am încercat sa ofer un răspuns direct cadedralei și oamenilor săi, celor care nu sunt întinați de „cunoaștere” și dogmă.

Considerați că volumul Many Waters aduce o perspectivă diferită în poezia dumneavoastră?

Da, într-o mare măsură, a fost o poezie desfășurată în spațiul public, pentru cei care nu au o prea mare experiență referitoare la poezia contemporană.

Credeți că experiența legată de Catedrala din Cornwall a produs o schimbare asupra perspectivei poetice?

Da, mi-a adâncit dorința de a scrie despre experința mea religioasă și despre Dumnezeu- ceea ce nu e ușor într-o lume laică și raționalistă.

Ce fel de semnificație au volumele Olga’s Dreams și Many Waters în viziunea dumneavoastră?

Olga’s Dreams este o lucrare de ucenicie, care adună câte puțin din fiecare. Many Waters are o coeziune mai mare și răspunde unui scop anume.

Ați refuzat vreodată sau ati întârziat publicarea unor poezii din cauză că nu răspund viziunii dumneavoastră sau motivelor alese?

Da, deseori, am multe poezii nepublicate, care nu sunt gata.

Din calitatea de poet terapeut, ce sfat le-ați da persoanelor care ar vrea să urmeze o astfel de terapie, însă nu sunt înzestrate cu talentul de a scrie?

Majoritatea oamenilor pot folosi poezia în scop terapeutic, chiar dacă nu sunt poeți- este aceeași situație când cânți sau dansezi- nu este nevoie să fii cântăreț sau dansator ca să te bucuri de efectele benefice. Vă rog să vizitați pagina web www.jkp.com și blog-ul unde am explicat rolul terapeutic al scrisului.

Ați putea spune câte ceva despre proiectele dumneavoastră literare în viitorul apropiat?

Acum sunt în curs de încheiere a unui jurnal referitor la pelerinaj și căsătorie. După care intenționez să încep o nouă carte, o nouă colecție de poezii și o piesă de teatru.








Sursa:

http://www.poetrypf.co.uk/victoriafieldpage.html
Victoria Field s-a născut în Londra în 1963. S-a mutat în Cornwall în anul 1999,unde acum lucrează ca sciitoare si poet terapeut, după ce, în anii anteriori, a lucrat si a locuit în Turcia, Rusia si Pakistan. A publicat două colecții de versuri, "Olga’s Dreams" și "Many Waters", ambele primind premiu din partea presei . "Many Waters" se inspiră din perioada de rezidență de un an la Catedrala din Truro. Poeziile sale au fost difuzate de postul de radio BBC Cornwall, Radio 3 si Radio 4. De asemenea, scrie beletrisctică si dramă, două din piesele de teatru fiind puse in scenă de Teatrul din Cornwall: "Blood"(2005) și "Glass Heart"(2006). Operele sale de beletristică, pozie si teatru au primit numeroase premii.

A dobândit calitatea de poet terapeut calificat din partea US National Association for Poetry Therapy în 2005 și 2006, și a primit Premiul Pioneer pentru activitatea sa in domeniu. Oferă ateliere de lucru în diverse instituții de educție, sănătate și locuri publice și a co- editat două carți despre activitatea de a scrie cu rol terapeutic- "Writing Works" (în colaborare cu Gillie Bolton și Kate Thompson, JKP, 2006) si "Prompted to Write" (în colaborare cu Zeeba Ansari, 2007).
De asemenea, a publicat o carte pentru copii, "The Gift"( 2007). Este membră a grupului de poezie Falmouth Poetry Group și fost director la Lapidus.

Prima colecție de versuri, "Olga’s Dreams" a primit recenzii favorabile si a fost descrisă de Poetry London drept „fermecătoare”. Cotidianul Western Morning News a descris colecția ca fiind „extraordinar de senzuală, … deosebită si fascinantă”, iar Raw Edge „genul de carte pe care ți-ai dori-o să fie „ispititoare”. Una din nuvele a fost descrisă de The Times „un proiect de lecție în derulrare”, iar de ziarul local West Briton “ un exercițiu de suprarealism disociat”. Îi place să fie, citându-l pe Hugh MacDiarmid, „acolo unde se întâlnesc extremele”.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!