poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6832 .



Cenaclul de la Păltiniș
articol [ Presa ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [anton ]

2009-06-25  |     | 



Am primit în tabăra de literatură de la Cisnădioara, din partea scriitorului Silviu Guga, primul număr al revistei „Cenaclul de la Păltiniș”(Fondat la Sibiu, anul 1, nr.1, mai 2009). Revista își propune să abordeze teme culturale de la literatură și critică literară pînă la cronici de teatru și film, artă plastică, reportaj, interviu. Cuprinde 32 de pagini și acest prim număr este ilustrat de artistul plastic Petre Ovidiu Dumbrăveanu.

Directorul revistei este Eugen Jitariuc iar redactorul șef Valentin Leahu (pe care am avut plăcerea să-l cunosc personal, în tabără). Din colectivul de redacție mai fac parte Silviu Guga, Petru Ovidiu Dumbrăveanu și George Macovei (seniori editori) dar și Ioan Cărmăzan, Horia Tabacu, Dan Mucenic, Eugen Evu, Octavian Marin, Octavian Hoandră, Constantin Necula, Radu Vancu și Ela Coțoban (colegiul de onoare).

În cuprinsul revistei găsim un interesant articol despre opera lui Constantin Noica și o scurtă istorie a Schitului Păltiniș semnate de Pr. Constantin Necula, portrete ale unor scriitori, dar și versuri semnate de colegi de-ai noștri. O pagină întreagă de poeme semnate Adrian Suciu (cu o fotografie a poetului stînd într-un picior) și alta rezervată serilor argotice, în care citim poeme de Călin Sămărghițan, Dan Herciu, Sandu Tarșia.

Sînt convins că revista nu se va opri la primul număr (în ciuda crizei) și că vom regăsi în paginile ei și alți scriitori sibieni apropiați site-ului agonia.ro.

Photobucket


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!