poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5720 .



Ocupația: forumist
articol [ Polemica ]
Fragment din cartea Þara lui Gaiță Colecţia: Texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ioanid ]

2009-09-17  |     | 



Tache e un individ aprent normal, pe care l-am cunoscut la ziua unui prieten. Era cu laptopul după el și toată seara a stat într-un colț al camerei și a trimis mesaje pe internet. Dacă-l întrebi ce ocupație are îți răspunde fără să clipească: Forumist. Pentru cei care nu știu, forumistul este un animal social pe cale de răspândire, (înrudit cu șobolanul de net, după cum reiese dintr-un articol al singurului ziarist cu barbă din Rmânia care a ales să scrie asta pe barba lui) a cărui ocupație zilnică este de a-și da cu părerea despre diverse teme postate pe internet, care mai de care mai interesante: „Cum să agăți o fată pe internet”, „Totul despre arta gătitului”, „Femeile și orgasmul”, Politică la greu” etc. Tache intră pe forumuri pentru că: „ mă simt ca la război, deși n-am făcut armata, că eram prea mic de statură și toată lumea îmi zicea „Girafă mică”și toată copilăria am fost foarte interiorizat și mi-am ros unghiile și de la mâini și de la picioare. De când a fost numit dl. Boc Prim Ministru, am mai crescut și eu câțiva centimetri în ochii mei.”

Iată câteva exemple de Nick-uri folosite de Tache: „vaspargpetoti”, matrix4”, „gigicontra”, „periscop”, "mi-e rau”, „tinarulninja”, „smecheriinumoare”.
„La început”, povestește Tache, „totul a pornit ca o distracție, ca un mod plăcut de a-mi petrece timpul liber, după ce am fost concediat de la unul din serviciile române secrete, pe motiv că, în timp ce-l filam pe personajul cu nume de cod „guzganul rozaliu”, mi-a venit ideea să-l strig chiar așa, să văd dacă se întoarce. Și s-a întors. În schimb, eu a doua zi nu m-am mai întors la servici, urmare a sms-ului pe care l-am primit de la Șefu: „LOL, ai fakt kkt praf Tache. De mâine DND”, DND, însemnând „do not disturb”, adică stai draq acasă și nu mă mai deranja. Poate și din cauza frustrării am intrat în primul internet cafe care mi-a iesit în cale, m-am logat cu nick-ul: „vaspargpetoti” și-am început să-mproșc cu noroi în stânga (pe blogul lui Geoană) și-n dreapta (pe blogul lui Crin Antonescu).”

„Și cum îți câștigi existența?” „La început mi-a fost foarte greu. Mai vindeam câte un nick de Mirc, câte un id de mess, mai faceam câte o clonă la comandă. Mai târziu, după ce am determinat, prin comentariile mele pestilențiale, închiderea câtorva forumuri, blog-uri și chiar a câtorva site-uri de politicieni, am început să primesc mesaje pe e-mail în care, pe lângă înjurăturile de rigoare, mi se propuneau și diverse colaborări contra cost. A contat foarte mult experiența pe care o căpătasem în serviciile secrete și stăpânirea unor tehnici ca: insinuarea, denunțul calomnios, turnătoria, manipularea etc. Cel mai ușor a fost pe blog-ul Elenei Udrea unde, la postul dânsei: „Comisia parlamentară de execuție a Elenei Udrea” am publicat câteva poezii de dragoste, ca să-i mai ridic moralul și ca să abat atenția de la acuzațiile ce i se aduceau. Am folosit nik-ul: „pleșuvultăudrag”. Pe blogul lui Năstase mi-am folosit în schimb tot arsenalul din dotare, plus cuvinte ca: limbric, sfertodoct, mafiot, urangutan gay, misogin, șulfă bătrână, trepăduș de serviciu, lingău, scârbă penală, canalie arogantă, (asta am folosit-o cu succes și pe site-ul lui Mircea Badea), bugetofag (ăsta din urmă nu știu ce înseamnă, dar mi-a plăcut cum sună). A dat bine la polemică, domnul Năstase a testat promptitudinea cu care admiratorii săi au sărit să-l apere și m-a răsplătit pe măsură. Recunosc că multe dintre cuvintele și expresiile folosite le-am „împrumutat” din arhiva ziarului România Mare, cu acordul Tribunului, în schimbul a șase cutii de Rudotel Forte. Abia aștept să-nceapă campania electorală.”


http://www.cotidianul.ro/autori/viorel_gaita-601.html

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!