poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5717 .



Salonul Internațional ART EN CAPITAL 2010
articol [ Cultura ]
23-28 noiembrie 2010, Grand Palais, Paris

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Marina ]

2010-11-28  |     | 














Grand Palais, ©Marina Nicolaev



Aflat la a V-a Ediție, în perioada 23-28 noiembrie Salonul Internațional „ART EN CAPITAL” și-a deschis porțile la Grand Palais la Paris pe Champs Elysées.

Photobucket

În acest spațiu generos se întâlnesc întotdeauna cinci saloane reprezentative importante unde șansa de a fi remarcat de galeriști, colecționari sau public creste exponențial incredibil pentru fiecare dintre cei 2000 de artiști plastici expuși. Aici în acest an, am întâlnit pictori, sculptori, gravori, plasticieni, fotografi, arhitecți din toate colțurile lumii, fiecare având alt stil, altă manieră de a se exprima plastic, altă școală într-o simbioză eclectică de excepție.

Photobucket
arh. Taylor Ishmael (dr) și colegii, ©Marina Nicolaev

Cele 5 saloane istorice sunt:
Société des Artistes Français - Societatea Artiștilor Francezi
Această Societate ce reunește așa cum ne confirmă si site-ul oficial al evenimentului anual, delegații de artiști din „Cambodgia până în Columbia și din Honduras până în România” este prezidată de Viviane Guybet.

Salon des Artistes Indépendants - Salonul Artistilor Independenti
Un alt salon cu tradiție fondat în 1884 aflat sub conducerea președintei Dominique Chapelle a oferit vizitatorilor în acest an lucrările delegațiilor din China, Grecia, Italia, Brazilia și Rusia. Sloganul arhicunoscut « Ni Jury Ni Récompense » permite expunerea fără o selecție prealabilă.

Comparaisons – Comparatii
Salon fondat in 1956 de o femeie Andrée Bordeaux-Le-Pecq, este astazi condus de Paul Alexis. De-a lungul timpului, aici au expus artiști consacrați printre care: André Lhote, Antonio Tapies, Poliakoff, Matta, Arman, Yves Klein, Veira Da Silva, Alechinsky, Lindström, François Morellet, Utrillo, Vlaminck, Chaissac, Raysse, René Magritte, Jean Messagier, Mimmo Rotella, Man Ray, Picasso, Salvador Dali, Antoni Clavé, Van Dongen, Christo, André Masson, Bernard Buffet, Olivier Debré, César, Jacques de Villegle, Niki de Saint Phalle, Atlan, Hains, Lanskoy…Un spațiu generos în care este o onoare să fii invitat să expui.

Salon de Dessin et de la Peinture à l’eau - Salonul de Desen și Acuarelă
Este un salon fondat în 1949 de către Masson, Villon, Berthommé Saint-André, Cadiou, Planson, Chapelain-Midy, Raymond-Martin, Brayer, Dunoyer de Segonzac, de Waroquier ș.a. Inițial dedicat desenului în 1954 a fost adăugată și secțiunea Acuarelă și a devenit Salonul de Desen și Acuarelă. Este prezidat de Jean-Maxime Relange. În acest an invitatul de onoare al acestui salon artistul Christian Billet, Artist oficial al Armatei Franceze, Chevalier des Arts et des Lettres, membru fondator al Salonului „Art en Capital” și Președinte de onoare al Artiștilor Francezi. Salonul prezintă delegații de artiști din China, Suedia, Monaco și Japonia. Pe simezele Salonului de Desen și Acuarelă au fost prezenți artiștii cărora li s-a organizat retrospective in acest an: Berthommé Saint-André, Villon, André Lhote, Zao Wou Ki.

Printre mulți alți artisti mai mult sau mai puțin cunoscuți, am întâlnit-o pe pictorița franceză de origine română, Raluca Vulcan a cărei operă am mai semnalat-o.

Photobucket
Raluca Vulcan și alți invitați ©Marina Nicolaev

Société Nationale des Beaux-Arts - Societatea Națională a Artelor Frumoase.
Înființată în 1900, Societatea Națională a Artelor Frumoase are o prestigioasă evoluție de-a lungul timpului. Astăzi este condusă de François Bellec.

Salonul „ART EN CAPITAL” 2010 mi-a oferit o surpriză neașteptată prin premierea cu Medalia de aur pentru Arhitectură a colegului Fabrizio Exposito, arhitect artist, membru al Asociației „Ligne et couleur”, care în 2008, a fost prezent la Salonul internațional ARTIS din București.

Photobucket
Fabrizio Expozito ©Marina Nicolaev

Însă surpriza cea mai mare a Salonului „ART EN CAPITAL” 2010 o constituie Medalia de Onoare obținută de sculptorul VIRGIL Artist oficial al Armatei Franceze din 2007, de naționalitate franceză, originar din Cluj, a cărei creație autentică și originală este realmente excepțională.

Photobucket
VIRGIL și admiratorii săi, ©Marina Nicolaev

Salonul „ART EN CAPITAL” 2010 a constituit o revelație estetică și în acest an, prilej de meditație și deschidere spre frontispiciile încununate cu lauri ale Artei contemporane.

Photobucket
Grand Palais, ©Marina Nicolaev

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!