poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2308 .



Fariseii
articol [ Cultura ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noru ]

2005-04-27  |     | 



Suntem în Săptămâna Mare, săptămâna patimilor pentru români: drama ziariștilor ținuți ostatici în Irak și inundațiile catastrofale din județul Timiș ne amintesc că traversăm o perioadă de încercări, cu totul specială. Însă, ca și acum 2000 de ani, din peisaj nu lipsesc “fariseii”.
Impresionați de soarta lui Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian, jurnaliștii din Capitală, alături de părinții ostaticilor și de câțiva cetățeni idealiști, s-au adunat pentru a le reaminti guvernanților datoria de a-i salva pe cei aflați la grea încercare. Câțiva politicieni n-au găsit alt moment mai potrivit pentru a ieși la rampă... “Să stabilim un calendar al retragerii trupelor românești din Irak” – tuna încruntat proaspătul prezident al PSD, abia ieșit de sub tutela iliesciană. Puteai crede că însuși președintele Băsescu i-a răpit pe cei trei jurnaliști, așa categoric era tonul său. Deși Geoană se lăuda mai deunăzi că are mintea lungă, el ne-a dovedit exact contrariul: păi bine stimabililor, acum v-ați trezit că nu mai vreți trupe românești în Irak, dar când ați fost la putere n-a ridicat nimeni mâna împotriva inițiativei (singurul partid care a fost contra, trebuie s-o spunem, a fost PRM). De ce n-a ieșit ATUNCI în stradă Geoană&comp., să strige că n-avem ce căuta acolo?!
Altă dovadă de fariseism a celor care au anuțat, cu surle și trâmbițe, formarea unui “guvern din umbră” (mai bine zis al “umbrelor”) a dat-o fostul deputat de Timiș, Ovidiu Brânzan. El s-a înduioșat de soarta sinistraților din județul Timiș, acuzând autoritățile de lipsă de reacție și proastă organizare. Nici un cuvânt despre responsabilitatea pe care au avut-o reprezentanții fostei puteri, care n-au mișcat un deget, deși după inundațiile catastrofale din anul 2000 au fost literalmente bombardați, inclusiv la nivel de Direcția Apelor, cu sute de sesizări despre starea deplorabilă a digurilor, care nu e de mirare că au cedat în primăvara acestui an. Titu Bojin, fostul șef de la Ape, se lăuda cu cât s-a făcut și cât s-a dres în Banat în materie de amenajări hidro… Care este efectul investițiilor masive anunțate atunci? Sutele de gospodării distruse, miile de hectare inundate, tragedia unor oameni care au pierdut agoniseala de-o viață? De cât fariseism este nevoie pentru a da astfel de declarații?
Revenind la dl. Geoană, domnia sa spunea că ar fi fost mai comod să fie "cinic", adică să nu se implice în toate acestea. Îl asigurăm că așa e cel mai nimerit: fiți cinic, că așa vă stă mai bine!




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!