Comentariile membrilor:

 =  O clasă politică fatal inocentă
Camelian Propinatiu
[16.Dec.04 01:51]

Exceptând pe marii investitori, poate că nimeni nu mai votează politicieni români în nădejdea mai binelui.
Ar trebui analizat cu finețe dacă nu cumva președintele Băsescu a fost ales și la mișto, din anticiparea de a le complica celor de sus, indiferent de culoare, recuperarea marilor investiții electorale.

În rest, înțeleg de la domnul Gălățeanu că:

a) La noi, unde sunt codri verzi de brad, corupția e fatal naturalâ și nu poate fi lichidată din motive oarecum fasciste, adică din cauza realismului democrației, deoarece care e problema dacă treaba pentru care ai dat mită ți se rezolvă?
b) Cum în orice țară există oameni săraci și foarte săraci, este tot atât de fatal să existe și îmbuibați, numai că, intelectualicește reflectând cu gândirea, ajungem la a emana judecata de valoare că e mai hoți muncitorii și țăranii care muncește de formă decât șmecherii care fură sub diferite forme.
c) În spitalele la nivel european făcute doar în București și în celelalte orașe mari, vor fi încadrați fatal tocmai medicii refuzați la export din spitalele amărâte, în cincinalul cât țăranii se vor împuțina dramatic, autolichidându-se ca clasă.
d) Nu numai că nu trebuie asfaltat și Magheru, și Prăbușirea între vii: dincolo de centrul Capitalei, noi trebuie să dezasfaltăm tot, pentru ca prostimea să simtă cu aparatul respirator ce o desparte de oamenii deștepți, anume o clasă politică fatal inocentă, ca asfaltul.

Mai greu de lămurit fiind de ce e dator alegătorul să facă treburile pentru care se autoplătește politicianul și, mai ales, de ce să se pună proletarul român pe o muncă îndârjită și de bună calitate când capitalistul său n-are nevoie de ea, deoarece profitul său vine doar din munca lui!

 =  Domnu'Propinanțu, ați uitat finanțu'
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Și l-ați cam uitat...ca om format în spiritul disciplinelor reale știu că este foarte greu să împarți 3 paie la n măgari...și același lucru este valabil și cu banii de spitale și cu banii de drumuri, etc. Și atunci de ce să facem o treabă mizerabilă și să bifăm că am făcut-o în loc să ne concentrăm asupra unor obiective ?

 =  Păduchii cocoțați în capul țării
Camelian Propinatiu
[17.Dec.04 04:52]

În decursul unei săptămâni mai întâi scrieți despre “Cei neînsemnați” o pagină de o sensibilitate amintind generosul socialism înecat în sânge, la 13 decembrie 1918, poate pentru totdeauna, apoi alegerile (cu un electorat care a învins surprinzător și manipularea TV, și mita guvernamentală, și arbitrajul!!!) vă prilejuiesc a-i ponegri drept creduli și leneși!
În plus, textul Dvs. “Ca să ne fie mai bine, maică” declară corupția noastră o fatalitate, iar povara reformei “o aruncă pe spinarea maselor largi populare” prin: concedieri decise de înșiși falimentatorii, privarea de asistență medicală, neasfaltare.
Ceea ce pe cale financiară înseamnă că din trei paie, unul se dă “căpușelor muncitorești”, două se rețin pentru “păduchii cocoțați în capul țării”, cum îi numea o pensionară ceapistă pe politicienii noștri, iar ce mai rămâne din maldăr se alocă tocmai românilor obișnuiți cu mizeria ca măgarul lui Nastratin, care i-a uimit pe analiști trecând la cele veșnice tocmai când fusese dezobșnuit a mai consuma produse alimentare.
Or, acesta nu este acel liberalism de la care atârnă, putem zice, progresul țării, ci nepăsare de om nazisto-bolșevică.
De fapt, noi avem o intelectualitate deja nefuncțională și puținul ei efort de a simți, a gândi și a scrie trebuie orientat cât de cât pragmatic: descompunerea morală a amărâților se constată, vinovăția unei clase politice care ne-a împins spre un statut de fostă republică sovietică nebaltică se strigă.
Acesta și este rostul exprimării noastre: cei neînsemnați nu prea citesc, nu-i doare că-i biciuim; în schimb, ăia alintați, de o maică Guica, drept “păduchii cocoțați în capul țării”, primesc de la care lecturează pentru domniile lor măcar revista presei, la cafeaua de dimineață, sau anumite rapoarte cu judecăți analitico-sintetice despre starea opiniei publice, în fapt de seară.

 =  Domnului Propinanțu, cu mirare
Eugen Galateanu
[17.Dec.04 15:02]
Mă bucură că mă citiți- dar zău că nu știu ce caută socialismul și comunismul în toate acestea.Dacă X fură nu fură pentru că a fost socialist sau comunist-fură pentru că...n-am nimic cu socialiștii sau comuniștii pur și ismplu pentru că trăiesc într-o țară capitalistă integral-și nu cred că socialiștii sau comuniștii vor ajunge vre-o dată acolo. Ideea focusării resurselor limitate pe niște obiective concrete e o idee de management și ea se aplică peste tot (mai puțin la noi). În rest, numai de bine...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !