poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6820 .



Florin Chilian și Cristian Pațurcă vor cânta pentru Doru Mărieș în Piața Universității
comunităţi [ poezie.ro ]
Astazi, vineri, 9 octombrie 2009, la orele 17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Marius Marian Solea ]

2009-10-09  |     | 



În timp ce scriitoarea germană de origine română Herta Müller a fost recompensată, ieri, cu Nobelul pentru literatură 2009, pentru onestitatea prozei în care descrie un peisaj al dezrădăcinării, al ororilor securitatii din perioada comunista, in România se moare pentru dreptate. Aceiași securiști, criminalii din Decembrie 1989, condamnă la moarte un om pentru adevărul Revoluției Române.

Azi, vineri, 9 octombrie 2009, la orele 17.00, Florin Chilian și Cristian Pațurcă vor cânta în fața Teatrului Național din București în semn de solidaritate cu Președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, domnul Teodor Mărieș, aflat în ce-a de-a 66-a zi de greva foamei. Florin Chilian și Cristi Pațurcă vor să tragă, prin intermediul muzicii, un semnal de alarmă cu privire la starea gravă a sănătății lui Doru Mărieș și, deopotrivă, la indiferența autorităților față de protestul acestuia. Și au ales cel mai potrivit loc pentru asta – Piața Universității, simbol central al drepturilor și valorilor pentru care luptă, de aproape 20 de ani, atât Doru Mărieș, cât și asociația pe care o conduce.

Florin Chilian a sprijinit de la început, inclusiv pe site-ul personal, protestul lui Doru Mărieș împotriva modului în care autorităților române – în frunte cu Procurorul General al României, Laura Codruța Kövesi și procurorul-șef al Secției Parchetelor Militare, Ion Vasilache – au ales să ignore dispozițiile Curții Europene a Drepturilor Omului și să îi împiedice accesul la documentele din dosarul Revoluției, iar Cristi Pațurcă, ale cărui cântece „ale golanilor” rămân pentru mulți mementouri ale Pieței Universității din ’90, este membru al Asociației „21 Decembrie 1989”.

Menționăm că Doru Mărieș, internat în Spitalul Universitar București și aflat sub perfuzii de peste o săptămână, a început greva foamei pentru a obține respectarea dreptului său legitim (atât personal, cât și în calitate de președinte al Asociației „21 Decembrie 1989”) de a obține o copie a integrală a dosarului Revoluției, conform deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului căreia i s-a adresat în 2007 după epuizarea mijloacelor de aflare, prin intermediul justiției, a adevărului despre crimele din decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990.

Concertul de pe 9 octombrie e un prilej de solidarizare cu protestul unuia dintre puținii oameni care încă mai speră în dreptate pentru morții și răniții Revoluției.


Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați:

persoană de contact: Matei Ionuț

Tel. 0721509538

Email: [email protected]

Vă mulțumim și vă așteptăm,



Asociația „21 Decembrie 1989”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!