poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6112 .



joi 21 aprilie, poezie și muzică la Casa Eliad
comunităţi [ poezie.ro ]
cu Marius Roșiu și poezie.ro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2005-04-20  |     | 



Joi, de la ora 19.00, vă așteptăm în Casa Eliad pentru o nouă sesiune de poezie și muzica.
Unul din punctele de atracție din această seară va fi recitalul de chitară al lui Marius Roșiu, despre care puteți afla mai multe din cv-ul acestuia inclus mai jos.
Vor participa cu texte proprii și texte ale altor autori membri ai www.poezie.ro și sunt așteptați la eveniment ca spectatori sau participanți toți cei care doresc să lectureze sau doar să guste o seară de poezie mai liniștită decât de obicei. Pentru acest lucru trebuie să fim recunoscători sezonului de primăvară care sperăm că ne va ajuta să exilăm pe terasa Casei Eliad pe cei care nu sunt pasionați de lectură, în așa fel încât atmosfera din club să se întoarcă ușor-ușor la căldura cu care v-ați obișnuit în vara trecută.

Ma numesc Marius Rosiu. Am activat in grupurile rock Floare Albastra si Harap Alb ca chitarist solo. Am colaborat cu solouri de chitara pentru artisti cunoscuti din Romania: Luminita Anghel, Loredana Groza , Mona, Catalin Tircolea si Alter Ego (albumul EZ4U).
Anul acesta, 2005, am sustinut citeva concerte in Club Underworld, Club A si o inregistrare pentru emisiunea de televiziune Remix Rock Forum.


proiectul “Exposure”

1. Minus
2. Clone
3. Motor-Jacket
4. O Zi Frumoasa
5. Departe
6. Trenul Alb (adaptare solistica dupa J.S.Bach “bvw10210”)
7. Jogging
8. Exposure
9. Because You Loved Me (Diane Warren)
10. Goeland
11. Suicid

- Marius Rosiu – chitari solo si armonie, orchestratii
- Sorin Tanase “Pupe” (Vita de Vie) – tobe si percutie piesa 4
- propunere de coperta si poster: “Hell's Parasite Graphics”


* scrisoare

Acest album reprezinta o colectie de piese proprii (Minus, Clone, Motor-Jacket, O Zi Frumoasa, Departe, Jogging, Suicid), teme proprii si improvizatii pe elemente de orchestratie internationala(Exposure si Goeland), o prelucrare dupa Bach (bvw 10210) si o parafraza a piesei “Because You Loved Me” a compozitoarei Diane Warren. In realizarea lor am pus accentul in primul rind pe simplitate si cursivitate armonica, liniile melodice avind in cea mai mare parte un iz romantic nascut din vesnica dar deloc banala pasiune pentru o femeie – poate - , pentru existenta si mereu neindeajuns de marturisit propriul ego. Am lasat ca acele constructii complicate, atit de usor de revarsat in solouri atletice ori halucinante, sa mocneasca mai departe sub scoarta mea “nerostite-existind” acolo doar pentru a incalzi si a da un plus de expresie liniei melodice simple, calatorind mereu la brat cu “el”(indragostit) sau cu “ea”(inlacrimata).
Scrise fiind in momente de insuportabila tensiune sufleteasca, uneori in crepusculul care amesteca cenuseresic lumina cu intunericul, materia cu golul si viata cu moartea, am speranta ca acel ceva din menirea omeneasca de a nu cadea prada niciuneia dintre ele si de a se demonstra mereu pe sine a razbatut si in aceste ecouri muzicale si tot astfel sa poata transmite ceva, sa transforme entitatile ce ne irita si ne stapinesc daimonic simturile in simple fulguratii cu diverse arome de dor, de dragoste, de frumos, de visare si chiar de “dulce durere”.
As putea sa vorbesc destul de mult si de plictisitor despre ceea ce va ramine vesnic carne, oase, egoism, nevoi, rautati si tradari in omul ce crede ca masturbind la nesfirsit in stilul descris mai sus madularul(in plus) cu sase strune vesnic erect si cu fiori de inalta tensiune (chitara) ca un anume fel de a instantaneiza un act, oricare ar fi el plecat fiind dintr-o supa omeneasca, ar putea sa propuna clipei un schimb destul de avantajos.
Ma opresc insa aici. Am incercat sa desenez in citeva cuvinte o presupusa imagine a acelui ceva pe care sta lipit numele meu (oarecum monstruos ca orice lucru vazut dinauntrul sau), intentiile mele, pe unde am fost, unde cred ca sint si pe unde am de gind sa haladui.


Marius Rosiu


ilustratie: Stijn van der Laan

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!